Częstość wyjazdów do sanatorium

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Gosia43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2012 11:15

Re: Częstość wyjazdów do sanatorium

Post autor: Gosia43 »

bodana2, Ja jestem z Dolnośląskiego i będę skłądać zobaczymy co z tego wyniknie. ;) pozdrawiam
Awatar użytkownika
bodana2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 lut 2012 18:05
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski

Post autor: bodana2 »

Trochę Wam zazdroszczę. Jestem z Warm.-Mazurskiego NFZ. Wiecznie wciskają nam kit, że można złożyć nowe papiery rok po powrocie. Ostatnio czekałam na skierowanie ok.22 miesiące plus ten rok. Dziękuję za wiadomość.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witaj Bodana2
w lutym złożyłam wniosek w olsztynie i NFZ napisał okres oczekiwania 12-18 m-cy, a koleżance na wniosek z kwietnia okres oczekiwania 6-8 m-cy. Ja osobiście nigdy nie czekałam dłużej niż napisano. Ale też słyszałam że w niektórych regionach nie trzeba odczekiwać roku od powrotu, tylko składa się od ręki. Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
beab
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2012 10:23

Post autor: beab »

Witam
Nie dawno wróciłam ze sanatorium i chciałam się dowiedzieć czy mogę składać już wniosek . W przyszłym roku mam jechać do Goczałkowic do Gwarka. Wyjazdy z NFZ ,
forumowicz

W lubelskim ja np zaraz po przyjeżdzie składam ,odczekuję dla przyzwoitości miesiąc i wszystko. ;) :)
Awatar użytkownika
zuzazg
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 lip 2011 19:32
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: zuzazg »

Jestem z woj. pomorskiego . Z sanatorium wróciłam w listopadzie. W naszym NFZ następny wniosek do sanatorium mogę złożyć
po upływie 7-8 miesięcy od powrotu czyli dopiero w czerwcu. Czas oczekiwania wynosi 15 miesięcy. :shock:
Awatar użytkownika
beab
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2012 10:23

Post autor: beab »

Witam
No i mogę dopiero złożyć wniosek za rok , a jestem ze śląskiego .No to sobie poczekam:))
Lary
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2012 16:10

Post autor: Lary »

Wniosek można składać od razu jeśli lekarz go wypisze. Do sanatorium można wyjechać dopiero po 18 miesiącach od powrotu.Nie wyczytałam nigdzie że można składać dopiero po np. roku .
pozdrawiam
forumowicz

O okresie wstrzmięźliwości w przepisach nie stoi, ale to jest niepisane prawo w NFZ-tach i już. Co będziesz sie kłócił? Chodzi o to żeby nie było kolejek zbyt długich, Okres oczekiwania byłby co najmniej :lol: 2 lata
stokrotka210863
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 15 lip 2012 14:47

Post autor: stokrotka210863 »

z nfz- są okresy oczekiwania 18 miesięcy ale z ZUS nie ma, można nawet kilka razy w roku pojechać jeśli to nie przeszkadza w pracy, składa się wniosek w ZUS i czeka się na komisję też w ZUS
ODPOWIEDZ