Muszę odczekać do wiosny żeby dostać urlop dlatego wcześniej nie mogę tam dzwonić.Pozdrawiam
Wyjazd ze zwrotów
Re: Wyjazd ze zwrotów
Muszę odczekać do wiosny żeby dostać urlop dlatego wcześniej nie mogę tam dzwonić.Pozdrawiam
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
W zarządzeniu jest tylko jedno stwierdzenie,a mianowicie "w przypadku dorosłych — zalecaną częstotliwość korzystania z leczenia uzdrowiskowego albo rehabilitacji uzdrowiskowej, nie częściej niż raz na 18 miesięcy."
A w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z 5 stycznia 2012 roku (poz.14) jest wykaz jednostek chorobowych określających na jaki rodzaj skierowania (szpital,sanatorium czy ambulatoryjnie)można zakwalifikować.
Śliczne dzięki Alicjo -jesteś wielkaAlice pisze:Podaję numer ustawy art. 33 ust. 5 ustawy z dnia 27 sierpnia2004 r. o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych (Dz. U. z 2008 r. Nr 164,poz. 1027, z późn. zm.2)
W zarządzeniu jest tylko jedno stwierdzenie,a mianowicie "w przypadku dorosłych — zalecaną częstotliwość korzystania z leczenia uzdrowiskowego albo rehabilitacji uzdrowiskowej, nie częściej niż raz na 18 miesięcy."
A w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z 5 stycznia 2012 roku (poz.14) jest wykaz jednostek chorobowych określających na jaki rodzaj skierowania (szpital,sanatorium czy ambulatoryjnie)można zakwalifikować.
-
renia54
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 08 lut 2014 15:24
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 1
Dzięki AliceAlice pisze:Podaję numer ustawy art. 33 ust. 5 ustawy z dnia 27 sierpnia2004 r. o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych (Dz. U. z 2008 r. Nr 164,poz. 1027, z późn. zm.2)
Z Mazowieckiego. Korzystałem chyba z czterech numerów zaczerpniętych ze stron MOW NFZrenia54 pisze:wikul pisze: Witaj wikula z jakiego nfz jestes
Pozdrawiam W.
-
forumowicz
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Jesteś wielka Każdy forumowicz powinien ściągnąć Sobie zapisaną w pdf w/w ustawę skopiować i mieć przy sobie podczas rozmów w oddziałach NFZ .
przyznaje się wydawało mi się ,że troszkę wiem ,ale po lekturze całego rozporządzenia mogę powiedzieć NIE ma NA MNIE BATA.
Nawet mogłem porównać swe ostatnie skierowanie i oznaczenia symboli i dziś wiem czego było za dużo a czego zabrakło
ALICE jeszcze RAZ JESTEŚ WIELKA.
- Ida
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 21 sie 2010 11:08
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 13
- Podziękował: 1 raz