Spotkania w Świnoujściu
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 73 razy
- Podziękowano: 97 razy
Re: Spotkania w Świnoujściu
W Rusałce jak byłem ok. 4 lata temu miałem tylko zabiegi w jednym gabinecie, chyba na piętrze, gdzie była niemiła obsługa, ale reszta była ok.
Zobaczymy jak będzie teraz, bo zależy jak się trafi z zabiegami i do jakiego gabinetu.
Dzisiaj przestudiowałem Strefę Płatnego Parkowania w Świnoujściu, ale nic się nie zmieniło przynajmniej na ich stronie w necie.
-
Gość
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

Tutaj liczy się tylko przerób zabiegów i tyle, ale jak był Covid, to narzekali na brak kuracjuszy i musieli siedzieć na urlopach bezpłatnych w domu.
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Powiedzcie, kto mądry planuje zabieg borowinowy w dniu wyjazdu ?
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Ale to jakiś NOWY PPRZEPIS
Ja mam skierowanie do sanatorium do dnia 6 XII .
Wg informacji mam opuścić pokój do godziny 10,00
A zabieg 1 mam o godz 9,30 -Borowina -Szelątanie w misce rąk , natomiast OSTATNI 6-XII o godz 11,45 -Basen Solankowy
MAM zabieg w czasie kiedy ma mnie już nie Być
Poszedłem z tym do Dyr ds Lecznictwa i Okazuje się ,że wg wytycznych NFZ -w ostatnim dniu ma-MUSI być zaordynowany choć jeden zabieg
To są jakieś Kpiny
- darek
- Przyjaciel forum

To ,że dostał Wypis
NIC nie znaczy
Wczoraj spotkałem się z Panem ,który odpuścił sobie PODPISY w ostatnim dniu po śniadaniu się spakował i wyjechał
Dostał Pozdrowienia z NFZ do uregulowania za 1 nie odbyty zabieg
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

Natomiast co do zabiegów w dniu wyjazdu, to mi akurat to nie przeszkadza, bo jadę swoim samochodem, ale jak ktoś ma pociąg, to faktycznie jest to nie za bardzo dobre rozwiązanie.
Z tego co pamiętam, to jak ja byłem nie było trudno zdobyć podpis, że zabieg się wybrało dzień wcześniej, tylko znowu haczyk, bo teraz zabiegi odbija się podobno kartą z czipem i nie wiem, czy w tej sytuacji jest to możliwe.
- darek
- Przyjaciel forum

Zbyszekzbigniew165 pisze: 17 sty 2023 16:50 Felice pisze, że masaż w Bursztynie, to ja się zapisze, bo będę pierwszy![]()
Natomiast co do zabiegów w dniu wyjazdu, to mi akurat to nie przeszkadza, bo jadę swoim samochodem, ale jak ktoś ma pociąg, to faktycznie jest to nie za bardzo dobre rozwiązanie.
Z tego co pamiętam, to jak ja byłem nie było trudno zdobyć podpis, że zabieg się wybrało dzień wcześniej, tylko znowu haczyk, bo teraz zabiegi odbija się podobno kartą z czipem i nie wiem, czy w tej sytuacji jest to możliwe.![]()
Ty jedziesz samochodem
ok
Ale będąc w Twoim ulubionym Świnoujściu ma zabieg o 9,45
Dajmy na to Borowinę
Przyjechałem z wygodnictwa i biedy pociągiem
Kupiłem bilet na 10,15
Z całym szacunkiem pomyśl
Ja dam radę
Ale Moja Mama już nie.
Niestety czasy się zmieniły ktoś za przyzwoleniem jakiś DEBIL wymyslił sobie ,że OSTATNI ZABIEG MA BYĆ W DNIU WYJAZDU
Wytłumacz teraz temu DEBILOWI ,że Twoja Koleżanka np z ...Chełma .która ma pociąg np o 8,45 ma wykupić sobie nocleg w Hotelu wyzywić się Bo ma 1 pociąg na Dobę
Nawet Ty gdybys jechał komunikacją masz do siebie Tylko Jedno połączenie.
Zbyszku NIE WSZYSCY sa mobilni
-
Gość
W Bajce w Horyńcu zabiegi były tak rozplanowane, że ostatni dzień był od nich wolny. Wypisy wydano ok 12 dnia poprzedniego i każdy mógł decydować, w zależności od możliwości komunikacyjnych, czy wyjeżdża, czy nocuje i jedzie rano, zjadając jeszcze śniadanko... Trzeba było tylko decyzję zgłosić w recepcji, żeby kuchnia mogła ostatnie posiłki zaplanować.
Czyżby na południu Polski ten przepis nie obowiązywał?
- Muzyczka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 mar 2018 19:45
- Oddział NFZ: Małopolski
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowano: 3 razy
Może chodzi o zasadność i o przyznanie sanatorium pieniędzy za pacjentem, łącznie z ostatnim dniem w sanatorium, by wykazać tam "na górze" czy też według ich przepisów, że kuracjusz był, musiał być, bo miał jeszcze zabiegi lub jeden zabieg w dniu wyjazdu..... Hm .
Ale jak to ma się do tego, że w tym samym dniu wyjeżdżają i przyjeżdżają nowi... nie zawsze tak jest, czasem jest jedno dniowa przerwa. Ale co !- acha- nowi wtedy jeszcze nie mają zabiegów...
Więc jeśli mają dać im te pieniążki za dany dzień ostatni, tj zapłacić sanatorium - to może muszą wykazać się zasadnością, że był zaordynowany wtedy jeszcze zabieg...????
Nie wiem, skąd mają takie przepisy....
Są sanatoria, gdzie "idą na rękę" i można dogadać się. W Świnoujściu niestety nawet sama miałam zawsze w dniu wyjazdu nie jeden zabieg - kiedyś udało się na godz.7 przeplanować hydromasaż solankowy...A i czasem są różne sytuacje, i też trzeba przeplanować, bo np. coś się stało i zabieg nie odbył się. .. wtedy nie ma wyjścia i też na koniec go dadzą, bo np.nur na miejsca o innym czasie, a i wszystko zajęte...bywa różnie.
W Perle Bałtyku dla niektórych, co kupili bilet na wcześniejszy wyjazd tj dzień przed zakończeniem turnusu- to musieli płacić za tzw pustostan ...a inni potrafili się dogadać i nie było problemu że wyjeżdżali wcześniej.. różnie z tym bywa ..
W przypadku osób, które jedyne mają połączenia do domu raz na dobę, to wydaje mi się, że powinni być wyrozumiali...
Często bywa odwrotnie, że wyjeżdżają bez uzasadnienia wcześniej.... Pomijam sprawy losowe..
Wypisy zawsze są przygotowywane dużo wcześniej.
Wydaje mi się, że wszystko zależy od danego zarządu uzdrowiska, co ma pod sobą sanatoria...i jak to wszystko planują, organizują, respektują i praktykują... A może nie?!....