ZABIEGI w sanatorium

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
forumowicz

Re: ZABIEGI w sanatorium

Post autor: forumowicz »

Teodor pisze:
Felice pisze:Może przyjmijmy,ze tylko przyjemny ;) :lol:
Każdy ma swoje odczucia, doświadczenia i swoją opinię :)
Masz rację i zgadzam się z Tobą . :)
kasia+
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 cze 2014 20:14
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: kasia+ »

Dagna pisze:
kasia+ pisze:mi najbardziej pomaga AQAVIBRON , niestety nie wszędzie jest a jak jest to nie każdy dobrze go wykonuje. A naprawdę jest super ;) ---może znacie inne podobne ,lepsze ...
Za pierwszym razem naprawdę super zabieg, więc się połaszczyłam w innym miejscu i po 2 zrezygnowałam taki ból zupełnie jakby skórę z pleców zdzierali, może inny przyrząd mieli, naprawdę zależy kto robi, może zresztą faktycznie inne te końcówki są do masowania. Nie pamiętam dokładnie gdzie więc nie piszę żeby niechcący złej reklamy nie narobić. A ten pierwszy raz to jak w Równicy w Ustroniu byłam.

WITAM- mnie 1-szy raz namówiły rehabilitantki na Aqavibro kilka lat temu gdy byłam z synem na turnusie rehabilitacyjnym w Muszynie. 1-sz raz - dzień tak bolało że gwiazdki widziałam... na 2-gi dzień też mnie prawie zaciągnęły - nie-mniej bolało !!!, ale kolejne tak od 4 razu były super - mimo iż mocniej robione... od tamtej pory zawsze gdzie tylko jestem staram się o ten zabieg. Moja mama - po 70-ce też z tego korzysta - i jej bardzo pomaga - prostuje ... . Ból jest większy gdy mięśnie nie są 'rozbite' lub żle wykonywany jest sam zabieg, ale naprawde nic-lepszego ;) :)
kasia+
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 cze 2014 20:14
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: kasia+ »

ewa121957 pisze:Witam :kwiat: w pełni zgadzam się z większością, że borowina jest dobra,ale również ćwiczenia w basenie ,dobra gimnastyka,dobry masaż klasyczny,laser......itp itd dużo można by było wymieniać co komu może z zabiegów pomóc.Jednym słowem dużo,dużo zdrówka, a......... I dobra potańcówka :lol: :lol: :lol: Pozdrowienia dla wytrwałych w zabiegach :kwiat:
witam - ooooooooooo tak gimnastyka w basenie z dobrym instruktorem super , borowina też ale lepsze jest - Fango , też na ,z, borowiną ;) :serce: No i trzeba pamiętać o 1-m z głównych zabiegów -- parkietoterapi :D ;) :lol: :serce:
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Bogutka5 »

kasia+ pisze:
ewa121957 pisze:Witam :kwiat: w pełni zgadzam się z większością, że borowina jest dobra,ale również ćwiczenia w basenie ,dobra gimnastyka,dobry masaż klasyczny,laser......itp itd dużo można by było wymieniać co komu może z zabiegów pomóc.Jednym słowem dużo,dużo zdrówka, a......... I dobra potańcówka :lol: :lol: :lol: Pozdrowienia dla wytrwałych w zabiegach :kwiat:
witam - ooooooooooo tak gimnastyka w basenie z dobrym instruktorem super , borowina też ale lepsze jest - Fango , też na ,z, borowiną ;) :serce: No i trzeba pamiętać o 1-m z głównych zabiegów -- parkietoterapi :D ;) :lol: :serce:
No i wychodzi co kto lubi i co komu potrzebne ... gimnastyka w basenie nudziła mnie i nic nie dawała, ruch marny. Dostałam zgodę na zwyczajne popływanie sobie w tym czasie. Gimnastyka w ogóle na tak, a najbardziej cenię sobie długie wędrówki szlakami górskimi - ruch i klimat dla mnie najcenniesze.
Bogutka
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Zabiegiem w sanatorum będąc na kuracji Polczyn Zdrój zalecenie lekarskie .
Całkowite zawijania borowinowe oprucz głowy i serca .
Borowine podgrzaną w odpowiedniej temperaturze nakładana warswa na prześcieradło foliowe .
Póżniej kładłam się w bloto borowinowe i dalej okladało cale cialo .
Zawijało w kocyk z folią , lezenie trwało okolo 20 lub 30minut sprawdzalam czas .
Duże działanie borowiny czułam rozgrzane cialo czerwoność na twarzy duze zmęczeie .zasypiałam .
Nie bylo wyznaczanego miejsca na odpoczynek i leżakowanie po zabiegu było w pokoju .
Sanatorium dawało nam specjalne ciemne ręczniki do kąpieli po borowinie .
Właściwości i działanoe borowiny oddzielny temat .
Nigdy nie miałam takiego super zabiegu, polecam kazdy ma swoje spostrzeżenia
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Aby przetrwać taki całkowity okład gorącą borowiną, trzeba mieć naprawdę końskie zdrowie ;)
Jednak taki zabieg przepisuje lekarz i zapewne wie co robi.
ODPOWIEDZ