Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Trochę Wam zazdroszczę. Jestem z Warm.-Mazurskiego NFZ. Wiecznie wciskają nam kit, że można złożyć nowe papiery rok po powrocie. Ostatnio czekałam na skierowanie ok.22 miesiące plus ten rok. Dziękuję za wiadomość.
Witaj Bodana2
w lutym złożyłam wniosek w olsztynie i NFZ napisał okres oczekiwania 12-18 m-cy, a koleżance na wniosek z kwietnia okres oczekiwania 6-8 m-cy. Ja osobiście nigdy nie czekałam dłużej niż napisano. Ale też słyszałam że w niektórych regionach nie trzeba odczekiwać roku od powrotu, tylko składa się od ręki. Pozdrawiam
Witam
Nie dawno wróciłam ze sanatorium i chciałam się dowiedzieć czy mogę składać już wniosek . W przyszłym roku mam jechać do Goczałkowic do Gwarka. Wyjazdy z NFZ ,
Jestem z woj. pomorskiego . Z sanatorium wróciłam w listopadzie. W naszym NFZ następny wniosek do sanatorium mogę złożyć
po upływie 7-8 miesięcy od powrotu czyli dopiero w czerwcu. Czas oczekiwania wynosi 15 miesięcy.
Wniosek można składać od razu jeśli lekarz go wypisze. Do sanatorium można wyjechać dopiero po 18 miesiącach od powrotu.Nie wyczytałam nigdzie że można składać dopiero po np. roku .
pozdrawiam
O okresie wstrzmięźliwości w przepisach nie stoi, ale to jest niepisane prawo w NFZ-tach i już. Co będziesz sie kłócił? Chodzi o to żeby nie było kolejek zbyt długich, Okres oczekiwania byłby co najmniej 2 lata
z nfz- są okresy oczekiwania 18 miesięcy ale z ZUS nie ma, można nawet kilka razy w roku pojechać jeśli to nie przeszkadza w pracy, składa się wniosek w ZUS i czeka się na komisję też w ZUS