Zwykle jest tak, że ta druga osoba kupuje sobie pobyt prywatny.
Małżeński wyjazd do sanatorium w 2019 roku
- Hipokryt
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 11 lut 2015 18:49
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 21
Re: Małżeński wyjazd do sanatorium w 2019 roku
Zwykle jest tak, że ta druga osoba kupuje sobie pobyt prywatny.
- Chmurka07
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 21 sty 2015 21:43
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 7
No faktycznie brak słów do tego, jakie polacy mają pomysły.sterniczka82 pisze: 06 lut 2019 11:05 Chciałam jechać z mężem. Ja z zusu A on poszpitalne z nfz do Ciechocinka. Ja dostałam Ciechocinek ale mężowi powiedziała w NFZ że to nie biuro Orbis i jedzie do Kamienia Pomorskiego. Brak mi słów do podejścia nfz dolnośląskiego!
- Bogutka5
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 lis 2014 13:28
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowano: 4 razy
Dostałam kilkakrotnie niemile uwagi od niektórych forumowiczów, kiedy pisałam, że my tylko i wyłącznie razem wyjeżdżamy - bo tak oboje chcemy.Atina pisze: 04 lut 2019 17:57 Boją się komentarzy....A po co ,a dlaczego ,drzewo do lasu![]()
![]()
![]()
Ja tam jadę z żoną...
Ostatnio byliśmy razem w Polanicy Zdroju. Bardzo lubimy wszelkie wędrówki po górach, zwiedzanie ciekawych miejsc. Ten pobyt był bardzo dobry.
W styczniu spędziliśmy tydzień w Dusznikach Zdroju spędzając czas na zaśnieżonych szlakach Gór Orlickich.
Złożyliśmy kolejny wniosek o wspólny wyjazd. Na razie czekamy na odpowiedź NFZ bo jeszcze nie wiemy czy ustawiamy się w kolejkę czy nie.
Ale jak sie ustawimy to nie wcześniej niż 2020 rok.
Pozdrawiam
Bogutka
- tadek 1
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 13 gru 2013 04:53
- Oddział NFZ: Dolnośląski
tą ciekawość jak bedzie.Zaznaczam ze przy moich wyjazdach żaden sąsiad nie przychodził na "kawę"
Do tego wcale nie trzeba jechać do sanatorium.
-
kuracjuszka 2011
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 16 sie 2011 13:23
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
1 ) Zbiibri - Śląski NFZ - reumatologia nr 23000 (wniosek złożony w 2016) - założycielka wątku,
2/ jacky6 - Śląski NFZ - reumatologia - nr nie do ujawnienia - wyjazd drugiej połówki komercyjnie a nie z FWP,
Hmmm.. FWP - od dawna Fundusz Wczasów Pracowniczych to teraz też Ośrodki Komercyjne rozsiane po Polsce
- wiktor64
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 17 sty 2017 20:42
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 9
- Podziękował: 66 razy
- Podziękowano: 35 razy
wasz wybór i nie ma sie co przejmować to na tyl;e narka
-
forumowicz
- Hipokryt
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 11 lut 2015 18:49
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 21
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Obecnie w pewnej TV pokazywany jest program o ...
Występuje tam para Gejów , zapewne wiele Osób w swoim środowisku zna Pary Less czy Gej.
Niejednokrotnie w/w legalizują owe związki -wprawdzie nie w Polsce bo nie ma jeszcze akceptacji ale po za granicami.
Sądownie załatwiają sprawy medyczne, spadkowe -wszystko raczkuje.
W zeszłym roku podczas pobytu chwilę po mnie meldowali się dwaj Panowie .
Kilka dni później dowiedziałem się że są Parą razem w Związku od ponad 20 lat ..ot Wieczorny Browrek w knajpce obok sanatorium temat zboczył w kierunku Tolerancji .
Dlaczego Małżeństwo ma mieć przypisany POKÓJ DWUOSOBOWY gdzie jest Zawsze wyższy standard od tzw Singla -przeważnie kwaterowani w 3 czy 4 .
Zdarzy się bo Znam kilka Par Pań ( Normalnych nie Less) ,które nieraz wyproszą pokój dwuosobowy .
Panowie gdy sa i jeszcze niedaj Boże się przyznają nieraz są rozkwterowani po piętrach nawet kiedys pozbawiono wspólnego stolika w jednym z obiektów chyba w Krynicy( Panowie nie okazywali swoich )
Oczywiście Nie ma Szans na pobyt w pokoju dwu osobowym Para bez zalegalizowanego ZWIĄZKU LICZY się to samo Nazwisko.
Czyli tzw Para Kochanków ma Marne szanse na wspólny pokój choć Mają swoje lata .
Zdarzyło mi się raz ,że do mojego pokoju dwójki dokwaterowano mi Panią o podobnym Pesel , z tego samego Miasta -ale małżonkę Innego Pana .
Uważam ,że Pobyt Sanatoryjny to kontynuacja Leczenia .
Wyjazd Natomiast to wspólny na wczasy.
Ja ciagle jak mantre będę Powtarzał jaki to musi być zbieg okoliczności - Aby oboje mieli Problemy z PROSTATĄ czy Oboje w jednym czasie mieli Zawał Serca o cukrzycy nie wspominam bo poznałem i opisywał przypadek kiedy Oboje Mieli Cukrzycę -Aby mieć 5 posiłków a nie wiedzieli co to jest Glukometr ( urządzenie do pomiaru cukru) czy jakie tabletki biora Najważniejsze już w Rejestracji Ja i Mój Małżonek mamy cukrzyce i prosimy diete cukrzycową 5 posilków z całym szacunkiem.
Uważam że powinny być wprowadzone Wzorem innych krajów Vochery na Rehabilitacje dla Seniorów( co roku 14 dni) -natomiast Sanatoria powinny powrócić do swoich pierwotnych zadań.
Jest wiele Osób Naprawdę schorowanych z SM ,które samodzielnie nie mają szans Niech te Osoby z Opiekunem się pojawią , sa osoby po cięzkich zabiegach bo leczeniu nowotworowym czy innym
Wiem i zdaję sobie sprawę ,że NIkt nie jest Zdrowy -ale powinno się a PROJEKT leży czy też lezał Przygotowany do czytania juz ponad 4 lata .
Tak można było wprowadzić ,ale wtedy rozpoczęła się kampania i ten projekt przepadł .
Może jesienia Ktoś powróci do Tematu
Jest wiele Ośrodków z Odpowiednią Baza ,które mogły by świadczyć Projekt dla Seniora i automatycznie skrócić Kolejki do sanatorium .
Śląsk Mazowsze to 12 miesiecy -Karencji i obecnie 36 do wyjazdu razem x na 4 lata