Nadciśnie tętnicze

Kardiologia, uzdrowiska kardiologiczne, sanatoryjne leczenie chorób serca. Leczenie nadciśnienia, chorób układu krążenia, rehabilitacja po zawałach itp.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Re: Nadciśnie tętnicze

Post autor: medi »

a to.... :roll: W niedzielę jak niebiosa będą sprzyjać ;) :twisted: :twisted: :twisted: :D :D
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 sie 2013 12:53
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 10 razy

Post autor: Zbigniew- I »

Aniu,masz rację, szybko zbijają ciśnienie tylko prochy, a ja nikomu nie powiem, aby przestał je brać. Ale prochy usuwają tylko efekty, nie przyczyny, a ziółka powoli, bardzo powoli, potrafią usunąć przyczyny. Dlaczego wraz z wiekiem wzrasta nam ciśnienie? Otóż w naszych naczyniach odkłada się nierozpuszczalny wapń (zwapnienie, sklerotyzacja naczyń krwionośnych) i częściowo zmniejsza światło naczynia.Mój mózg do swej normalnej pracy ma dostać tlen i substancje odżywcze znajdujące się powiedzmy w X litrów krwi w ciągu minuty. Jeśli naczynia są drożne, jest wszystko OK i mamy ciśnienie 120/80. Jeśli światło naczynia się zmniejszyło, to i tak mój układ współczulny musi dostarczyć do mózgu te XL/min utlenionej krwi. W tym celu podnosi ciśnienie. Jeśli uda mi się oczyścić, udrożnić naczynia krwionośne ciśnienie samo wróci do normy, a ja widząc to zmniejszę dawkę leków, skontroluję ciśnienie przy tej dawce, jest dobre, to pominę lek, sprawdzam ciśnienie, jest dobre, to eliminuję lek. Zawsze kiedy by skoczyło mogę wrócić do leku, który przecież mam.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Nie ma złotego leku ani cudownych ziółek :( .Ktoś mi bliski przeszło 30 lat systematycznie pił ziółka od nadcisnienia pod kontrolą lekarza i zmarł na wylew podpajeczynowy. :( Ziółka leczą ,markety z przetworzoną ,naszpikowaną chemią żywnością powodują wylewy ,nowotwory i resztę.
Do tego dokładamy stres ,który sami sobie fundujemy ,lub zafundowany przez innych i skutek jest jaki jest. :?
Pozdrawiam pijących ziółka i tabletki ;) :) :kwiat:
Awatar użytkownika
anusia153
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 08 gru 2013 08:04
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: anusia153 »

No właśnie Zbyszku ,wszystko zależy od przyczyny wysokiego ciśnienia krwi . Nie zawsze jest ono związane z chorobami krążenia . Ja nadciśnienie i wysoki poziom cholesterolu mam z powodu choroby Hashimoto i niedoczynności tarczycy , tak więc muszę zadbać o utrzymywanie odpowiedniego poziomu TSH przez zażywanie leków niestety , co nie jest takie proste , poziomy TSH w różnych porach roku wahają się i to znacznie , a szczególnie na jesieni ulegają znacznym wzrostom , co automatycznie powoduje wzrost ciśnienia i wyskoki poziom niedobrego cholesterolu , latem mogę zmniejszyć sobie dawkę leków od ciśnienia ( pod kontrolą lekarza) i popijać ziółka .
Zbyszku jesteś odważny ,że raz zażywasz leki raz nie , leki na nadciśnienie trzeba odstawiać przez jakiś czas i to pod kontrolą lekarza , nie można tak z dnia na dzień przestać brać , narażasz się tym samym zawał , wylew i nie wiem co tam jeszcze.
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Aniu, u mnie wysokie ciśnienie wykryto osiem lat temu, miałem przeważnie 160/100 przez jakieś 4-5 miesięcy, ale jak lekarka mnie spytała: Co z tym robimy? To odpowiedziałem, że nic. I nigdy w życiu nie wziąłem ani jednego procha na nadciśnienie. Zrobiłem to tylko niekonwencjonalnie. To co pisałem powyżej, to był tylko przykład, żeby nawet przy dobrych wynikach, od leków odchodzić powoli, cały czas kontrolując ciśnienie i to każdy sam musi zdecydować w jakim tempie odchodzić od leków razem ze swoim lekarzem.Aniu, nie znam tej choroby o której mówisz i nie będę się wymądrzał na ten temat. Uważam tylko za innymi, że podział na cholesterol dobry i zły jest podziałem sztucznym, gdyż one oba są potrzebne organizmowi i zginiemy bez tego złego. Uważam też, że norma cholesterolowa została specjalnie obniżona o 50 aby więcej ludzi brało prochy, a w dużej ilości krajów wysokorozwiniętych nadal obowiązuje norma 250.Zainteresowanych, odsyłam do książki „Mity o cholesterolu”
niemieckiego profesora Waltera Hartenbacha. Podobnie jak nasz śp. prof. Zbigniew Religa u nas, jest sławą chirurgii niemieckiej z kilkudziesięcioletnią praktyką, poświęcającym się jednocześnie pracom badawczym. Dość straszenia cholesterolem – głosi w swej książce.Jeśli zaś chodzi o wylewy, to nadal ta sama przyczyna, sklerotyzacja naczyń. Naczynia zwapnione twardnieją, przestają być elastyczne i pękają. Wiele jest ziół na obniżenie ciśnienia tak jak proszków, ale na oczyszczenie naczyń krwionośnych znalazłem jak dotychczas tylko trzy sposoby, o których już pisałem w tym temacie.Przykład: czosnek obniża ciśnienie, ale tylko wyciąg alkoholowy z czosnku oczyszcza naczynia krwionośne.
Beataa2702
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 mar 2014 21:22
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Beataa2702 »

Zbyszku te wszystkie specyfiki które polecasz może i są skuteczne, ale jest kilka zasad które trzeba przestrzegać: 1- systematyczność,kobieta pracująca na trzy etaty nijako ma się tu do systematyczności; 2 - umiejętność przygotowania i czas temu poświęcony, zła zaparzona herbata nawet traci najcenniejsze składniki i smak tak samo ma to się ziółek i 3 - przeciwwskazania zarówno jak leki , zioła, czosnek i różnego rodzaju inne nalewki , specyfiki - nie można stosować ze względów zdrowotnych i teraz na efekty działania ;to są lata,żeby osiągnąć jakiś efekt jeżeli się osiągnie , cieszę się że Tobie się udało, a ja musiałabym zacząć w szkole średniej te wszystkie mikstury stosować bo w wieku 23 lat miałam już ponad 300 cholesterolu, dostałam tabletki na obniżenie i tyle już było na ten temat, a później już było to co było - pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Beatko, nie na wszystkich to samo działa, każdy organizm jest inny.Przykład: Moja najbardziejsza miała potężne skoki ciśnienia przy menopauzie, jej wątroba nie toleruje czosnku, znalazłem tą miksturkę ziołową. Pomogło po dwóch tygodniach.Czas przygotowania 15 minut. Łyżka trzy razy dziennie.To takie trudne? Beatko, proszę raz jeszcze, :kwiat: :kwiat: :kwiat: szukaj i próbuj. Jak nie spróbujesz, nie będziesz wiedziała co tracisz
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Zbigniewie :kwiat: chciałam cię poinformować, że kupiłam w końcu termos :o :o :shock: :lol: :lol: :lol:
Beataa2702
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 mar 2014 21:22
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Beataa2702 »

Sloneczko pisze:Zbigniewie :kwiat: chciałam cię poinformować, że kupiłam w końcu termos :o :o :shock: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 17 cze 2014 16:28
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 8 razy

Post autor: Princi »

Sloneczko pisze:Zbigniewie :kwiat: chciałam cię poinformować, że kupiłam w końcu termos :o :o :shock: :lol: :lol: :lol:
....i obiecuję,że będę w nim nosiła niezwykle skuteczną na nadciśnienie......nalewkę aroniową ;) :lol: :lol: :lol:
Adminie sorki,że nie na temat ale nie mogłam się oprzeć pokusie :kwiat: :kwiat:
ODPOWIEDZ