Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Dzien dobry. Pani doktor uraczyła mnie abtybiotykiem w celu zabicia bakterii. Nie brałam antybiotyku od chyba 10 lat.
Zresztą bakterie znalazły się przypadkowo podczas robienia wyników niezbędnych do wniosku o sanatorium, hihi. Nie chce kupować chemicznego probiotyku. Jakimi naturalnymi z własnej kuchni artykułami mogę się wspomóc? Wiem o kiszonej kapuście i tę posiadam, zawsze własnoręcznie kiszę. Wszelkie cytrusy i soki owocowe nie ale co z sokiem z cytryny? Czy to tez cytrus? Co jeszcze?
Pozdrawiam
Bogutka
Tam Bogutko jest tylko i aż Vit.C.Ale to tylko wspomaganie.Najlepiej abys zaprzyjażniła się z czosnkiem.cebulą.i OLEJKIEM Z OREGANO.Jest dość drogi ale pije się to pi 1-2 krople z sokiem warzywnym lub pomidorowym na 1 szklankę.Nie radzę z wodą lub sam.Z wodą jest bardzo niesmaczny a sam niszczy florę jelitową i żołądek.Są również dostępne w aptekach i ziołowych sklepach bardziej rozcieńczone specyfiki tego.Również w tej formie można pić lecz w innych proporcjach.Poczytaj sobie o nim w internecie. Oczywiście miód naturalny też polecam ale taki z prywatnego ula.Najlepiej od znajomego.
Zdrówka życzę...
Kiszonki są wskazane przy antybiotykoterpaii nie tylko ze względu na witaminy ale też cenne dla zdrowia bakterie kwasu mlekowego. Jogurty i kiszonki to naturalne probiotyki. Czosnek uwielbiam, ale ze względu na prace wśród ludzi jem tylko w weekend.
Szukam czegoś co ochroni moją florę bakteryjną przy antybiotyku.
A tak w ogóle to czuje się bardzo dobrze.
Bogutka
Czyli antybiotyk przyjmujesz?Żle zrozumiałam.Osłonowo mleczne wyroby sfermentowane typu jogurt.maślanka.kefir czy zsiadłe mleko.To najlepsze kultury bakterii.Jogurty tylko naturalne najlepiej.
Czosnek możesz jadać na wieczór, lub do sałatek wtedy go nie czuć, a wyroby mleczne najlepiej z wiejskiego mleka z placu od znajomej osoby żeby było prawdziwe