bagjanie pewnie ze nie powiesz który to NFZ bo po prostu takiego nie ma mądralo
4 miesiące wcześniej
- klaraklara
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 30 mar 2013 20:09
Re: 4 miesiące wcześniej
bagjanie pewnie ze nie powiesz który to NFZ bo po prostu takiego nie ma mądralo
- basiat
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 5
Jest taki NFZ
A ja czekam do 12-miesięcy! Koniec ,kropka.basiat pisze:klaraklara, czytałaś mój post![]()
![]()
Jest taki NFZ![]()
![]()
Podlaski
![]()
![]()
I nie boję się o tym pisać, bo to nie tajemnica . Przyjeżdżam z sanatorium, składam nowy wniosek i po 3 tyg. dostaję numerek ustawiając się w kolejkę. Czekam 18- 20 mies.
Dlaczego jesteś człowieku tak bojowniczo do ludzi nastawiony ? Bałabym się Ciebie spotkać w realu.Koniec ,kropka !!!bogjan pisze:A ja czekam do 12-miesięcy! Koniec ,kropka.basiat pisze:klaraklara, czytałaś mój post![]()
![]()
Jest taki NFZ![]()
![]()
Podlaski
![]()
![]()
I nie boję się o tym pisać, bo to nie tajemnica . Przyjeżdżam z sanatorium, składam nowy wniosek i po 3 tyg. dostaję numerek ustawiając się w kolejkę. Czekam 18- 20 mies.
-
krzysztof100
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 07 kwie 2013 11:38
- Staż sanatoryjny: 5
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
BRAWO Nareszcie Ktoś to napisałkrzysztof100 pisze:Zwracam uwagę iż są dwa rodzaje leczenia sanatoryjnego, Uzdrowiskowe leczenia sanatoryjne, pobyt w ramach urlopu wypoczynkowego, częściowo odpłatny a nowy wniosek można składać w zależności od wewnętrznych rozporządzeń danego NFZ-u, drugi rodzaj to Uzdrowiskowe leczenie szpitalne, pobyt bezpłatny w ramach zwolnienia L-4,wniosek można składać następnego dnia po powrocie.Pozdrawiam wszystkich kuracjuszy i życzę udanych kuracji.
Wczoraj to opisałem jednakże coś lub cuś spowodowało ,że Mój wpis nie pojawił się.
Co do ilości wyjazdów nawet dziś w dobie kiedy na pobyt sanatoryjny czeka się w zależności od regionu Polski nie mniej niż 18 USTAWOWYCH MIESIĘCY ,są inne formy wyjazdu i może z nich korzysta Nasz Kolega.
Sam w roku 2014 skorzystałem z
NFZ- Szpital uzdrowiskowy
oraz jednego pobytu w oddziale zamiejscowym Kliniki w Ustroniu ( kardiologia)
była jeszcze możliwość skorzystania z oddziału zamiejscowego Piekarskiego Szpitala w Kochcicach.
A jak wiemy jest jeszcze NASZ Ukochany ZUS.
Znajomy z którym miałem przyjemność być w zeszłym roku w Busku do czerwca zaliczał właśnie ..4 sanatorium w ramach rehabilitacji a z rozmowy wiem bo już 2 tygodnie później miał miejsce w Wojskowym.
Reasumując można tylko chwaląc się z ilości pobytów należy jasno określić -Jakie to były pobyt
ok wszystko oczywiście można określić jako POBYT SANATORYJNY.
A co do czasu KIEDY kto otrzymał Skierowanie
Również otrzymałem je ponad 4 miesiące ..wcześniej co i o czym poinformowałem na Forum
- klaraklara
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 30 mar 2013 20:09
- Maria K
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 18 maja 2015 14:34
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 7
- Maria K
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 18 maja 2015 14:34
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 7
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Maria K pisze:Darku,podejrzewam że na następny taki maraton musisz odczekać przynajmniej rok.Ja też zaliczyłam w 2012r podobny maraton ale na następny wyjazd musiałam czekać do tego roku,wniosek złożyłam 5 miesięcy po powrocie i czekałam 25 miesięcy.
....Mario
Wież Mi gdybym tylko chciał to w każdej chwili mogę złożyć dokumenty do Wysowej,czy do Ustronia i to zaraz po powrocie z Kołobrzegu.
Ja od roku 2009 rok rocznie wyjeżdżam tylko na po szpitalne.
Uważam ,że raz w roku obciążenie NFZ wystarcza zresztą kwota w Moim ZiP-ie zapewniam przeraziła by Cię
Co mogą potwierdzić inni forumowicze ,cóż mam pecha i kilka dziwnych schorzeń a ,ze się ratuję cóż.....