4 miesiące wcześniej

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
klaraklara
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 mar 2013 20:09

Re: 4 miesiące wcześniej

Post autor: klaraklara »

dziewczyny u mnie też w zachodniopomorskim czeka się 18 mc. nikt wcześniej nie przyjmie dokumentów jak nie minie 9 miesięcy od przyjazdu. Mozna składać choćby za raz ale i tam musisz swoje odczekać nie mam mocnych
bagjanie pewnie ze nie powiesz który to NFZ bo po prostu takiego nie ma mądralo :D Pozdrawiam cię i wypoczywaj dużo.
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

klaraklara, czytałaś mój post :?: :?:

Jest taki NFZ :!: :!: :!: Podlaski :!: :!: :!: I nie boję się o tym pisać, bo to nie tajemnica . Przyjeżdżam z sanatorium, składam nowy wniosek i po 3 tyg. dostaję numerek ustawiając się w kolejkę. Czekam 18- 20 mies.
bogjan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2012 14:24

Post autor: bogjan »

basiat pisze:klaraklara, czytałaś mój post :?: :?:

Jest taki NFZ :!: :!: :!: Podlaski :!: :!: :!: I nie boję się o tym pisać, bo to nie tajemnica . Przyjeżdżam z sanatorium, składam nowy wniosek i po 3 tyg. dostaję numerek ustawiając się w kolejkę. Czekam 18- 20 mies.
A ja czekam do 12-miesięcy! Koniec ,kropka.
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

bogjan pisze:
basiat pisze:klaraklara, czytałaś mój post :?: :?:

A ja czekam do 12-miesięcy! Koniec ,kropka.
Dlaczego jesteś człowieku tak bojowniczo do ludzi nastawiony ? Bałabym się Ciebie spotkać w realu.Koniec ,kropka !!!
krzysztof100
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2013 11:38
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: krzysztof100 »

Zwracam uwagę iż są dwa rodzaje leczenia sanatoryjnego, Uzdrowiskowe leczenia sanatoryjne, pobyt w ramach urlopu wypoczynkowego, częściowo odpłatny a nowy wniosek można składać w zależności od wewnętrznych rozporządzeń danego NFZ-u, drugi rodzaj to Uzdrowiskowe leczenie szpitalne, pobyt bezpłatny w ramach zwolnienia L-4,wniosek można składać następnego dnia po powrocie.Pozdrawiam wszystkich kuracjuszy i życzę udanych kuracji.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

krzysztof100 pisze:Zwracam uwagę iż są dwa rodzaje leczenia sanatoryjnego, Uzdrowiskowe leczenia sanatoryjne, pobyt w ramach urlopu wypoczynkowego, częściowo odpłatny a nowy wniosek można składać w zależności od wewnętrznych rozporządzeń danego NFZ-u, drugi rodzaj to Uzdrowiskowe leczenie szpitalne, pobyt bezpłatny w ramach zwolnienia L-4,wniosek można składać następnego dnia po powrocie.Pozdrawiam wszystkich kuracjuszy i życzę udanych kuracji.
BRAWO Nareszcie Ktoś to napisał

Wczoraj to opisałem jednakże coś lub cuś spowodowało ,że Mój wpis nie pojawił się.

Co do ilości wyjazdów nawet dziś w dobie kiedy na pobyt sanatoryjny czeka się w zależności od regionu Polski nie mniej niż 18 USTAWOWYCH MIESIĘCY ,są inne formy wyjazdu i może z nich korzysta Nasz Kolega.

Sam w roku 2014 skorzystałem z
NFZ- Szpital uzdrowiskowy
oraz jednego pobytu w oddziale zamiejscowym Kliniki w Ustroniu ( kardiologia)
była jeszcze możliwość skorzystania z oddziału zamiejscowego Piekarskiego Szpitala w Kochcicach.

A jak wiemy jest jeszcze NASZ Ukochany ZUS.

Znajomy z którym miałem przyjemność być w zeszłym roku w Busku do czerwca zaliczał właśnie ..4 sanatorium w ramach rehabilitacji a z rozmowy wiem bo już 2 tygodnie później miał miejsce w Wojskowym.

Reasumując można tylko chwaląc się z ilości pobytów należy jasno określić -Jakie to były pobyt
ok wszystko oczywiście można określić jako POBYT SANATORYJNY.

A co do czasu KIEDY kto otrzymał Skierowanie
Również otrzymałem je ponad 4 miesiące ..wcześniej co i o czym poinformowałem na Forum
Awatar użytkownika
klaraklara
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 mar 2013 20:09

Post autor: klaraklara »

a kolejny wniosek można sklAdać w KRUSIE i tym sposobem jesteśmy w sanatorium nawet kilka razy w roku :D
Awatar użytkownika
Maria K
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 maja 2015 14:34
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Maria K »

Darku,podejrzewam że na następny taki maraton musisz odczekać przynajmniej rok.Ja też zaliczyłam w 2012r podobny maraton ale na następny wyjazd musiałam czekać do tego roku,wniosek złożyłam 5 miesięcy po powrocie i czekałam 25 miesięcy. :(
Awatar użytkownika
Maria K
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 maja 2015 14:34
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Maria K »

A jak ktoś ma orzeczenie to jeszcze jest PEFRON.Ale oni też przyznają co 2 lata.No i wyjazdy pełnopłatne. :kwiat:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Maria K pisze:Darku,podejrzewam że na następny taki maraton musisz odczekać przynajmniej rok.Ja też zaliczyłam w 2012r podobny maraton ale na następny wyjazd musiałam czekać do tego roku,wniosek złożyłam 5 miesięcy po powrocie i czekałam 25 miesięcy. :(

....Mario

Wież Mi gdybym tylko chciał to w każdej chwili mogę złożyć dokumenty do Wysowej,czy do Ustronia i to zaraz po powrocie z Kołobrzegu.
Ja od roku 2009 rok rocznie wyjeżdżam tylko na po szpitalne.
Uważam ,że raz w roku obciążenie NFZ wystarcza zresztą kwota w Moim ZiP-ie zapewniam przeraziła by Cię
Co mogą potwierdzić inni forumowicze ,cóż mam pecha i kilka dziwnych schorzeń a ,ze się ratuję cóż.....
ODPOWIEDZ