MSWiA Sopot

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
wikul
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 lut 2012 17:25

Re: MSWiA Sopot

Post autor: wikul »

wiesniaczkaela pisze:Helios jest po kapitalnym remoncie.Windy są dwie, bardzo duże i nowoczesne.Baza zabiegowa i opieka medyczna na wysokim poziomie.Od wtorku do niedzieli w kawiarni balety, w poniedziałek imprezki kulturalne.Autobusik nadal pod Heliosem ale promenada fajniejsza.Bardzo dobre sanatorium.
Napisałem o czterech windach ale mądralińska która tam nie mieszkała wie lepiej i pisze o dwóch. Więc powtarzam : są cztery windy (dwie od strony morza, nowocześniejsze "gadające" i dwie od strony recepcji). Trzeba pomieszkać trzy tygodnie żeby "docenić" nowoczesność i pojemność tych wind. Opieka medyczna b.dobra chociaż pielęgniarki czasem zadzierają nosa. Jeżeli ktoś pisze o "nowoczesnej bazie zabiegowej" to znaczy że tak naprawdę nowoczesnej bazy nie widział. Jest to baza przeciętna spotykana w gabinetach rehabilitacyjnych w miejscach zamieszkania.
Autobusy linii 143 łączące sanatorium ze światem kurują niestety rzadko, zwłaszcza w niedzielę, i dobrze jest spisać sobie rozkład jazdy by nie być zaskakiwanym. Z tego powodu nie odwiedziłem Gdańska, chociaż bardzo chciałem.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Wikuł do pętli tramwajowej na Jelitkowie jest tak blisko spacerkiem że Gdańsk można odwiedzać codziennie.
Awatar użytkownika
Asik
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 wrz 2012 16:05
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Asik »

Mniej więcej taki sam spacerek jest do przystanku SKM Sopot Wyścigi.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Felice pisze:Wikuł do pętli tramwajowej na Jelitkowie jest tak blisko spacerkiem że Gdańsk można odwiedzać codziennie.
Zależy dla kogo blisko.
Dla jednych blisko, dla innych dość daleko, kwestia kondycji i innych takich :idea:
wikul
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 lut 2012 17:25

Post autor: wikul »

Felice pisze:Wikuł do pętli tramwajowej na Jelitkowie jest tak blisko spacerkiem że Gdańsk można odwiedzać codziennie.
Wiem, wiem, jak byłem dziesięć lat temu to korzystałem z takich spacerów. Niestety, już nie te lata.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

A jedzonko jakie jest? Można się dogadać z kuchnią?
ODPOWIEDZ