Sanatorium Wital w Gołdapi
-
ewiko
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 10 lut 2013 07:07
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękowano: 1 raz
Re: Sanatorium Wital w Gołdapi
-
marcinmlodystaz
- Kuracjusz

- Na forum od: 19 paź 2015 16:50
- Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
- Staż sanatoryjny: 1
- administrator
- Administrator
- Na forum od: 28 lis 2008 22:27
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 3 razy
Czy to prawda że do tego sanatorium, z racji jego położenia ( tuż przy granicy, w lesie , z dala od miasta) wysyłają na turnusy rehabiltacyjne w dużych ilościach tych "specyficznych".? Mam na mysli tych z Adhd i innymi zaburzeniami psychicznymi . Obawiam się że z nimi ciężko by było wytrzymać 3 tygodnie. Odpukać w niemalowane - żeby taki się jako współmieszkaniec do pokoju nie trafił.marcinmlodystaz pisze:Na spokojniebyłem już w tym roku na rehabilitacjach w Gołdapi , ponoć bardzo młody turnus był. Mam nadzieję że teraz teżsdobrze będzie . Z tych 50++ niezle smiechy są, ja jestem bardzo specyficzny haha . Adhd, wszedziee mnie pełno :p
![]()
- Selene
- W naszej pamięci

- Na forum od: 16 maja 2010 11:51
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 12
Jeżeli jedziesz z NFZ zwrot kosztów za dojazd/wyjazd nie przysługuje. Jeżeli jedziesz z ZUS to zwrot kosztów odbywa się na podstawie przedłożonych biletów lub Twojego oświadczenia o ilości kilometrów od miejsca zamieszkania do ośrodka.xyzantoni pisze:Czy do rozliczenia kosztow podróży sanatorium żąda biletów?
Pozdrawiam
-
marcinmlodystaz
- Kuracjusz

Tutaj macie wszystkop pięknie opisane , zdjęcia i ciekawe miejsca dozwiedzenia.
Powód: usunięto link
-
motylekplamekkilek
- Na forum od: 24 kwie 2015 09:55
Czy to prawda, że z racji położenia sanatorium wysyłają do niego "specyficznych" ? Mam na myśli takich z uszkodzeniami narządów ruchu, problemami kardiologicznymi, i tępych jak imadło w swoich osądach. Głupio byłoby mieć kontakt z kimś takim jak Ty, [email], i to przez 3 tyg. A już nie daj Bóg trafić z Tobą do jednego pokoju.xyzantoni pisze: Czy to prawda że do tego sanatorium, z racji jego położenia ( tuż przy granicy, w lesie , z dala od miasta) wysyłają na turnusy rehabiltacyjne w dużych ilościach tych "specyficznych".? Mam na mysli tych z Adhd i innymi zaburzeniami psychicznymi . Obawiam się że z nimi ciężko by było wytrzymać 3 tygodnie. Odpukać w niemalowane - żeby taki się jako współmieszkaniec do pokoju nie trafił.
Nie martw się, nie dostaniesz współspacza psychosomatycznego do pokoju - oni są kwaterowani oddzielnie. Za to będziesz miał z nimi kontakt na stołówce, może i piwo z którymś albo z którąś wypijesz w kawiarni - chyba że na czole wyczytasz "mam nerwicę lękową" i zdążysz uciec.
No i czujny bądź żebyś się jakimś zaburzeniem nie zaraził.
-
marcinmlodystaz
- Kuracjusz

Powód: moderacja
-
elaelblag
- Na forum od: 18 gru 2015 12:05
Może to trochę za wcześnie, ale 06 maja 2016 r. rozpoczynam turnus w sanatorium Wital i poszukuję kogoś, kto w tym czasie będzie udawał się do Gołdapi, będzie przejeżdżał przez Elbląg i jednocześnie dysponował wolnym miejscem w samochodzie - co jest zrozumiałe partycypuję w kosztach za transport.
Serdecznie pozdrawiam.
Ela.