kolejka do sanatorium 2014 rok
- ulanie
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 30 cze 2014 17:14
- Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
- Staż sanatoryjny: 4
Re: kolejka do sanatorium 2014 rok
Alice, co miałaś na mysli, że na oddziale rehabilitacyjnym w szpitalu uzdrowiskowym...?
- Mika70
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 02 lip 2014 19:57
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 1
Dziekuję wam za miłe słowa i trzymam kciuki za Was by wasze numerki szybko spadały i oczekiwane przydziały były tuż , tuż
Cały czas myślę o tym Ciechocinku i mam metlik w głowie , rozmawiałam z wieloma znajomymi i powiedzieli mi ,że tam latem się duzo dzieje i jest ładnie
pozdrawiam
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
To jest ta forma z której ja najczęściej korzystam,a Ty ze swoim schorzeniem bezwzględnie kwalifikujesz się.ulanie pisze:Chodzi mi o to, że niektórzy składają...( bo przecież nigdzie nie jest napisane, że nie można składać, tak?)... zaraz po powrocie, a potem może stąd takie wielkie cyfry w kolejce, czy się mylę ?
Alice, co miałaś na mysli, że na oddziale rehabilitacyjnym w szpitalu uzdrowiskowym...?
Bierzesz skierowanie od specjalisty do szpitala na oddział rehabilitacji ogólnoustrojowej.Wybierasz ośrodek (musisz sprawdzić,gdzie takie oddziały są ) i wysyłasz bezpośrednio
do nich to skierowanie wraz z kserokopiami dokumentacji medycznej i czekasz na weryfikację.Oni określają,czy jesteś przypadek pilny,czy stabilny.W przypadku "pilny" najpóźniej do pół roku zostajesz przyjęta na oddział,w przypadku "stabilny" w większości znanych mi oddziałów kolejki są na kilka lat.
- teresaela
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 14 gru 2013 22:34
- Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
-
jawa 53
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 24 gru 2013 07:17
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 8
Pozdrawiam oczekujących, miłego dnia i szybkich przydziałów.
- E w a
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 22 cze 2014 19:30
- Oddział NFZ: Lubuski
- Staż sanatoryjny: 2
Ale ja już bliżej niż dalej z numerkiem 535
Pozdrawiam cierpliwie czekających
....darek pisze:Dlaczego tak ..DŁUGO ???eluunia pisze:Witam Was serdecznie ...I znów wskakuję na gałązkę oczekujących na wyjazd z NFZ....około 19 miesięcy czekania ale fajnie![]()
mam numer 44 000
![]()
![]()
![]()
Zastanawiam się czy juz wnioskować jeszcze na ten rok-Ustroń czy odczekać do ..marca i na luziku czerwiec /lipiec z tym ,że nie ulegnę SUGESTII
Mimo wszystko wolę morze czyli STANDARDT -Kołobrzeg lub ..jako NOWOŚC Swinoujście
Darku ja też tak myślę ...dlaczego tak długo
- ulanie
- Super Kuracjusz

- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
W tym o którym pisałam skierowanie wystawiane jest na druku o nazwie "skierowanie do szpitala". W tym na jakie Ty jeździsz jest to druk taki sam jak do sanatorium z zaznaczeniem "pobyt w szpitalu uzdrowiskowym".
- ulanie
- Super Kuracjusz