Tzw.Poszpitalne.
Re: Tzw.Poszpitalne.
- Joni123
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 22 cze 2017 07:57
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 4
- Podziękowano: 3 razy
Witam, poszpitalne to jest kiedy leży się w szpitalu, i dostaje się ze szpitala informację, iż potrzebna jest rehabilitacja. Załatwiałam to moim rodzicom.Samosia pisze: 20 sie 2018 20:40 Witam....Córka miała zabieg...będzie składać wniosek do śląskiego NFZ na tzw. poszpitalne....czy do wniosku dołączyć ksero karty wypisu ze szpitala![]()
![]()
![]()
W tym przypadku bierze się to skierowanie i wysyła lub jak ja jeżdżę po szpitalach uzdrowiskowych i załatwiam sama. Jest tylko warunek trzeba to załatwić do miesiąca do daty wypisu ze szpitala!!!
Wysyłając to skierowanie pocztą często jeżeli nie ma miejsca to już później nie ma czasu żeby coś załatwić.
Pozdrawiam
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
- Joni123
- Super Kuracjusz

Oczywiście masz rację, tylko wtedy czekasz już troszkę dłużej na rehabilitację uzdrowiskowąFelice pisze: 03 wrz 2018 07:30 Nie zawsze trzeba leżeć w szpitalu by dostać skierowanie do szpitala uzdrowiskowego lub na szpitalną rehabilitację. Zasadniczo decyduje tym jednostka chorobowa.
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Może również balneolog przydzielić szpitalną dokładnie tak jak napisałam wcześniej.Oczywiście masz rację, tylko wtedy czekasz już troszkę dłużej na rehabilitację uzdrowiskową
Tak to podstawa do kierowania prze NFZ
-
forumowicz
Już sam dowiedziałem że to ściema z tym wnioskiem o kolejne sanatorium. A skąd to wiem, od Pani doktor z tej samej przychodni, która poleciła mi przyjść na wizytę by ruszyć z miejsca. Ale żeby nie było zbyt pięknie, to wcześniej dostałem skierowanie na oddział rehabilitacyjny szpitalny, no i trzeba będzie poczekać aż to zrealizuję.
Pozdrawiam.
- Samosia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 lut 2017 21:58
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowano: 15 razy
Witajcie...Wniosek został wypisany i wysłanym do śląskiego NFZ zaraz po powrocie ze szpitala do domu tzn.dwa tygodnie temu teraz czekamy na odpowiedźSamosia pisze: 20 sie 2018 20:40 Witam....Córka miała zabieg...będzie składać wniosek do śląskiego NFZ na tzw. poszpitalne....czy do wniosku dołączyć ksero karty wypisu ze szpitala![]()
![]()
![]()
- Joni123
- Super Kuracjusz

- Samosia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 lut 2017 21:58
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowano: 15 razy
Joni123 pisze: 03 wrz 2018 19:56 Samosiaa dlaczego nie do ZUS? Byłoby chyba szybciej niż z NFZ , chyba ze nie zależy Wam bardzo na czasie
Joni123 zależy nam na czasie bo rehabilitacja jest teraz ważna...jednak córka na dzień dzisiejszy sama jeszcze się nie porusza,potrzebuje mojej lub męża pomocy ...postanowiła,że najpierw wyślemy skierowanie do NFZ i poczekamy na odpowiedź a,że zapowiada się dłuższe jej L4 to złoży wniosek do ZUS choć już kiedyś składała papiery do ZUS i niestety uprzejma Pani na komisji stwierdziła,że jej problemy z biodrem i kręgosłupem jej nie kwalifikują do wyjazdu