Sanatorium Wital w Gołdapi

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Re: Sanatorium Wital w Gołdapi

Post autor: ewiko »

No cóż młodość swoje prawa ma (tupetu Ci nie brakuje), ale zapewniam że niejedna 50+ przeskoczy Cię.... nie pozdrawiam.
marcinmlodystaz
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 19 paź 2015 16:50
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: marcinmlodystaz »

Nie w tym sensie znaczenia " ADHD" co myślisz . Kasy nigdy nie braknie na potrzebne rzeczy, co ma wiek do tego?
Awatar użytkownika
administrator
Administrator
Na forum od: 28 lis 2008 22:27
Oddział NFZ: Mazowiecki
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: administrator »

Proszę o pisanie na temat sanatorium Wital w Gołdapi.
xyzantoni
Na forum od: 24 paź 2015 17:35
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: xyzantoni »

Czy do rozliczenia kosztow podróży sanatorium żąda biletów?
xyzantoni
Na forum od: 24 paź 2015 17:35
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: xyzantoni »

marcinmlodystaz pisze:Na spokojnie :) byłem już w tym roku na rehabilitacjach w Gołdapi , ponoć bardzo młody turnus był. Mam nadzieję że teraz teżsdobrze będzie . Z tych 50++ niezle smiechy są, ja jestem bardzo specyficzny haha . Adhd, wszedziee mnie pełno :p :ugeek: :twisted:
Czy to prawda że do tego sanatorium, z racji jego położenia ( tuż przy granicy, w lesie , z dala od miasta) wysyłają na turnusy rehabiltacyjne w dużych ilościach tych "specyficznych".? Mam na mysli tych z Adhd i innymi zaburzeniami psychicznymi . Obawiam się że z nimi ciężko by było wytrzymać 3 tygodnie. Odpukać w niemalowane - żeby taki się jako współmieszkaniec do pokoju nie trafił.
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

xyzantoni, witamy serdecznie na forum :)
xyzantoni pisze:Czy do rozliczenia kosztow podróży sanatorium żąda biletów?
Jeżeli jedziesz z NFZ zwrot kosztów za dojazd/wyjazd nie przysługuje. Jeżeli jedziesz z ZUS to zwrot kosztów odbywa się na podstawie przedłożonych biletów lub Twojego oświadczenia o ilości kilometrów od miejsca zamieszkania do ośrodka.

Pozdrawiam :)
marcinmlodystaz
Kuracjusz
Kuracjusz

[link]

Tutaj macie wszystkop pięknie opisane , zdjęcia i ciekawe miejsca dozwiedzenia.
Ostatnio zmieniony 25 paź 2015 10:26 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto link
motylekplamekkilek
Na forum od: 24 kwie 2015 09:55

Post autor: motylekplamekkilek »

xyzantoni pisze: Czy to prawda że do tego sanatorium, z racji jego położenia ( tuż przy granicy, w lesie , z dala od miasta) wysyłają na turnusy rehabiltacyjne w dużych ilościach tych "specyficznych".? Mam na mysli tych z Adhd i innymi zaburzeniami psychicznymi . Obawiam się że z nimi ciężko by było wytrzymać 3 tygodnie. Odpukać w niemalowane - żeby taki się jako współmieszkaniec do pokoju nie trafił.
Czy to prawda, że z racji położenia sanatorium wysyłają do niego "specyficznych" ? Mam na myśli takich z uszkodzeniami narządów ruchu, problemami kardiologicznymi, i tępych jak imadło w swoich osądach. Głupio byłoby mieć kontakt z kimś takim jak Ty, [email], i to przez 3 tyg. A już nie daj Bóg trafić z Tobą do jednego pokoju.
Nie martw się, nie dostaniesz współspacza psychosomatycznego do pokoju - oni są kwaterowani oddzielnie. Za to będziesz miał z nimi kontakt na stołówce, może i piwo z którymś albo z którąś wypijesz w kawiarni - chyba że na czole wyczytasz "mam nerwicę lękową" i zdążysz uciec.
No i czujny bądź żebyś się jakimś zaburzeniem nie zaraził.
marcinmlodystaz
Kuracjusz
Kuracjusz

Byle nie [wymoderowano] nic na turnusie :) chyba nikt kary 6800 zł nie chce zapłacić. Osoby z psychicznymi urazami i gorzej przeważnie są zopiekunami własnymi. Adhd w moim przypadku to ze jestem pełen enegri i wszędzie jest mnie pełno, ludzi przed przyjazdem są mniej więcej rozdzieleni wiekowo. Chyba że Masz znajomego w tym samym turnusie , to możecie wspólnie wziąść pokój. Ogolnie na ferie bądź wakacje nikt tam nieb jedzi, chyba że ma jego wyjazd to rehabilitacja w innym stylu .Co do basenu depilacja wskazana, aby porzeczki za bardzo nie wystawaly co poniektórym xd
Ostatnio zmieniony 15 lis 2015 20:24 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: moderacja
elaelblag
Na forum od: 18 gru 2015 12:05

Post autor: elaelblag »

Witam. Ja może trochę z "innej beczki". :D
Może to trochę za wcześnie, ale 06 maja 2016 r. rozpoczynam turnus w sanatorium Wital i poszukuję kogoś, kto w tym czasie będzie udawał się do Gołdapi, będzie przejeżdżał przez Elbląg i jednocześnie dysponował wolnym miejscem w samochodzie - co jest zrozumiałe partycypuję w kosztach za transport.
Serdecznie pozdrawiam.
Ela.
ODPOWIEDZ