"Bądźmy piękni. ..naturalnie"

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 paź 2018 19:17
Podziękowano: 8 razy

Re: "Bądźmy piękni. ..naturalnie"

Post autor: Duszyczka »

To co Alutko? Zrobimy sobie SPA razem na odległość.?Potem efekty porównamy. :D białko tylko trzeba najpierw oczywiście roztrzepać.Chociaż najlepiej to chyba ubić na lekką pianę. :roll: :serce:
Awatar użytkownika
alutka 114
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 gru 2018 19:01
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: alutka 114 »

Bardzo chętnie, tak myślałam żeby ubić pianę, bo inaczej spłynie ;) Już sobie wyobrażam jak leżymy w tej pianie :lol:
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

:lol: :lol: Jak 2 ptysie :lol:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Jak Balbinki to ja mogę być Ptysiem ;) :D , moim zdaniem nie powinno być roztrzepane a nakładać pędzlem bo białko i tak jest gęste a będzie lepiej przylegać do skóry i pod wpływem ciepła tężeć. Dawno dawno temu na lekcji BHP profesor poinformował nas że najlepszy środek w domowych warunkach na oparzenie jest pokrycie tych miejsc białkiem z jajek bo to mamy zawsze w domu. Oczywiście najpierw ściągnąć odzież jeżeli można. Tak zrobiła Mama pewnego dziecka i nie zostały żadne ślady po oparzeniu a dziecko wylało na siebie garnek z pieca z gorącą wodą. Białko robi naturalny opatrunek utrzymujący wilgoć i czystość rany a po drugie ma składniki odżywcze pomagające regenerować się skórze no i nie trzeba go później zrywać co jest bardzo bolesne.
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

:o Ojej...Andy...Ty nasz Ptysiu :serce: ale masz szeroką wiedzę na temat jaj :shock: Myslałam o ubitych bo ostatnio mam problem z oddzielaniem białka od żółtek.Białko jest aż tak zbite.że raczej byłby problem z nałożeniem.Chyba że lekko tylko widelcem je potraktować. :roll: :?: O chlodząco-regeneracyjnych wlasciwościach nie slyszałam.Małe jajo a jednak takie "wielkie" ;) Szacun również kurom. ;)
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

No przynajmniej powinienem bo to jedna z najcenniejszych rzeczy które posiadam ;) :lol:
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nie inaczej :lol:
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Niedawno w sniadaniówce obejrzałam wątek o wybielaniu zębów.Okazało się że najbardziej skutecznym i najmniej inwazyjnym na szkliwo składnikiem z naszej spiżarni jest olej kokosowy.Węgiel w czystej postaci jest zbyt inwazyjny naszemu szkliwu.Pierwsze efekty są widoczne po tygodniu stosowania tego składnika. Niestety najpierw trzeba zęby wyszczotkować pastą w tradycyjny sposób a potem olejem.Olej rozpuszcza osady nagromadzone na zębach i przywraca naturalną biel zębów.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Też słyszałem, ale nie próbowałem. Na razie piję olej lniany i to mi wystarcza w smaku a jeszcze płukać ? :o trzeba się przełamać :lol: :lol: :lol:
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

ANDY12345 pisze: 26 mar 2019 20:08 Też słyszałem, ale nie próbowałem. Na razie piję olej lniany i to mi wystarcza w smaku a jeszcze płukać ? :o trzeba się przełamać :lol: :lol: :lol:
Kokosowy trzymając w lodówce ma stan stały jak pasta do butów .Nie da się płukać. Chyba że podgrzać lekko.Trzeba sporo siły aby takim stałym"wypaćkać" szczoteczkę.Szorować nim oczywiście im dlużej tym lepiej.Potem można tylko wypluć bez płukania . ;) Testuję to od tygodnia. Widzę pierwsze efekty.Ząbki są jak wypolerowane. :D
ODPOWIEDZ