sorry ! ma być 4,5 tys -za dużo czlowiek myśli o wszystkimkruszynka1958 pisze:stokrotko latem ub roku miałaś nr 9 tyś a teraz masz 45 tyś? czy żle zrozumiałam
kolejka do sanatorium...
Re: kolejka do sanatorium...
Jestem ze Śląskiego ,a urlop muszę wybrać przez wakacje -bo w ciągu roku szkolnego nie da rady (nauczycielka).Dlatego mnie poratowałoby L4.Do mnie się nie dotyczą przepisy kodeksu pracy.
-
forumowicz
Natomiast leczenie w szpitalach uzdrowiskowych/po bezpośrednim leczeniu szpitalnym/ realizowane jest w ramach zwolnienia lekarskiego.
Pozdrawiam
To co piszesz to prawda ,lecz w ciagu 32 lat mojej pracy, zdrowie wymagało wykorzystania już całego takiego urlopu.Do emerytury mam zamiast blizej znów dalej ,a na całkowite wyzdrowienie nie ma szans. Pozostaje mi chyba tylko iść do innego lekarza po L4 -bo skoro od laryngologa nie mogę to od "nerwicowca" chyba da radę.W moim przypadku nie mam wyjścia,a na sanatorium w czasie urlopu latem nie mam szans.andzelika pisze:Witam ,leczenie uzdrowiskowe w sanatorium dla osób pracujących ,odbywa się wyłącznie w ramach urlopu wypoczynkowego,a w odniesieniu do grupy zawodowej nauczycieli może się odbyć również,na podstawie orzeczonego urlopu na poratowanie zdrowia.
Natomiast leczenie w szpitalach uzdrowiskowych/po bezpośrednim leczeniu szpitalnym/ realizowane jest w ramach zwolnienia lekarskiego.
Pozdrawiam
- biedroneczka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 sty 2012 09:40
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 8
Dobrze piszesz biedroneczko ,ale w moim przypadku te przepisy nie mają miejsca.Ja muszę wykorzystać urlop wypoczynkowy wtedy gdy latem placówka jest zamknięta.W pustym budynku ,gdy nie ma dzieci pracować nie mam z kim.One mają wolne i ja wtedy muszę brać urlop.Kodeks Pracy w tym przypadku nie ma znaczenia.W ciągu roku szkolnego nie zostanie mi już więcej jak kilka dni urlopu.A i to muszę wybrać w przerwie pomiędzy świętami ,albo na ferie zimowe.Dzięki za info.Może innym się przydadzą nowe wiadomości.biedroneczka pisze:Witam! Urlop można wykorzystać do końca września następnego roku ( czyli niewykorzystany urlop za 2012 rok wykorzystujemy do 30 września 2013 roku). Tak jest od tego roku w Kodeksie Pracy.
- biedroneczka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 sty 2012 09:40
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 8
-
Reniaczek06
- Kuracjusz

- Na forum od: 28 kwie 2012 14:37