Iwonicz Zdrój "GÓRNIK"

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
krzysiek88
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 sie 2016 08:32
Staż sanatoryjny: 0

Re: Iwonicz Zdrój "GÓRNIK"

Post autor: krzysiek88 »

niestety tak,nie wziąłem pod uwagę 18 miesięcy a tylko 12 oczekiwania na zdanie dokumentu po ostatnim pobycie i tak to wyszło, następnym razem poczekamy dłużej na zdanie papierów
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 sie 2013 12:53
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 10 razy

Post autor: Zbigniew- I »

Wróciłem właśnie z ośmiodniowego prywatnego pobytu w "Górniku" w Iwoniczu Zdroju. Czyste dobrze wyposażone pokoje, miła obsługa, zabiegów nie brałem, poznam je dopiero 22.10 - 12.11.24r. na turnusie z NFZ,Sanatorium składa się z trzech budynków: część hotelowa, stołówka i zakład przyrodoleczniczy, wszystko połączone łącznikami. Iwonicz podobał mi się, to urokliwe uzdrowisko, jest gdzie pospacerować, park, ławeczki przy tężniach. Zwiedziłem Polańczyk, Solinę, Myczkowce, Sanok, Rymanów i Rymanów Zdrój, Krosno, Bóbrkę i Duklę. Można pochodzić po niewymagających szlakach, wieczorem pójść na dansing. W Górniku kawiarenka stara się o koncesję na alkohol, tańczą pojedyncze pary, muzyka przy teledyskach. Właściciel zapraszał jesienią na piwo, obiecał, że będzie już miał. Oblegany był "Bar na górce', dechy na zewnątrz pod zadaszeniem. Jesienią będzie tam pięknie.
irenae
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 lut 2012 22:01
Oddział NFZ: Wielkopolski
Podziękowano: 3 razy

Post autor: irenae »

Witam serdecznie
Przebywam obecnie w Górniku w Iwoniczu i chciałam się po krotce podzielić pierwszymi wrazeniami. Mam pokój 2 osobowy.
Napisze trochę o kosztach: pobyt 573 zł, telewizor 63 zł, czajnik 10.50 zł, 130 zł
Pokoje czyste, obsługa miła , recepcja i przyjęcia dość sprawne, pielęgniarka i lekarz również.
Cdn pozdrawiam IE. :!:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 252 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Irenae ... chętnie poczytam dalszej opinii .... także ciekawa jestem Twojej opinii o Iwoniczu :)
Zbyszku ... Bar na Górce , zawsze jest oblegany 8-)
Krzysiek ... czyli macie turnus po Zbyszku :)
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Gienia, dziwiło mnie, że w Górniku jednostki tańczą. Czyżby już nie potrafimy bawić się bez alkoholu? To dopiero by było przykre. Krzysztof będzie na turnusie po mnie. Czekam na relacje Irenae. Życzę miłego pobytu.
Awatar użytkownika
krzysiek88
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 sie 2016 08:32
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: krzysiek88 »

GIENIA pisze: 04 wrz 2024 13:35 Irenae ... chętnie poczytam dalszej opinii .... także ciekawa jestem Twojej opinii o Iwoniczu :)
Zbyszku ... Bar na Górce , zawsze jest oblegany 8-)
Krzysiek ... czyli macie turnus po Zbyszku :)
Nie ukrywam że już obawiam się że będzie to nasz najnudniejszy pobyt z racji terminu a także tego że nie ukrywam ale ten Iwonicz Zd. to dla mnie "dziura", górki po 500m npm i to wszystko,zresztą termin kiepski nawet na te górki ale to wyłącznie moje zdanie, gdybyśmy mieli doskonały powód dla NFZ na rezygnację aby nie czekać kolejnych 2 lat to z miejsca byśmy zrezygnowali
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Krzysiek 88 dasz radę. Każda pora roku ma swój urok, tylko trzeba umieć go dostrzec. Ja liczę na rozpisanie zabiegów do godziny 9.00-9.30 i jesień w Bieszczadach z przebarwiającymi się liśćmi buka. To rozkosz dla oczu. Trochę daleko, ponad 100 km, ale dam radę. W otoczeniu także jest dużo buka po lasach. Też bym wolał Cieplice i Karkonosze, ale do Iwonicza też podchodzę z nadzieją na miły pobyt. W okolicy jest trochę do zwiedzania, a to jak spędzimy ten czas, to już zależy w większości od naszej organizacji i towarzystwa. Górnik to miłe dla oka sanatorium i miła w nim obsługa, z którą da się porozmawiać. Jadę przed Tobą będę mógł coś więcej powiedzieć z pozycji kuracjusza, jeśli będziesz zainteresowany. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Krzysiek .. jako powód , trzeba było podać , że chcecie znowu do Mewy :lol: :lol: :lol:
Zbyszek , może to nie o alkohol chodzi , ta sala w Górniku nie nadaje się do tańca w zimie , a co dopiero latem ... duszno , żadnej wentylacji , czy klimatyzacji , sala niska ... ja byłam w styczniu , i byliśmy tam tylko raz . Były częste przerwy , aby pootwierać na chwilę okna , wszyscy bardzo narzekali . Może się mylę , ale wydaje mi się , że w styczniu był alkohol w kawiarence . Nie pamiętam :roll:
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Gienia, to całkiem możliwe, ja nie próbowałem nawet tańczyć. Były upały i Na Górce, wieczorem był pełen luz. Na KRUS tęż ludzie narzekali ze względu na zaduch.Osobiście tam nie byłem, ale w dobrym towarzystwie jestem gotów dać się udusić. :lol:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

W KRUS-ie jest maleńka kawiarenka , bardzo maleńka :) kuracjusze CRR tańczą gdzie indziej , na miejscu są w zasadzie tylko Ci , którym jest ciężko wieczorem wracać pod tę górę .
ODPOWIEDZ