Sanatorium z ZUS
-
forumowicz
Re: Sanatorium z ZUS
zus.pl/prewencja, z panelu po lewej stronie wybierz "prewencja rentowa" i jak już tam wejdziesz to zjedź w dół , tak do 3/4 strony i tam podświetlony na niebiesko znajdziesz temat :program rehabilitacji leczniczej w systemie stacjonarnym. Klikasz , otwierasz pdf i od 28 strony masz program rehabilitacji dla kuracjuszy psyche-soma. To są warunki ogólne dla sanatorium ale będziesz miała w ogóle wyobrażenie o wymogach jakie powinien spełnić ośrodek a skoro są określone wymogi to można przewidzieć działania. Na pewno będzie więcej różnorodnych oddziaływań psychologicznych niż na turnusie z innego schorzenia. A poza tym jak wszędzie, zabiegi, basen.
Myślę, że jakoś specjalnie przygotowywać się nie musisz, pakujesz się jak na normalny wyjazd z basenem i gimnastyką, poza torbą weź dobry nastój i powiedz sobie że wszystko będzie w porządku. Pamiętaj że tam wiele osób jedzie po raz pierwszy. Atmosfera w dużej mierze zależy od kuracjuszy.
-
kawa74
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 21 paź 2016 10:44
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 0
- Betina71
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 05 lut 2016 08:03
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 3
Elu ośrodki z ZUS mają podpisane umowy na 2 lata a więc 2016-2017.wiesniaczkaela pisze:Ja też jestem ciekawa czym będzie dzielił ZUS w 2017 roku.
http://www.zus.pl/files/Mapka_2016_Loka ... yjnych.pdf
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 2
- andr58
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 21 sie 2013 11:53
- Staż sanatoryjny: 8
Tak proponowali mi Uniejów w styczniu i Aleksandrów Kujawski też w styczniu 2017Bozena321 pisze:A czy proponowano Ci inne miejscowości na rehabilitację? Pozdrawiamandr58 pisze:Ja byłem na komisji w Tomaszowie Maz.w Październiku 2016 i na ten rok nie mieli już dla mnie miejsca.Powiedziano mi że już wszystko jest wykorzystane.Mogłem pojechać w styczniu 2017 ale poprosiłem o marzec i jadę od 15 marca do Inowrocławia do Kujawiaka
- andr58
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 21 sie 2013 11:53
- Staż sanatoryjny: 8
Poddębice to mają prewencję rentową od dawna bo moja żona była w tym szpitalu 4 lata temu i tam ją skierował Tomaszowski ZUSwiesniaczkaela pisze:Dzięki Betina.Myślę że jednak jakieś małe zmiany będą.Od 2017r ponoć Poddębice będą miały prewencje.
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Staż sanatoryjny: 2
-
krzysieekKKK20
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 29 kwie 2015 08:42
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 4