Wyjazd ze zwrotów

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
renia54
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 lut 2014 15:24
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 1

Re: Wyjazd ze zwrotów

Post autor: renia54 »

Witam wszystkich na forum :kwiat: dzisiaj mija 18 miesięcy od mojego pobytu w sanatorium i 7 miesięcy jak złożyłam wniosek o kolejne sanatorium czyli po roku od mojego powrotu , :) i właśnie dzisiaj zadzwoniłam do NFZ w Katowicach i pani poinformowała mnie że o zwroty mogę się starać ale dopiero po upływie 18 miesięcy od złożenia wniosku czyli w lipcu 2015 :shock: czy ktoś już jechał ze zwrotów i w jakim czasie , :serce: pozdrawiam :)
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

renia54 pisze:Witam wszystkich na forum :kwiat: dzisiaj mija 18 miesięcy od mojego pobytu w sanatorium i 7 miesięcy jak złożyłam wniosek o kolejne sanatorium czyli po roku od mojego powrotu , :) i właśnie dzisiaj zadzwoniłam do NFZ w Katowicach i pani poinformowała mnie że o zwroty mogę się starać ale dopiero po upływie 18 miesięcy od złożenia wniosku czyli w lipcu 2015 :shock: czy ktoś już jechał ze zwrotów i w jakim czasie , :serce: pozdrawiam :)
Szkoda że nie zapytałaś gdzie to jest napisane o tym, co owa pani mówi.Bo przepisy mówią wyraźnie że kolejny wyjazd może nastąpić nie wcześniej niż po 18 msc.od poprzedniego wyjazdu.A przecież u Ciebie dawno minęło 18msc.
Tak to jest w Katowicach -samowola i interpretacja przepisów wg.pań odbierających telefony.
Awatar użytkownika
ewa11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2011 19:27
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: ewa11 »

stokrotka pisze:
renia54 pisze:Witam wszystkich na forum :kwiat: dzisiaj mija 18 miesięcy od mojego pobytu w sanatorium i 7 miesięcy jak złożyłam wniosek o kolejne sanatorium czyli po roku od mojego powrotu , :) i właśnie dzisiaj zadzwoniłam do NFZ w Katowicach i pani poinformowała mnie że o zwroty mogę się starać ale dopiero po upływie 18 miesięcy od złożenia wniosku czyli w lipcu 2015 :shock: czy ktoś już jechał ze zwrotów i w jakim czasie , :serce: pozdrawiam :)
Szkoda że nie zapytałaś gdzie to jest napisane o tym, co owa pani mówi.Bo przepisy mówią wyraźnie że kolejny wyjazd może nastąpić nie wcześniej niż po 18 msc.od poprzedniego wyjazdu.A przecież u Ciebie dawno minęło 18msc.
Tak to jest w Katowicach -samowola i interpretacja przepisów wg.pań odbierających telefony.
Po upływie 18 miesięcy Twoje skierowanie straci ważność i nie będziesz mogła starać się o zwroty :( Muszą Ci je odesłać do weryfikacji, a to dzieje się też z dużym poślizgiem (tak jest w mazowieckim). A po weryfikacji i tak wkrótce dają skierowanie.
renia54
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

stokrotka pisze:
Witam :) jutro zadzwonię jeszcze raz do NFZ i zapytam ponownie o wyjazd ciekawe jaką odpowiedz dostane :kwiat: :kwiat: :kwiat:
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Reniu -daj znać co Ci odpowiedzieli ;) :kwiat: :kwiat: :kwiat:
renia54
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

stokrotka pisze:Reniu -daj znać co Ci odpowiedzieli ;) :kwiat: :kwiat: :kwiat:
stokrotko wczoraj nie udało mi się dodzwonić do NFZ więc będę dzisiaj od rana próbować :kwiat:
wikul
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 lut 2012 17:25

Post autor: wikul »

Beznadziejna sprawa. Dzisiaj poświęciłem przepisowe 2 - godziny (między 14.00 a 16.00) na dzwonienie w sprawach zwrotów. Cały czas albo sygnał zajęty albo nikt nie odbiera.
renia54
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

wikul pisze:Beznadziejna sprawa. Dzisiaj poświęciłem przepisowe 2 - godziny (między 14.00 a 16.00) na dzwonienie w sprawach zwrotów. Cały czas albo sygnał zajęty albo nikt nie odbiera.
Witaj wikul :kwiat: a z jakiego nfz jestes :)
renia54
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witaj stokrotka :kwiat: dodzwoniłam się wczoraj i usłyszałam to samo czyli 18 miesiecy od złożenia wniosku na moje pytanie dlaczego odpowiedz pani bardzo nie jasna poprosiłam o podanie konkretnej odpowiedzi nic wiec postanowiłam napisać pismo z pytaniem dlaczego i na jakiej podstawie tak jest i przez kogo takie zarządzenie jest wydane i wysłać pocztą ,zobaczymy co odpowiedzą :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Agnes
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 maja 2011 11:27
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Agnes »

renia54
proponuję wysłać zapytanie drogą e-mail na adres: [email].gov.pl i oczywiście wersję papierową również ;) ja do tej pory zawsze otrzymywałam odpowiedzi na nurtujące mnie pytania tyle, że z dużym opóźnieniem :P powodzenia :kwiat:
ODPOWIEDZ