Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Adela -wszędzie tylko nie w śląskim.Tutaj musi minąć 18 msc. od złożenia wniosku -a wniosek możemy złożyć 12 msc. od poprzedniego powrotu z sanatorium.
Tak więc przepisy sobie a życie sobie.
a ja napisze ,jak to jest w Krakowie,czyli małopolskie,o zwroty można pytać dopiero po około 19 miesiącach od złożenia wniosku,i to bez względu czy się jedzie pierwszy raz ,czy nie.
po 18 miesiącach wniosek wraca do lekarza do weryfikacji,i jak wróci od niego,wtedy można dzwonić.takie wiadomości przekazano mi w NFZ-Kraków
Okresy przedświąteczne to chyba najlepszy czas żeby trafić coś fajnego ze zwrotów. W mijającym tygodniu postanowiłem rozpoznać sytuację w swoim oddziale NFZ i .... Na pytanie czy może są jakieś zwroty usłyszałem pytanie: A dokąd chce pan jechać? Powiem szczerze, że mnie zamurowało
Przesympatyczna pani zaproponowała Trytona w Świnoujściu, Perłę w Ustce no i ewentualnie Nałęczów. Gdybym się zdecydował musiałbym się już pakować bo najpóźniejszy termin to 2 kwietnia, no ale takie są uroki wyjazdu ze zwrotów. Niestety musiałem podziękować za tak miłą rozmowę i propozycję ale mam nadzieję, że pod koniec maja będzie podobnie.
Witam
violet58, to rozmawiałeś z wyjątkowo sympatyczną Panią, że podała dokładnie miejsce i sanatorium, ja w styczniu interesowałam się zwrotami i Pani nie chciała mi powiedzieć konkretnie jakie sanatorium, (... jak Pani się zdecyduje to będę szukać...)
Piszesz, że.... pod koniec maja będzie podobnie... dlaczego ?
violet58 Nie sądzę, że w maju będzie podobnie, bo teraz jest okres przedświąteczny i ludzie często rezygnują z wyjazdu. Chyba,że dojdzie twoja kolejka. W maju nie będzie tyle zwrotów, bo będzie cieplej i nie będzie świąt.Pozdrawim i życzę pomyślnego przydziału