Matczyna emerytura
- Princi
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 17 cze 2014 16:28
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 8 razy
Re: Matczyna emerytura
- BozenaMat
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 24 lip 2018 18:32
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 2
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowano: 45 razy
500+ .......... teraz Matczyna emerytura......... i wyjdzie jak zawsze. Dostaną obiboki i cwaniaki.
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 maja 2018 11:42
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękował: 4 razy
-
Ania52
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 13 lis 2016 17:48
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 6
-
forumowicz
Wśród moich znajomych nie mam takich rodzin (przepraszam 2 rodziny z 4 dzieci), znam rodziny z 3 dzieci , ja mam 2 - pracowałam , byłam na wychowawczym , wróciłam do pracy , żeby polepszyć swój byt pracowałam przez jakiś czas dodatkowo na zlecenie , mąż również dorabiał "fuszkami" . Z prognoz wynika , że będę miała emeryturę ok 2 tys. , a są osoby, które po 40 latach pracy dostaną 1200- 1500 zł , jaka to "sprawiedliwość" ? Mam koleżankę , która w ub roku dostała 960 zł emerytury, przepracowała 35 lat (w tym wychowała 2 dzieci) .
Nie, to nie o taką równość chodzi
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 88 razy
I to jest HIPOKRYZJA " Mam koleżankę , która w ub roku dostała 960 zł emerytury, przepracowała 35 lat (w tym wychowała 2 dzieci) .bibi pisze: 08 lut 2019 20:55 Tak zastanawiałam się nad tematem i powiem , że nie wiem jak jednoznacznie się wypowiedzieć .
Wśród moich znajomych nie mam takich rodzin (przepraszam 2 rodziny z 4 dzieci), znam rodziny z 3 dzieci , ja mam 2 - pracowałam , byłam na wychowawczym , wróciłam do pracy , żeby polepszyć swój byt pracowałam przez jakiś czas dodatkowo na zlecenie , mąż również dorabiał "fuszkami" . Z prognoz wynika , że będę miała emeryturę ok 2 tys. , a są osoby, które po 40 latach pracy dostaną 1200- 1500 zł , jaka to "sprawiedliwość" ? Mam koleżankę , która w ub roku dostała 960 zł emerytury, przepracowała 35 lat (w tym wychowała 2 dzieci) .
Nie, to nie o taką równość chodzi, jestem zwykłym obywatelem i nie moją rolą jest wskazywanie jak Państwo ma zrekompensować kobietom poświęcenie w wychowywaniu dzieci.
35 lat Pracy i otrzymuje Pracownik kwotę 960 złotych.
Inny bo z Praca nie było po drodze lub pracował /ła bez ZUS -bo tylko Frajerzy Pracują na .. otrzyma Emeryturę 1000 złotych.
Ktoś w ROZDAWNICTWIE chyba przesadził .
Nie ganie obecnie rządzących ,ale System jest TOTALNIE do Bani.
Pani po 35 latach idzie na Emeryturę i ma niższą niż Emerytura ..Wdowia .
Nie neguję Emerytur Wdowich bo -ale Dlaczego Kobieta nawet samotna ma Być poszkodowana a takich przypadków jest dużo.
Był System OFE ale umarł była by wtedy Szansa na Normalność ale ..