Wyjazd ze zwrotów

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
andrzejm1954
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 paź 2012 18:35
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 11
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 4 razy

Re: Wyjazd ze zwrotów

Post autor: andrzejm1954 »

Dzisiaj tj. 10 kwietnia 2017 roku "przerobiłem" jak to jest ze zwrotami w Oddziale Dolnośląskim NFZ. Osobiście odwiozłem podpisane skierowanie po weryfikacji i Pani powiedziała, że nikt do mnie nie będzie dzwonił tylko jeśli chcę skorzystać z tzw. zwrotów to mam osobiście przyjeżdżać i się dopytywać czy coś jest ze zwrotów. Jeśli mi pasuje to brać i jechać. Wyjazd może być np. za 2 dni. To tyle. Pan na forum sobie a Pani w pokoju 21 sobie. :roll:
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy

Post autor: Bogutka5 »

No to w NFZ dolnośląskim jest niefajnie .... nie każdy mieszka w mieście siedzibie NFZ aby przyjeżdżać osobiście, a nawet jak mieszka to trudno robić sobie codziennie wycieczki. U nas w zachodniopomorskim dzwonię dwa razy dziennie i pytam ... pani odpowiada i wszystko wiadomo.
Bogutka
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy

Post autor: Bogutka5 »

Wiesiu dopiero doczytałam o Świnoujściu .... ale fajnie, że się udało. I jaki odległy wyjazd jak na zwrocik. Pogoda ma się poprawić nad morzem, będzie fajnie. Lubie Świnoujście choć sanatorium nie znam.
Bogutka
MaryKate
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 gru 2014 13:40
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: MaryKate »

A u nas to trudno się dodzwonić od trzech dni próbuje i nie udało mi sie , nie odbierają czy zwrotów brak , oto jest pytanie do bardziej zorientowanych w tym temacie , szczególnie małopolan :)
Awatar użytkownika
Anna-K
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lip 2014 19:20
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Anna-K »

Gumisia ja też tak nieraz miałam,dzwoniłam na 8 numerów i nikt nie raczył odbierać,ale za trzydziestym którymś razem wreszcie ktoś odbierał.
Życzę wytrwałości w dzwonieniu i trafienia fajnego zwrotu.
Wiesława,gratuluję zwrotu.Byłam w Świnoujściu,ale w innym ośrodku.
Na temat Energetyka mogę tylko Tobie powiedzieć,że są w nim fajne fajfy i dancingi.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Wiesiu gratuluję i potwierdzam słowa Ani -fajne tany .Byłam kilka razy w tym kurorcie ale zawsze prywatnie w Bursztynie.Ludzie z Energetyka narzekali jedynie na bardzo ścisłe przestrzeganie godziny policyjnej .
Awatar użytkownika
Wieslawa
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 01 kwie 2016 08:54
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: Wieslawa »

Bogutka5 pisze:Wiesiu dopiero doczytałam o Świnoujściu .... ale fajnie, że się udało. I jaki odległy wyjazd jak na zwrocik. Pogoda ma się poprawić nad morzem, będzie fajnie. Lubie Świnoujście choć sanatorium nie znam.
Bogutka
Bardzo dziekuje :) no własnie termin odległy jest czas sie przygotować :)
Awatar użytkownika
Wieslawa
Kuracjusz
Kuracjusz

wiesniaczkaela pisze:Wiesiu gratuluję i potwierdzam słowa Ani -fajne tany .Byłam kilka razy w tym kurorcie ale zawsze prywatnie w Bursztynie.Ludzie z Energetyka narzekali jedynie na bardzo ścisłe przestrzeganie godziny policyjnej .
Bardzo dziękuje :) właściwie polowałam na Kołobrzeg ale świnoujście tez jest super :)
Awatar użytkownika
Wieslawa
Kuracjusz
Kuracjusz

Anna-K pisze:Gumisia ja też tak nieraz miałam,dzwoniłam na 8 numerów i nikt nie raczył odbierać,ale za trzydziestym którymś razem wreszcie ktoś odbierał.
Życzę wytrwałości w dzwonieniu i trafienia fajnego zwrotu.
Wiesława,gratuluję zwrotu.Byłam w Świnoujściu,ale w innym ośrodku.
Na temat Energetyka mogę tylko Tobie powiedzieć,że są w nim fajne fajfy i dancingi.
Dziękuje :) ja zaczęłam dzwonic o zwroty od poczatku kwietnia chociaz juz w marcu wykonałam jeden telefon i .... było od 8 marca ( chyba) Arka Kołobrzeg , ale troche było mi za wcześnie , i teraz poniedziałek jeden telefon - jest Świnoujście ale nie od razu powiedziałam BIORE , dzwoniłam po raz nastepy po kilkunastu minutach i ono czekała jeszcze na mnie . :D
Niania
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 paź 2016 10:00
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Niania »

Witaj Wiesiu ;)
Moje gratulacje że udało Ci się ze zwrotu wyjazd .
Super Świnoujście jest piękne byłam dwa razy i też raz wiosną.
Będziesz zadowolona tak jak moja znajoma która jest obecnie w Trzygłów.
Co prawda pogoda taka nie za bardzo ale mówi że towarzystwo super.
Ja mam miłe wspomnienia i Świnoujście bardzo mnie się podoba jest gdzie pospacerować a i przewaga kuracjuszy o tej porze niemieckich mnie nie przeszkadzała.
Tylko ta drożyna przy strefie sanatoria więc chodziliśmy do centrum bliżej Promu tam taniej.
Życzę Ci wspaniałych zabiegów miłego towarzystwa a i najważniejsze dużo słonka na niebie.
A i zdrowych radosnych i rodzinnych Świąt Wielkanocnych. :kwiat:
ODPOWIEDZ