Matczyna emerytura

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 17 cze 2014 16:28
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 8 razy

Re: Matczyna emerytura

Post autor: Princi »

Jestem przeciwna rozdawaniu Naszych pieniędzy. Mielismy juz podział na lepszy i gorszy sort. Podzielono dzieci na pierwsze (bez 500+) i drugie. Teraz podzielą kobiety na matki i na madki. Mówię NIE.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

Nie, nie, nie, stanowczo nie zgadzam się na kolejne rozdawnictwo naszych pieniędzy!!!!
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

"Matczyna emerytura"

Post autor: jacky6 »

Sprawa staje się z każdą chwilą "polityczną".
Był przewidziany szlaban na politykę - szczególnie krajową.

:mrgreen: :ugeek:

Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 lip 2018 18:32
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 45 razy

Post autor: BozenaMat »

Zawsze byłam przeciwna rozdawaniu naszych pieniędzy. W imię czego?....... By przyciągnąć elektorat?
500+ .......... teraz Matczyna emerytura......... i wyjdzie jak zawsze. Dostaną obiboki i cwaniaki.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Na pewno pamiętacie że Nasze Babcie miały o wiele więcej dzieci a dość często nawet po kilkanaście. Tak było przed wojną, w trakcie trochę mniej, a po wojnie też były wielodzietne rodziny. Państwo nakazywało szybkie zawieranie związków pod groźbą kar pieniężnych tzw. bykowe a nie wspierało w pomocy tak jak dzisiaj począwszy od ochrony zdrowia po szkolnictwo. Rodzice musieli sami zadbać o wychowanie i utrzymanie dzieci, jedynie co było w późniejszym okresie to kolonie, FWP ale nie za darmo jak to jaśnie komunizm propagował. Niestety widać to coraz bardziej co chcą uzyskać politycy bo przecież zbliżają się wybory, a wystarczy pooglądać programy tv z prawej jak i z lewej strony "Sprawa dla reportera", "Magazyn śledczy Anity Gargas", "Uwaga", "Interwencja", "Superwizjer" a widać czarno na białym jak są traktowani pojedynczy ludzie czy My jako społeczeństwo. Na pewno zdarzają się skrajne przypadki ale wtedy nie mają pomysłu na nie, podobnie było przecież z ustawą o przemocy w rodzinie....... kpina kpina.
Ania52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 lis 2016 17:48
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Ania52 »

Takie programy powinny być finansowane z MOPS. Moja emerytura kurczy się przez inflację, a na porządną waloryzację nie ma pieniędzy :evil:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Tak zastanawiałam się nad tematem i powiem , że nie wiem jak jednoznacznie się wypowiedzieć .
Wśród moich znajomych nie mam takich rodzin (przepraszam 2 rodziny z 4 dzieci), znam rodziny z 3 dzieci , ja mam 2 - pracowałam , byłam na wychowawczym , wróciłam do pracy , żeby polepszyć swój byt pracowałam przez jakiś czas dodatkowo na zlecenie , mąż również dorabiał "fuszkami" . Z prognoz wynika , że będę miała emeryturę ok 2 tys. , a są osoby, które po 40 latach pracy dostaną 1200- 1500 zł , jaka to "sprawiedliwość" ? Mam koleżankę , która w ub roku dostała 960 zł emerytury, przepracowała 35 lat (w tym wychowała 2 dzieci) .

Nie, to nie o taką równość chodzi :roll: , jestem zwykłym obywatelem i nie moją rolą jest wskazywanie jak Państwo ma zrekompensować kobietom poświęcenie w wychowywaniu dzieci.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 88 razy

Post autor: darek »

bibi pisze: 08 lut 2019 20:55 Tak zastanawiałam się nad tematem i powiem , że nie wiem jak jednoznacznie się wypowiedzieć .
Wśród moich znajomych nie mam takich rodzin (przepraszam 2 rodziny z 4 dzieci), znam rodziny z 3 dzieci , ja mam 2 - pracowałam , byłam na wychowawczym , wróciłam do pracy , żeby polepszyć swój byt pracowałam przez jakiś czas dodatkowo na zlecenie , mąż również dorabiał "fuszkami" . Z prognoz wynika , że będę miała emeryturę ok 2 tys. , a są osoby, które po 40 latach pracy dostaną 1200- 1500 zł , jaka to "sprawiedliwość" ? Mam koleżankę , która w ub roku dostała 960 zł emerytury, przepracowała 35 lat (w tym wychowała 2 dzieci) .

Nie, to nie o taką równość chodzi :roll: , jestem zwykłym obywatelem i nie moją rolą jest wskazywanie jak Państwo ma zrekompensować kobietom poświęcenie w wychowywaniu dzieci.
I to jest HIPOKRYZJA " Mam koleżankę , która w ub roku dostała 960 zł emerytury, przepracowała 35 lat (w tym wychowała 2 dzieci) .

35 lat Pracy i otrzymuje Pracownik kwotę 960 złotych.
Inny bo z Praca nie było po drodze lub pracował /ła bez ZUS -bo tylko Frajerzy Pracują na .. otrzyma Emeryturę 1000 złotych.

Ktoś w ROZDAWNICTWIE chyba przesadził .

Nie ganie obecnie rządzących ,ale System jest TOTALNIE do Bani.

Pani po 35 latach idzie na Emeryturę i ma niższą niż Emerytura ..Wdowia .
Nie neguję Emerytur Wdowich bo -ale Dlaczego Kobieta nawet samotna ma Być poszkodowana a takich przypadków jest dużo.
Był System OFE ale umarł była by wtedy Szansa na Normalność ale ..
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Matczyna emerytura

Post autor: jacky6 »

Obrazek