Wyjazd ze zwrotów

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Maryann
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 kwie 2017 17:42
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Re: Wyjazd ze zwrotów

Post autor: Maryann »

wiesniaczkaela pisze:To fakt można zapomnieć ;) Tam gdzie teraz mieszkam tak mieszkańcy mówią :lol:Nie usłyszysz na odwrót , tylko na odwet, weteryniarz, szmalec, tytka, taborek , kumin, wyngiel i jeszcze inne cudeńka językowe.Bardzo mi się to podoba. :)
Ela :D Może już CV nie musisz składać... ale jakby co kolejny język obcy znasz...Ja też go znam.. :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Mirabella pisze:Tu piszemy na konkretny temat......to nie miejsce na gwarę i powiedzonka ludowe.
Troszkę nas poniosło , mam nadzieje że zostanie nam wybaczone.Osobiście obiecuję poprawę.Dziękuję za upomnienie.
andrzejm1954
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 paź 2012 18:35
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 11
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: andrzejm1954 »

Dzisiaj tzn. 31.07.2017 r. byłem osobiście w Dolnośląskim Oddziale Wojewódzkim NFZ i pytałem o tzw. zwroty. Były dwa: Szczecin i Szczawnica z bardzo krótkimi terminami wyjazdu. Nie byłem zainteresowany więc nie pytałem o szczegóły.
Mam prośbę. Jeśli Ktoś tak jak ja rozpoczął "polowanie" na wyjazd ze zwrotów w DOW NFZ to niech dzieli się z innymi co
i jak. Kiedy były zwroty a kiedy ich nie było i gdzie proponują wyjazdy. U mnie to reumatologia. Jak pojadę następnym razem to złożę relację co i jak. Pozdrawiam "Myśliwych" mających jak ja nadzieją na wyjazd z NFZ. :roll:
bozenka999
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 cze 2017 13:14
Staż sanatoryjny: 1
Podziękowano: 2 razy

Post autor: bozenka999 »

Oby ci się udało,ja wydzwaniałam przez miesiąc nic nie wydzwoniłam,a na koniec usłyszałam,że dokumenty poszły pod przydział i już nie mogę,a teraz czekam i czekam.Pozdrawiam. ;)
Awatar użytkownika
Yaga
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 lut 2015 14:59
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Yaga »

witam polujących na zwroty ;) .Dzisiaj w mazowieckim NFZ jak dzwoniłam to wszystkie 5 nr .tel były zajęte a dzwoniłam ciągle bo miałam czas i aż dziwne że przez ok .2 godzin się nie dodzwoniłam.Pozdrawiam cierpliwych :)
andrzejm1954
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

andrzejm1954 pisze:Dzisiaj tzn. 31.07.2017 r. byłem osobiście w Dolnośląskim Oddziale Wojewódzkim NFZ i pytałem o tzw. zwroty. Były dwa: Szczecin i Szczawnica z bardzo krótkimi terminami wyjazdu. Nie byłem zainteresowany więc nie pytałem o szczegóły.
Mam prośbę. Jeśli Ktoś tak jak ja rozpoczął "polowanie" na wyjazd ze zwrotów w DOW NFZ to niech dzieli się z innymi co
i jak. Kiedy były zwroty a kiedy ich nie było i gdzie proponują wyjazdy. U mnie to reumatologia. Jak pojadę następnym razem to złożę relację co i jak. Pozdrawiam "Myśliwych" mających jak ja nadzieją na wyjazd z NFZ. :roll:
A dzisiaj aż 6 zwrotów:
Polonia - Kudowa od juta
Szczawno (Dom Zdrojowy, Anka, Pionier, Młynarz) - od 04.08,
Polanica - Carmen też od 04.08,
Duszniki - Zimowit od 13.08.2017 r.
andrzejm1954
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Wczoraj 2 sierpnia 2017 na stronie NFZ Dolnośląski Oddział Wojewódzki we Wrocławiu w dziale FAQ zadaj pytanie zadałem takie pytanie: "Dzień dobry. Czy istnieją jakieś formalne przeszkody ku temu aby na stronie internetowej Oddziału podawać aktualną informację o tzw. zwrotach na leczenie uzdrowiskowe? Niewątpliwie ułatwiłoby to by życie chętnym spełniającym warunki na skorzystanie z tej formy wyjazdu a NFZ ponosiłby mniejsze straty wynikające z niezrealizowanych skierowań. Z góry dziękuję za odpowiedź."

ODPOWIEDŹ:
"Witam.
Nie ma takiej możliwości.
Z poważaniem."

A ja pytam DLACZEGO???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? :? :? :?
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dlaczego :?: ..........A co będzie jak pojawi się np. zwrot -Bałtyk - Kołobrzeg w miesiącu lipcu :?: i będzie ogólnie dostępny na stronie :?:
andrzejm1954
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

wiesniaczkaela pisze:Dlaczego :?: ..........A co będzie jak pojawi się np. zwrot -Bałtyk - Kołobrzeg w miesiącu lipcu :?: i będzie ogólnie dostępny na stronie :?:
No to Kto pierwszy ... ten jedzie i już. Nie widzę problemu. A tak muszę jeździć i pytać, tracić czas itd. itp.
Pozdrawiam ! :roll:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Chyba nie odczytałeś moich intencji.Co będzie jak ktoś pierwszy lepszy zabierze. :roll:
ODPOWIEDZ