sanatorium Nowe Łazienki Mineralne Krynica Zdrój
- Betina71
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 05 lut 2016 08:03
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 3
Re: senatorium Nowe Łazienki Mineralne Krynica Zdrój
Badz uparta i dalej męcz ich o upragniona jedynkęAnna47 pisze:Niestety nic się nie dowiedziałam .
Wybij sobie z głowy ,żebys dostała jedynkę z NFZ skierowanie szpitalne?????Ale staraj sie może dostaniesz dwójkę i ktos nie przyjedzie.Ja miałem taką sytuację.Bylem w dwójce sam.W pierwszej kolejności pełnopłatni,potem turnusy rehabilitacyjne,nastepnie Zus,potem płatni NFZ a na samym końcu skierowanie szpitalne z NFZ.Taka jest kolej rzeczy........Jesli chodzi o jedynkę.Szpitalne NFZ jest najgorzej traktowane w sanatoriach!!!!!Anna47 pisze:Witam , otrzymałam skierowanie do Nowych Łazienek Mineralnych jest to leczenie szpitalne . Bardzo mi zależy na pokoju jednoosobowym , dzwoniłam do sanatorium z taką prośbą i niestety usłyszałam ,że nie posiadają jedynek . Jednak na forum są osoby , które mieszkały w jedynkach w związku z tym mam prośbę o informację w jaki sposób można otrzymać taki pokój ? Z góry dziękuję , będę wdzięczna za pomoc .
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
sanatorium a szpital NŁM Krynica Zdrój
Ale, ale...bogjan pisze: Szpitalne NFZ jest najgorzej traktowane w sanatoriach!!!!!
1. Ma najkrótsze - symboliczne czasy oczekiwania.
2. Bezpłatne.
Czytamy na stronach NFZ:
Formy leczenia uzdrowiskowego:
w szpitalu uzdrowiskowym dla dorosłych: 21-dniowe, bezpłatne,
w szpitalu uzdrowiskowym dla dorosłych w formie rehabilitacji uzdrowiskowej: 28-dniowe, bezpłatne,
Coś za coś ...
Prośba skierowana do Admina o poprawienie tytułu wątku.
Słynne już sEnatorium może wprowadzać w błąd, no bo jeśli taki poważny portal tak pisze - to widać tak jest prawidłowo.
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Za szpitalnych każdemu sanatorium NFZ płaci stawkę porównywalną z pełnopłatnym pobytem .Najniższa umowa wynosi około 130 złotych więc niby dlaczego maja traktować gorzej?
A poza tym nie życzę nikomu by musiał z takich form korzystać bo jednoznacznie świadczy to o zdecydowanie gorszym stanie zdrowia osoby kierowanej.
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
sanatorium Nowe Łazienki Mineralne Krynica Zdrój
Nawet "kosztem" pobytu w pokoju 4 osobowym bez samodzielnego węzła sanitarnego.
Bo ważna będzie - na pierwszym miejscu - REKONWALESCENCJA.
Dla skromniej sytuowanych bardzo się liczy brak odpłatności.
Czyli minimum i to nawet niezłe - egzystencji w kurorcie.
===
Pytanie warte rozwiązania - jakim prawem kaduka mają być traktowani jako lepsi kuracjusze pełnopłatni ?
Czy ich kasa jest lepsza od funduszowej ?
- Felice
- Przyjaciel forum

Re: sanatorium Nowe Łazienki Mineralne Krynica Zdrój
Ale dlaczego minimum za 130 złotych dziennie?Czyli minimum i to nawet niezłe - egzystencji w kurorcie.
Placówka X ma umowę z NFZ na sanatorium, rehabilitację w sanatorium i szpital. Wynegocjowane koszty za jednego kuracjusza na rok 2017:
sanatorium -
sezon I - 73,30 zł
sezon II - 90,10 zł
rehabilitacja - 102,00 zł
szpital - 80 zł
Kuracjusz w sezonie I dopłaca od 9,40 do 28,80 zł ( za pokój jednoosobowy). W sezonie II od 10,50 do 36,10 zł.
Liczby nie kłamią, czyli pobyt w sanatorium w pokoju jednoosobowym w zależności od sezonu kosztuje od 102,10 zł do 126,20 zł.
W tym samym sanatorium komercyjny kuracjusz mieszkający w jedynce płaci za I sezon 180 zł a za II sezon 199 zł. Pokoje takie same i wyżywienie też.
- Felice
- Przyjaciel forum

Kwota podana przeze mnie to koszt osobodnia z ZIPu z mojego pobytu.
Tak dla ciekawości spytam jakiemu obiektowi udało się wynegocjować stawkę 90 złotych za sanatorium? Nie spotkałam się z takimi kwotami.