Pustkowo

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Maggie111
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 21 sty 2016 17:21
Oddział NFZ: Lubuski
Staż sanatoryjny: 0

Re: Pustkowo

Post autor: Maggie111 »

Muszę dać radę i przede wszystkim wrócić do zdrowia. Obawiam się tylko, że nie będzie gdzie np wypłacić pieniędzy, kupić jakiś leków w razie czego albo innych potrzebnych rzeczy. Może ktoś jedzie tam w tym samym czasie? Przyznać mi się :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witaj Maggie, byłam w Pustkowie w listopadzie 2014, również byłam pełna niepokojów , pewne jest , że to nie kurort pierwszej klasy , ba nawet nie drugiej ;) , ale niektórzy byli tam kilkukrotnie - da się przeżyć . Lato tam jest piękne , gorzej teraz .
Prawie wszędzie trzeba się przejść, dojechać , ale to tylko na zdrowie wychodzi , bankomat jest Pobierowie albo Rewalu , apteka tez nie problem dojdziesz spacerkiem lub poprosisz w recepcji .
Plaża w Pustkowie nie jest wąska , z tym , że w okresie zimowym nie ma to żadnego znaczenia . Weź ciepłe rzeczy , ośrodek oszczędza na ogrzewaniu :)

dobrego pobytu :kwiat:
sinobrody
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 lut 2014 21:19
Staż sanatoryjny: 28

Post autor: sinobrody »

barbara-g1 pisała wprawdzie nie do mnie, ale nawiązuje do tego o czym pisałem wcześniej więc pozwolę sobie na dwa słowa komentarza.
Plaża w Pustkowie nie jest wąska
Może w porównaniu do tego jaka jest w Pobierowie (zwłaszcza na niektórych odcinkach) to jest szeroka.
Porównywałem do Kołobrzegu,Świnoujścia, ale to może niewłaściwe porównanie. To jednak w tym okresie i tak bez znaczenia, zgoda.

Jeżeli chodzi o przeżycie to fakt, że przeżyć się da, człowiek potrafi się szybko adaptować do różnych ekstremalnych sytuacji. :lol:
Nie o to chodziło w zapytaniu.
Chodziło o to czy w Pustkowie jest apteka, poczta, bankomat i w ogóle coś ciekawego i... jest pustynia, nie ma nic.
Oczywiście, że można przespacerować się do Pobierowa tylko, że nie jest to dwa kroki i nie każdy jest na tyle sprawny i... jest to zima,
a zimą bywa różnie.
Reasumując: dziura to dziura i nawet latem pozostaje dziurą. Chyba, że komuś wystarczy kawałek piasku do opalania. :D
Maggie111
Kuracjusz
Kuracjusz

Dzięki za info, mam nadzieję że nie będzie tak źle. Trzymajcie kciuki ;)
sinobrody
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 lut 2014 21:19
Staż sanatoryjny: 28

Post autor: sinobrody »

Maggie111 pisze:Dzięki za info, mam nadzieję że nie będzie tak źle. Trzymajcie kciuki ;)
Grunt to pozytywne nastawienie i dobre towarzystwo.

Swój komentarz zamieściłem nie po to aby cię zmartwić tylko po to aby bez koloryzowania przedstawić fakty.
Fakty są jakie są, a z faktami się nie dyskutuje tylko należy je zaakceptować. :o
W zasadzie do sanatorium jedziemy po podreperowanie zdrowia, po zabiegi, nałykać się świeżego powietrza
i to wszystko Pustkowo Ci zagwarantuje. Nie wiem jak jest z zabiegami bo Pustkowo znam jedynie z takich letnich wypadów.
Pewnie, że lepiej gdy trafi się nam wypasione sanatorium i to w atrakcyjnej miejscowości i na dodatek w atrakcyjnym okresie, ale gdy jedziemy z NFZ lub ZUS
to jedziemy gdzie nas wyślą bo jakie mamy wyjście? :(
Maggie111
Kuracjusz
Kuracjusz

Jestem zmarźluchem, nie lubię zimna i to mnie przeraża. Poza tym internet :cry: bez tego nie dam rady :cry: reszta to pikuś. Jeszcze tydzień i będę wiedziała wszystko :D
forumowicz

Maggie , bierzesz ciepłe skarpety i bedzie ciepło, internet w pokojach niestety nie działa, na korytarzach tak, sama siedziałam w drzwiach pokoju . Mozna przy recepcji , w poblizu zlokalizowany jest ruter. Właściwie nad recepcją do góry powinien być dobry zasięg .
forumowicz

Maggie111 pisze: Poza tym internet :cry: bez tego nie dam rady :cry:
Już nałóg, czy jeszcze przyzwyczajenie?
:ugeek:
Maggie111
Kuracjusz
Kuracjusz