Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
lenox58 pisze:Ciąg dalszy dostałem skierowanie na 15 listopada do Światowida w Świnoujściu ale zrezygnowałem.Odesłałem im z pytaniem czy w Polsce nie ma cieplejszych miesięcy(szósty wyjazd w listopadzie) a może ja jestem gorszego sortu i nie przysługuje mi taki termin . Nadmieniłem że gdyby nastąpił CUD i dostałbym w cieplejszym miesiącu to z góry dziękuję,podałem jeszcze że na skierowaniu lekarz nadmienił Busko Zdrój gdyż siarka w moim przypadku działa rewelacyjnie(byłem już pięć razy w Busku). Jak widać CUD nastąpił pozdrawiam widzimy się w maju.
Lenox jestem pod wrażeniem . Zamienić listopad na maj, Światowid na Nidę to niemożliwe stało się faktem . Gratuluję ! Ja Nidę znam tylko z opisu a w Busku będę po raz pierwszy Ty jedziesz jak do siebie Liczę na rady i wskazówki na miejscu
To gratuluję Zosi bo termin suuper i miejsce podobno znakomite. Zosiu czy napiszesz jaki miałaś numer kiedy przydzielono Ci ten pierwszy termin wyjazdu? Jakim sposobem udało Ci się zmienić czy dzwoniłaś do nfz? Wyjeżdżam pierwszy raz jestem całkowicie zielona w tych tematach dlatego interesują mnie szczegóły. Też marzę o maju i ciekawi mnie czy mam szansę i jak planować urlop na czas rehabilitacji pozdrawiam
Witam . Ja jadę na turnus rehabilitacyjny prywatnie . Rezerwowałam turnus w listopadzie i na ten wcześniejszy termin nie było już wtedy miejsc stąd moja radość , że ktoś zrezygnował. Z NFZ też czekam ale to dopiero początek drogi złożyłam 21 grudnia 2016, więc jeszcze 18 miesięcy przede mną . Jedziesz pierwszy raz to normalne , że dopiero te wszystkie kruczki poznajesz a czy masz szansę to trudno powiedzieć . W moim NFZ jeśli w piśmie napiszą np. 19 miesięcy to wiadomo , że od 18 do 20 m-cy się dostaje można więc się jakoś wpasować . Ty jesteś z mazowieckiego nie wiem jakie u Was są poślizgi. Życzę super miejsca w dobrym czasie . Pozdrawiam
Witam wyjeżdzających do Buska
Czarnajagoda podaje linki okres oczekiwania Mazowiecki NFZ
Może informacja będzie przydatna pozdrawiam viewtopic.php?f=32&t=11706&start=430
Dziękuję Zosiu za rzeczowy opis i wyjaśnienia. Myślę, że będziesz zadowolona z kuracji w Niwie. Moi znajomi byli tam 3 lata temu z nfz i do tej pory z radością wspominają tamten czas, chwalili i zakwaterowanie w nowym budynku, wyżywienie oraz obsługę, wiele zwiedzili na wycieczkach, a pierwszy raz byli w świętokrzyskim, wesoło spędzali też czas na potańcówkach na dole w kawiarni - także czeka Cię miły relaks przy okazji "reperowania" zdrowia czego Ci serdecznie życzę.