Ustroń

Opis miejscowości uzdrowiskowych. Fotografie. Otoczka pobytów w sanatoriach. Nieco rozrywkowo, nieco turystycznie. Co warto zobaczyć, gdzie się rozerwać.
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Re: Ustroń

Post autor: Lewek »

Dziewczyny nauczycie się wklejać, jeśli tylko będziecie chciały :D to nie jest nic trudnego. Tez wcześniej o tym nie miałam pojęcia, ale dzięki naszej forumowej koleżance anusi153, opanowałam tą sztukę :D Zapewniam Was, że chętnych do pomocy, tutaj na forum jest wiele osób, wystarczy tylko chcieć ;) . Anusia dziękuję za pomoc :kwiat: :kwiat: :serce:
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Będąc w Ustroniu zachęcam gorąco do zwiedzenia Leśnego Parku Niespodzianek.
Znajduje się on w Ustroniu Zawodziu i jest on jedynym w swoim rodzaju parkiem, który daje możliwość spędzenia czasu dla całych rodzin, grup zorganizowanych w różnym przedziale wiekowym i pojedynczych gości. Jest to również raj dla fotografików, którzy mają tu możliwość fotografowania zwierząt praktycznie w naturalnych warunkach. Ten niekonwencjonalny ogród zoologiczny, który zaskakuje swą formą, pozwala na obcowanie z naturą, dziką przyrodą, rozrywką i edukacją w naturalnych warunkach starodrzewia bukowego. Wszystko to stanowi nowatorską ideę parku.
Jedną z ciekawszych atrakcji parku są muflony i daniele, które swobodnie przemieszczają się wśród zwiedzających, i które to można karmić z ręki.

[ obrazek zewnętrzny ]

[ obrazek zewnętrzny ]

[ obrazek zewnętrzny ]

[ obrazek zewnętrzny ]

[ obrazek zewnętrzny ]

[ obrazek zewnętrzny ]
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Aguś super fotki ;)
Mam zrobioną fotkę z sarenką :lol: :lol:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Przywołałaś wspomnienie Parku Niespodzianek .Tak , to nie zapomniane przeżycie tak spacerować wśród zwierząt , które spokojnie podchodzą by je nakarmić :D [ obrazek zewnętrzny ] [ obrazek zewnętrzny ][ obrazek zewnętrzny ][ obrazek zewnętrzny ][ obrazek zewnętrzny ]
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Masz rację Smużko , wspaniałe przeżycie, a dla dzieci ... raj na ziemi :lol: :lol: :lol: moc głaskać sarenki, muflony, daniele, lamy :o :o :o żeby tylko nie pluły ;) ,kozy i inne zwierzątka :D :D ja spacerowałam po parku sama :( Zrezygnowałam z sobotniego wypadu do parku niespodzianek na rzecz wejścia na Baranią górę ;) Pewnie to rozumiesz, bo podobnie jak ja jesteś pozytywnie nakręcona górami :lol: :lol: :lol: Ja miłośniczka szlaków górskich nie mogłam zrezygnować z propozycji pójścia na Baranią Górę ;) Ale w niedzielę nic mnie nie powstrzymało od zwiedzenia Leśnego Parku Niespodzianek. Chodziłam sama, robiłam zdjęcia i ...cieszyłam się jak małe dziecko :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Ramona2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 paź 2014 18:51
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: Ramona2 »

Dziewczyny nawet nie wiecie jaką mi zrobiłyście przyjemność tymi zdjęciami i nie tylko mnie bo razem z wnusiem tam byliśmy i teraz z nim oglądaliśmy swoje zdjęcia i wasze tak się rozmarzyłiśmy i na pewno tam wrócimy , do Ustronia i Wisły po tam wypoczywaliśmy razem.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Cieszę się, że mogłam komuś sprawić przyjemność :D Będąc w Ustroniu koniecznie trzeba odwiedzić Leśny Park Niespodzianek wraz z dziećmi czy wnukami :D Ja niestety nie miałam tej okazji :( , ale ...wszystko przede mną :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Spacerując po Leśnym Parku Niespodzianek możemy spotkać również kozy

[ obrazek zewnętrzny ]

[ obrazek zewnętrzny ]

[ obrazek zewnętrzny ]

[ obrazek zewnętrzny ]

Dziki :

[ obrazek zewnętrzny ]

Żubry:

[ obrazek zewnętrzny ]

Lamy , wiecie trzeba na nie uważać ;) :lol: :lol: :lol:

[ obrazek zewnętrzny ]
Awatar użytkownika
Leon43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2014 22:24
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Leon43 »

a szedł ktoś z Ustronia na Skrzyczne ? oczywiście na nóżkach....jak to wygląda czasowo, lepiej wystartować z Brennej,
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Masz na myśli przejście górami :?: Z Ustronia to jednak spory kawałek :roll: Idąc z centrum na Równicę ,następnie do Brennej , na Grabową , Malinowską Skałę i na Skrzyczne do schroniska .....to będzie spokojnie z 9 godzin chyba :roll: .Ja nie szłam w całości tą trasą .Szłam z Brennej na Skrzyczne , jak i z Brennej na Równicę .Z Ustronia szłam do Wisły przez Czantorie i Stożek , Kubalonkę. Zawsze trzeba było niestety dostać się z powrotem do samochodu :lol: :lol:
ODPOWIEDZ