Mity, Hity I Rzeczywistość Pobytów Sanatoryjnych

Inne tematy okołosanatoryjne, nie mieszczące się w powyższych działach.
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Re: Mity, Hity I Rzeczywistość Pobytów Sanatoryjnych

Post autor: eluunia »

...............no i będzie tak http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... po...tylko po cichu :lol: :lol:
Anka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2010 14:35

Post autor: Anka »

Witam!
Sanatorium Krystyna Busko codziennie 22 obchód ale nie musisz otwierać drzwi,Rano 7,30 obchód i panie chodzą z kluczami jak nie otworzysz to sobie otworzą,Nie spotkałam żadnej osoby nietrzeźwej i nie słyszę żadnych głośnych nocnych nasiadówek w pokojach.Powrót o 22-giej później zamykane są drzwi jak zgłosisz późniejszy powrót nie ma problemu.
Pozdrawiam
forumowicz

Post autor: forumowicz »

alkoholu dość w kawiarniach sanatoryjnych,nie potrzeba sklepu,do tego biedronek dość,i można lać pod stołem
Awatar użytkownika
mario63
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 sie 2013 12:52
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: mario63 »

...jak było czy jest to każdy doskonale wie!..., ale na litość, nie bądźcie DUŻYMI DZIEĆMI!!!...,
i nie wypisujcie ze szczegółami kto, kiedy, gdzie i za ile!...,
za to jak powiedział Pawlak: gwiazdki nie zarobicie!!!...
rybka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 13 mar 2013 15:51
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: rybka »

23 WSzU paw. II Lądek Zdrój:
Obchodów nie było, powrót o 22, drzwi często zamykane o 24 (chyba przez upały). Osób nadużywających alkoholu ani zakłócających spokój też nie spotkałam.
Tylko świerszcze dawały niesamowity koncert 8-)
Aniu :kwiat: obchody o 7:30 to jakaś masakra, i te klucze :shock: ... źle się to kojarzy :lol:
Awatar użytkownika
krecik
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 cze 2013 17:44
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: krecik »

Andrzeju Ty byłeś 10 razy a ja tylko 4 w sanatorium a widziałem jak widać dużo więcej. Widocznie byłem w innych niż Ty. Nie pisałem, że Ty mówisz o standardach. Karty zabiegowe były raczej pilnowane ale tylko raczej, bo nie było wielkiego problemu aby poprosić o podpisanie. Nie mam jednak złej opinii o sanatoriach, bo leczenie też się tam odbywa a nawet co nieco pomaga.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Z tym "laniem pod stołem" to chyba znany proceder sanatoryjny :) W Ciechocinku uprawiany w kazdej knajpie.
Trochę to słabe, prawda?
NIe spotkałam się nigdy,żeby w Warszawie ktoś kupował jedna pięćdziesiątkę, a drugą nalewał sobie z rękawa. No chyba,że źle się przyglądam ;)
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

A pro po-lania pod stołem byliśmy świadkami jak w Artystycznej Łysy przy pełnej sali żegnał towarzystwo wyrzucone z galerii przez obsługę za wnoszenie i spożywanie własnego alkoholu- nie zazdrościłem im samopoczucia- to tak na marginesie bo nie ma to nic wspólnego z tematem :!: :!:ale został przy okazji wywołany i stąd to skojarzenie :!:
graza
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 sty 2011 19:37
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: graza »

Witaj Andrzeju1955
Ja takze w Artystycznej u Łysego byłam swiatkiem wyrzucenia towarzystwa za picie własnego alkoholu .Jednym słowem własciciel bardzo pilnuje swojego interesu.Pobyty sanatoryjne wspominam pozytywnie . Alkohol był pity ale nie przez kazdego.Sporadyczne były kontrole w pokoju ,nawet na turnusach z ZUS -owskich Pozdrawian wszystkich na forum.
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Widzę że temat uściślił się tylko do jednego- alkoholu :!: poruszyłem parę istotnych wątków, Krecik zasugerował że mniej widziałem niż on :!: jedynym moim celem było sprowokować do dyskusji i przedstawienia osobistych spostrzeżeń osób będących na kuracjach, tworzące się mity i niewyobrażalne wręcz sensacyjne historie popchnęły mnie w tym kierunku i prosiłem o komentarze- często nowi ludzie tu zaglądający i przed pierwszym wyjazdem do sanatorium wyrabiają sobie mylne wyobrażenie o sytuacji i zachowaniach tam panujących, mam nadzieję że choć troszkę przedstawiliśmy sytuację tam panującą, dziękuję wszystkim za wypowiedzi, choć temat jak to na forum jest zawsze otwarty :!: Pozdrawiam, Andrzej 1955
ODPOWIEDZ