BarbaraG pisze: 08 lis 2023 01:38
darek pisze: 05 lis 2023 16:56
Wielka Pieniawa Wycieczki do Pragi czy Wiednia
Perła Bałtyku -Berlin czy Borholm
Willa Foruna -Borholm
Osobiście płaciłem za Borholm
Nawet posiadam fakturę która sobie OSTENTACYJNIE odliczyłem jako KOSZT pobytu Sanatoryjnego
Hej Wam,
Byłam w tym roku w Polanicy w Szarotce i korzystałam ze wszystkich wycieczek, m.in. Praga, Wiedeń. Do Wiednia wyjeżdżaliśmy około 05:00 rano, a wracaliśmy po 01:00 w nocy. Żadnych opłat nie ponosiłam, nawet dostaliśmy suchy prowiant za cały dzień. Jaskinia Maochy - wyjazd o 03:00 w nocy. Recepcja Wielkiej Pieniawy informowała nasz obiekt i nie było żadnego problemu z niczym. Naszą rolą było zgłoszenie na stołówce, że nie będzie nas cały dzień. Prowiant przygotowany był dzień wcześniej przy kolacji. Jedynie wycieczka do Wiednia obarczona była przepustką wystawioną przez lekarza, ale to załatwiała już obsługa recepcji w Wielkiej Pieniawie. Pamiętam dobrze, że podpisywałam tylko druk przepustki i nikt nie kombinował. Napisane było wycieczka do Wiednia.
Poza tym korzystam co dwa lata z sanatorium i nigdzie nie płaciłam za to, że wyjechałam na wycieczkę. Zawsze dostawałam suchy prowiant.
Pozdrawiam
SUPER ,że Jesteś Kolejną Osoba ,która mnie Cytuje
Sanatorium Szarotka Należy do grupy Sanatoriów KGHM podobnie jak Wielka Pieniawa
Jednak są delikatne
RÓŻNICE w obu Obiektach
Cena parkingu w Szarotce i Wielkiej Pieniawie -
Czy Jest Różnica ?
Ja będąc w Wielkiej Pieniawie Nie korzystałem w Wyjazdów niedzielnych .
Ale byli w Moim Towarzystwie Osoby ,które jechały i PŁACIŁY -Nawet zasugerowałem wzięcie Faktury za Nieobecność
Mogę Ci Podać Nick Portalowalicza ale nie mam zamiaru Nikomu Nic udawadniać
Sanatoria Faktycznie NIE SĄ ORGANIZATORAMI ,ale Tylko Wspołpracują z Biurami i One przekazują Dane Kto jedzie .
Plus w Regulaminie jest informacja o zgłaszaniu absencji na posiłkach
Skoro kilka Osób podaje informacje ,że Płaci się to po co to aż tak weryfikować
Obiekty posiadają swoje Regulaminy i starają się aby je przestrzegano
Skoro jeden Prawnik znalazł Lukę i Pobiera Opłaty
Nalezy się cieszyć ,że Nie wszyscy są TAK PAZERNI Jak Ci co pobierają Opłate w świetle Obowiązującego PRAWA
Dlaczego NIKT nie podnosi Larum ,że są Obiekty które każą sobie płacić za Czajnik czy Laptopa ?
A są obiekty które noszą się za WPROWADZENIE Opłaty Prądowej -Używanie laptopów czy ładowarek do telefonów