Do Szczawna a ściśle do Wałbrzycha z Warszawy jest wiele opcji dłuższe ,krótsze, tańsze, droższe , dzień czy noc. Połączenia wymarzone bez przesiadek.
Najpierw musisz zdecydować czy jedziesz dzień wcześniej czy tego dnia kiedy turnus się zaczyna. Pisałam już tu wiele na ten temat więc tylko powtórzę, że radzę dzień wcześniej.
4:49 z W-wy w Wałbrzychu 11:1o czas jazdy ponad 6 godz intercity
7:24 z W-wy na miejscu 13:37 " " "
można nocnym 22:54 w Wałbrzychu 8:05 TKL
no i pendolino jadącym do Jeleniej Góry 15:46 w Wałbrzychu 20:37
Ja zawsze jadę dzień wcześniej a ponieważ chciałam dojechać jeszcze do kolacji i nie jechać zbyt długo dlatego zdecydowałam się na jazdę z przesiadką.
Do Wrocławia pendolino 9:39 we Wrocławiu 13:33 a z Wrocławia do Wałbrzycha jest co kilkanaście minut . Na miejscu byłam przed 15 .
Jest tez wcześniejszy 5 :54 we Wrocławiu 9:45 i zaraz o 10 do Wałbrzycha . Tym o 11:30 można już być w Szczawnie. Ja gdybym teraz jechała wybrałabym wyjazd dzień wcześniej i pendolino bez przesiadki ten o 15:46. Decyzja należy do Ciebie. Gdybyś zdecydowała się na podróż pendolino pamiętaj,że 30 dni przed wyjazdem a więc dokładnie 14 czerwca bilety można kupić dużo taniej. Warszawa-Wrocław 59 zł, Wrocław - Wałbrzych intercity 23 zwykły 16 zł .
Z Wałbrzycha do Szczawna zawsze biorę taksówkę 12 zł . Wysiadać trzeba na Wałbrzych Miasto ale tam prawie nigdy nie stoją . Na słupie jest numer i trzeba zadzwonić 748433636 - taki mam w komórce ale to oczywiście sprawdzisz. Życzę udanego pobytu ja zawsze stamtąd mimo wszystko wracam zadowolona