Lwigród w Krynicy Zdroju

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
AgaC
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2016 22:18
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8

Re: Lwigród w Krynicy Zdroju

Post autor: AgaC »

Byłam przez 2 tygodnie na pobycie prywatnym. Sanatorium w porządku, bez jakiegoś szału ale też nie narzekałam. Niestety, nie wszystkie zabiegi opisane w ofercie są dostępne, więc to akurat uważam za słaby punkt, ponieważ to było moje glowne kryterium wyboru. Dopiero na miejscu dowiedziałam się, ze te na których mi zalezalo są niedostępne od 2 lat (!!!) Bardzo dużo pokoi 3-osobowych, więc na to kuracjusze z NFZ narzekali.
Opieka lekarska wg mnie marna, ale rehabilitanci super - pomocni i bardzo mili. Masażyści (mężczyźni) na 5+. Jedzenie jak to w sanatorium ;)
W razie "w" polecam restaurację "Dwóch Świętych" na deptaku ;) Przepysznie!
Bardzo fajny basen i strefa saun. Ratownik obsługujący to miejsce dwoi się i troi. To bardzo pozytywna osoba! Żeby jeszcze kuracjusze umieli się zachowywać w takich miejscach to byłoby super, bo niestety niektóre sytuacje były wręcz żenujące... :?
Kawiarenka otwarta jest tylko w niektóre dni, ale soki warzywno-owocowe wymiatają.
Podsumowując - kolejny pobyt wykupię raczej w innym miejscu, ale to nie jest złe sanatorium. Nie ma się czego bać :)
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 71 razy
Podziękowano: 77 razy

Post autor: Bibi2 »

Ktoś wcześniej napisał : ile ludzi tyle opinii :)

Aga , dzięki za podzielenie się swoimi spostrzeżeniami i opinią :kwiat:
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Dzięki Aga za opinię. Szukam dobrej miejscówki na prywatny pobyt. Naczytałam się wielu sprzecznych informacji na temat tego sanatorium , i po przeczytaniu Twojej opinii , dam sobie spokój z tą miejscówką .... pozdrawiam.
Koza123
Na forum od: 02 cze 2024 14:12

Post autor: Koza123 »

Pobyt komercyjny w sanatorium Lwigród. Pierwszego dnia okazuje się że windą nie działa już od 3 tygodni i trzeba korzystać z 2 wind zewnętrznych, aby wjechać z bagażem na piętro. Windą nie działała przez cały czas mojego pobytu. Wyżywienie bardzo skromne, do obiadu serwowania była surówka w miseczce, która miała starczyć dla 6 osób. Ćwiczenia w basenie (aqua aerobic) trwały 15 min. Dłużej na basenie nie można zostać bo wchodzi kolejna grupa. Dostęp do basenu w pełnych godzinach od 16:00, ostatnie wejście o 19:00. Zabiegi borowinowe trwały 10 min, wszystkie zabiegi miały czas skrócony do minimum. Kawa serwowana była tylko do śniadania. Do obiadu lub kolacji trzeba było korzystać już z kawiarni, gdzie kawa oczywiście płatna dodatkowo. Generalnie same negatywy. Pobyt zrekompensowała sama Krynica i pogoda. Nigdy więcej nie odwiedzę tego sanatorium. Niezadowolona kuracjuszka.
Awatar użytkownika
pitt53
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 mar 2016 15:51
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 18 razy

Post autor: pitt53 »

Byłem w ubiegłym roku na pobycie komercyjnym w 20 Wojskowym w Krynicy Zdroju. To, co opisujesz nie do pomyślenia jest dla mnie po moim turnusie. Polecam, aczkolwiek z miejscami krucho i w tym roku załapałem się na przełom sierpnia i września. Z NFZ też planuję ten rok ale to już inna kwestia.
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 15 razy

Post autor: Samosia »

Pitt53 z tego co czytam to wspominasz o 20 Wojskowym a wcześniej opisano pobyt w Lwigrodzie a więc to dwa różne sanatoria.
Od siebie dodam,że z tego co mi wiadomo to kuracjusze komercyjni z Lwigrodzie nigdy nie narzekali na warunki tam panujące wręcz przeciwnie chwalili ....byłam tam już kilka razy i opinia Kozy123 to dla mnie zaskoczenie :shock: :shock: :shock:
ODPOWIEDZ