Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Alice poszukałam też i inne takie sanatoria..tylko nie wiem czy mogę wysłać taki wniosek bezpośrednio do sanatorium czy nie do NFZ i oni dopiero mi przydzielą.W zeszłym roku wysyłałam do funduszu poszpitalne skierowanie ?!Pozdrawiam
Alice....dzwoniłam do NFZ..i wiesz co mi powiedzieli..że jeśli lekarz czy szpital wyślą mnie na poszpitalne to ten wniosek który już u nich jest i ma przydzielony numer i czas oczekiwania będą połączone w jedno i nie ma że jest i sanatorium i poszpitalne?! Szkoda....sama już nie wiem czy brać to poszpitalne?!Czy czekać na sanatorium w 2015...bo tak mi przypadnie .Pozdrwiam
kasiula bezpośrednio do szpitala,pisałam to wcześniej.I ten wyjazd nie jest zależny od NFZ dlatego dalej czekasz w kolejce na sanatorium.
Nie mylcie leczenia na oddziale rehabilitacyjnym (nawet w sanatorium) ze skierowaniem z NFZ na turnus szpitalny.Nie ma to ze sobą kompletnie nic wspólnego.
A szpital,zgodnie z prawem możesz sobie wybrać sama.
Alice masz racje..posprawdzałam i dużo sanatoriów ma swoje druki na tak zwaną rehabilitację ogólnoustrojową i to może tylko wypisać specjalista ortopedii itp...może Kudowę wybiorę....sanatorium Bristol....zobaczymy czy mi się w ogóle uda by w szpitalu mi takie gotowe wydrukowane skierowanie wypisali...Pozdrawiam.Tylko nie jestem pewna czy mi to sanatorium co mam nie przepadnie?
Kasiula- tak jak pisała wcześniej Alice - rehabilitacja ogólnoustrojowa na oddziałach szpitalnych jest niezależna od leczenia na skierowanie z NFZ. Także sanatorium na pewno Ci nie przepadnie. Na leczenie w oddziale szpitalnym nieraz czeka się dłużej niż na skierowanie poszpitalne z NFZ. Zależy który szpital wybierzesz sobie sama.
Pozwolę sobie wtrącić trzy grosze.... otóż 3 lata temu we wrześniu byłam w sanatorium z NFZ w trybie normalnego oczekiwania (2 lata), natomiast w pażdzierniku wyjechałam na rehabilitację poszpitalną 4-tygodniową. Jedno nie ma nic wspólnego z drugim. Do tego wszystkiego ZUS również chciał mnie wysłać do sanatorium ale wywinęłam się Na leczenie poszpitalne skierowanie wystawione przez lekarza prowadzącego wysłałam osobiście do wybranego sanatorium.