Wyjazd ze zwrotów
-
renia54
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 08 lut 2014 15:24
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 1
Re: Wyjazd ze zwrotów
Szkoda że nie zapytałaś gdzie to jest napisane o tym, co owa pani mówi.Bo przepisy mówią wyraźnie że kolejny wyjazd może nastąpić nie wcześniej niż po 18 msc.od poprzedniego wyjazdu.A przecież u Ciebie dawno minęło 18msc.renia54 pisze:Witam wszystkich na forumdzisiaj mija 18 miesięcy od mojego pobytu w sanatorium i 7 miesięcy jak złożyłam wniosek o kolejne sanatorium czyli po roku od mojego powrotu ,
i właśnie dzisiaj zadzwoniłam do NFZ w Katowicach i pani poinformowała mnie że o zwroty mogę się starać ale dopiero po upływie 18 miesięcy od złożenia wniosku czyli w lipcu 2015
czy ktoś już jechał ze zwrotów i w jakim czasie ,
pozdrawiam
Tak to jest w Katowicach -samowola i interpretacja przepisów wg.pań odbierających telefony.
- ewa11
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 11 lis 2011 19:27
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 5
Po upływie 18 miesięcy Twoje skierowanie straci ważność i nie będziesz mogła starać się o zwrotystokrotka pisze:Szkoda że nie zapytałaś gdzie to jest napisane o tym, co owa pani mówi.Bo przepisy mówią wyraźnie że kolejny wyjazd może nastąpić nie wcześniej niż po 18 msc.od poprzedniego wyjazdu.A przecież u Ciebie dawno minęło 18msc.renia54 pisze:Witam wszystkich na forumdzisiaj mija 18 miesięcy od mojego pobytu w sanatorium i 7 miesięcy jak złożyłam wniosek o kolejne sanatorium czyli po roku od mojego powrotu ,
i właśnie dzisiaj zadzwoniłam do NFZ w Katowicach i pani poinformowała mnie że o zwroty mogę się starać ale dopiero po upływie 18 miesięcy od złożenia wniosku czyli w lipcu 2015
pozdrawiam
Tak to jest w Katowicach -samowola i interpretacja przepisów wg.pań odbierających telefony.
-
renia54

Witamstokrotka pisze:Szkoda że nie zapytałaś gdzie to jest napisane o tym, co owa pani mówi.Bo przepisy mówią wyraźnie że kolejny wyjazd może nastąpić nie wcześniej niż po 18 msc.od poprzedniego wyjazdu.A przecież u Ciebie dawno minęło 18msc.renia54 pisze:Witam wszystkich na forumdzisiaj mija 18 miesięcy od mojego pobytu w sanatorium i 7 miesięcy jak złożyłam wniosek o kolejne sanatorium czyli po roku od mojego powrotu ,
pozdrawiam
-
renia54

stokrotko wczoraj nie udało mi się dodzwonić do NFZ więc będę dzisiaj od rana próbowaćstokrotka pisze:Reniu -daj znać co Ci odpowiedzieli![]()
![]()
![]()
-
renia54

Witaj wikulwikul pisze:Beznadziejna sprawa. Dzisiaj poświęciłem przepisowe 2 - godziny (między 14.00 a 16.00) na dzwonienie w sprawach zwrotów. Cały czas albo sygnał zajęty albo nikt nie odbiera.
-
renia54

proponuję wysłać zapytanie drogą e-mail na adres: [email].gov.pl i oczywiście wersję papierową również