Po jakim czasie od powrotu,można składać nowy wniosek do NFZ
Re: Po jakim czasie od powrotu, można składać nowy wniosek d
miało charakter "poszpitalny" powinno być złożony w ciągu 30 dni od wyjścia ze szpitala.
Tak miałem i wykorzystałem 4 lata temu w ramach zwolnienia L4.
Podobnie prawie dwa lata temu przy wypisie ze szpitala wniosek i balneolog przydzielił mi sanatorium z oczekiwaniem
18 miesięcy.
Pozdrawiam anezobk
Widzę,że lekarzom ciężko zrozumieć zdanie - wyjazd nie częściej jak raz na 18 miesięcy.
Moja PANI DOKTOR upiera się ,że kolejne skierowanie może wypisać 2(DWA) lata po powrocie .Ale jak to wytłumaczyć swojej PANI DOKTOR ,że przepis inaczej mówi.Dzwoniłam nawet do rzecznika praw pacjenta,ale nie podskoczę lekarzowi.Dlatego staram się od lekarza specjalisty o skierowanie do sanatorium ZUS.
Pozdrawiam
- ewa11
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 11 lis 2011 19:27
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 5
-
iwcia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 15 mar 2012 13:55
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 4
- ewa11
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 11 lis 2011 19:27
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 5
-
iwcia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 15 mar 2012 13:55
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 4
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Jak wczesniej wspominałem w roku 2010 -byłem w sanatorium( układ trawienny) , w 2012 w Szpitalu Sanatoryjnym( ktore to ..przełożyłem zpowodu problemow kardiologicznych z ..2011).
Niestety stan i ilosc chorob czy tez powikłań w Moim przypadku jest dla co niektorych osob nawet zbyt duza.
Choruję na Choroby przemiany materi , kardiologiczne i ..nie tylko.
W maju 2012 byłem w Szpitalu sanatoryjnym na "materię " wczoraj podczas wizyty u Kardiologów i kolejnych konsultacji -Jeden z Profesorów zadał pytanie ?
-Czy po wszczepieniu ..-był Pan na rehabilitacji Kardiologicznej ? -odpowiedź -nie ..prosze o wypisanie wniosku ,został wypisany i wręczony udałem się do NFZ wniosek przyjęto i po krotkiej rozmowie i sprawdzeniu ..danych
-Okazało się ,że .. Chorując na rożne przypadki( jednostki chorobowe ) można Nawet co ..roku korzystać z leczenia poszpitalnegoczy tez sanatoryjnego.
Stąd tak dużo watpliwości ,że % chorych bywa w Sanatoriach/Szpitalach Sanatoryjnych ..co roku