TYLKO NIE MÓW NIKOMU | dokument Tomasza Sekielskiego |

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Re: TYLKO NIE MÓW NIKOMU | dokument Tomasza Sekielskiego |

Post autor: Nutka »

A jakie działania,Darku :?: Władza nic nie zrobi,tym bardziej ta nam panująca....każdy się boi walki z kościołem.
To tylko ludzie,wszyscy ludzie,powinni się odwrócić od kościoła,ale to też nie przejdzie.
Nadzieja tylko w tym najmłodszym pokoleniu....Był film "Kler",zahuczało i ucichło.....teraz będzie to samo,
pohuczy, nastanie cisza,a problem zostanie.
Hitler miał "alergię" na naród semicki,chciał oczyścić świat z tej nacji.....teraz by się przydał,podobny nawiedzony,
coby miał "alergię " na czarne sukienki ;)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Nutka - POPIERAM - no dooobra , nie powinno się pewnych spraw pisać na forum , napiszę zatem na priv ;)

Czarne sukienki , szczególnie mini - lubię ;) a raczej osóbki w tych małych , czarnych :twisted:
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Post autor: violet58 »

Dałeś mi, Panie, rozum i wiarę,
duszę rogatą, serce za ciasne
no i sumienie - jak to sumienie -
niedoskonałe, za to własne.

Z Tobą się zawsze jakoś dogadam,
w smutku pocieszysz, w biedzie pomożesz,
lecz ten naziemny Twój personel...
o, z personelem to już gorzej.

Swój święty nos pcha mi pod kołdrę,
poucza, w duszy grzebać chce...
Chyba dlatego tak nie lubię
Twych urzędników, Panie B....

https://www.youtube.com/watch?v=swnw3IgJeVA
forumowicz

Chciałabym jeszcze coś powiedzieć ale co tu można .......... , staram się rozdzielić wiarę i ocenę poczynań księży .
Cóż niektórzy chcą być ważniejsi od Boga , chcą być wyniesieni na ołtarze i postumenty tylko , że z nich jakże boleśnie można spaść .........
Dzisiaj spotkałam się z opinią , że to wszystko nieprawda czyli tak też można
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 88 razy

Post autor: darek »

Słyszałem wypowiedź dziś że w/w film zobaczyła nikły % społeczeństwa .
Ze w/w nic nie wnosi i Jest kolejnym Totalnym atakiem.
Ktos chwilkę temu podał liczbę -7 999 437 wyświetleń.
Faktycznie nikły % oglądalności .
forumowicz

Spokojnie, to wszystko prawda. My Polacy nie lubimy rewolucji, i jeśli ktoś się tego spodziewał, to się zawiedzie.
My musimy się pogrzebać w tym bagienku, to takie polskie.
Myślę, że przywoływanie i wzorowanie się na pewnym panu H. rodem z Austrii nie jest potrzebne.
To jest i będzie proces powolny, bo on ruszył, a jak szybko będzie się toczył, to już od Nas zależy. Bezpośredni wpływ na to kto będzie Nami rządził, jak będą wyglądały Nasze relacje z klerem, nie z Kościołem, bo to ogromna różnica, jakie będzie prawo, i jego stosowanie.
Obyśmy tylko znów nie pobiegli jako Społeczeństwo za jakimś kawałkiem kiełbasy wyborczej, a z pewnością będą takie próby.
Jestem pewien, że nad tym już pracują sztaby mądrych Ludzi, i to za niezłe pieniądze. Gra warta świeczki...
forumowicz

zjedz snickersa ;) :P
forumowicz

A ja jestem zdziwiona, że ludzie sie dziwią, że w/w proceder zagnieździł się na wszystkich szczeblach hierarchii koscielnej.
To co zobaczyłam w filmie wywołało wiele negatywnych emocji, ale z pewnościa nie zdziwienie czy szok. Od lat sie o tym mówi więc nie był to grom z jasnego nieba.

Pierwszy roboczy dzień po premierze Kania, Makulski /Licheń/odsunięci, Olejniczak - rezygnacja. Cos tam posprzataja z grubsza, muszą, bo są pod lupą. Kilka dni temu ogladałam niemiecki dokument o wykorzystywaniu zakonnic przez księży i zakonników, wcześniej kanadyjski i amerykański o pedofili, istna sodoma i gomora w wyższych sferach, nie tylko koscielnych, a my malutcy żegnamy się i przepraszamy Boga za sama myśl nieczysta, hm...

Najlepsze, dwoje spowiedników Wałęsy pedofilami.
forumowicz

" Kilka dni temu ogladałam niemiecki dokument o wykorzystywaniu zakonnic przez księży i zakonników "

A te zakonnice to jakieś niekumate , czy co :?: ;) to nie małe dzieci , czemu pozwalały się wykorzystywać :?: :roll: może im sie to podobało i było za ich przyzwoleniem :mrgreen:, a gdy mleko się wylało .....
forumowicz

Kumate, kumate, ale chyba nie rozumiesz zależności zakonnica - ksiądz/ojciec + śluby posłuszeństwa, mury zakonu, zero wsparcia i wstyd.

Obejrzyj film, to bedziesz wiedział
Zablokowany