GRYF w POŁCZYN - ZDRÓJ

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Re: GRYF w POŁCZYN - ZDRÓJ

Post autor: basiat »

Przy odrobinie dobrej woli zrealizujesz wszystkie punkty, szczególnie ten 10 -ty :lol: :lol:
Byłam w Połczynie latem i zrealizowałam większość z Twoich punktów. Da się!!
Pozdrawiam i życzę udanej kuracji :kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Jestem w sanatorium. Jak ktoś ma jakieś pytania to mogę na odpowiedzieć jeżeli będę potrafił.
Jeżeli chodzi o czas wolny to wszelkie atrakcje turystyczne reklamowane w ulotkach czy na stronie internetowej są dostępne tylko w sezonie letnim ( np. wieża widokowa czy zamek ). Codziennie można wychodzić na tańce do dwóch kawiarni położonych bardzo blisko sanatorium..
Awatar użytkownika
lubelanka64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2015 17:23
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 10 razy

Post autor: lubelanka64 »

Kris88 opisz swoje pierwsze wrażenie z pobytu np. profesjonalizm personelu zabiegowego, warunki bytowe, oferowane zabiegi. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Lubelanka 64 Zabiegi w Gryfie są na wysokim poziomie Profesjonalne) mam nadzieję ,że nic się nie zmieniło od mojego pobytu w czerwcu 2016 .Jedyne co można mieć zastrzeżenia to do jedzenia jak dla mnie ubogo ale idzie znieść można zeszczupleć . temat o Połczynie tak sympatycznie po wielokroć opisywany ,że na pewno nie zejdzie ze swego wysokiego poziomu. wystarczy poczytać na forum.
Zabiegi jakie oferują ; wystarczy wejść na stronę Gryfa - jest tak jak opisują . :) :)
Awatar użytkownika
lubelanka64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2015 17:23
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękowano: 10 razy

Post autor: lubelanka64 »

Drogi Sztani pisząc posta chodziło mi o opinię kuracjusza, informacje ze strony internetowej ośrodka nie zawsze są tożsame z odczuciami i opiniami osób korzystających z pobytu. Pozdrawiam i dobrego dnia.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Chyba się nie zrozumieliśmy miałem na myśli listę zabiegów które ma na stronie Gryf i są one adekwatne do tych które serwują . Pozostały tekst dotyczył naszych odczuć i opinii o tym ośrodku . Sam dużo opisywałem Pobyt w Gryfie . odczucia mogą być inne każdego ale pod względem zabiegów w zdecydowanej większości tu na forum są zgodne bo są b. dobre.Też jestem ciekaw co napisze kolega . :)
forumowicz

Ok, postaram się coś spłodzić :)
Przyjechałem samochodem więc nie ograniczałem się z walizami. Warto wziąć kilka ręczników bo w pokoju jest tylko 1 mały, jeżeli chce się mieć więcej należy je wypożyczyć. Szlafrok mi się nie przydał bo na zabiegi chodzę w dresach i klapkach. Po przyjeździe dostałem w recepcji klucze do pokoju i kartę kuracjusza z którą pomaszerowałem do jadalni gdzie przydzielony mi został stolik. Następnie wizyta u pielęgniarki gdzie był krótki wywiad i mierzenie ciśnienia. Następnie wizyta u lekarza i przydział zabiegów. Dostałem 54 zabiegi, ale jest możliwość zmiany zamiany zabiegów jeżeli komuś nie pasuje np. basen.

Przy recepcji jest sklep taki " mydło i powidło ". Są tam pocztówki z Połczyna które można wysłać do znajomych. Skrzynka pocztowa znajduje się na budynku. Wynajęcie TV w pokoju dwuosobowym kosztuje 95 zł. Później napiszę coś więcej bo lecę na obiad.
Awatar użytkownika
kuty
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 wrz 2012 18:03
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: kuty »

Ja w GRYFIE melduję się 27 maja. :)
I czytając relacje kuracjuszy wiele się dowiedziałem o tym sanatorium.
Szczególnie twoje "sztani" przekonały mnie o wyborze tego miejsca , a takowy wybór dał mi ZUS !!!!
Jednak każdy z nas inaczej postrzega to co się wokoło niego dzieje, ma inne spojrzenie na warunki , zabiegi czy atmosferę.

Kris88 - zdawaj relację , zawsze coś nowego wniesiesz na nasze forum.

Pozdrawiam. :)
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Kris88 mając 54 zabiegi jest z przydziału NFZ i ilość ręczników jest mniejsza lub w ogóle . Z ZUS są 2 ręczniki (duże) . Wygodniej zabrać szlafrok choć można na miejscu wypożyczyć . Sam komfort po zabiegu - nie trzeba od razu w ciuchy sie ubierać tylko spokojnie w szlafroku( po zabiegach mokrych ) iść do pokoju. Kris88 przyznaj ,że sporo osób na zabiegi udaje się w szlafrokach . (dla mnie to bardziej profesjonalne) Ale każdy chodzi jak woli :) Milej dobrej ,owocnej kuracji Kris88 :)
forumowicz

Jestem znowu.
Mam kilka rodzajów zabiegów. Jestem w sanatorium pierwszy raz i szukając odpowiednich gabinetów, oraz podczas zabiegów poruszałem się trochę jak dziecko we mgle. Miałbym taką małą uwagę dotyczącą niektórych zabiegów. Osoby prowadzące mogły by mówić czy rozebrać się do naga czy pozostawać w majtkach. Dopytywałem się o to sam. Ale to szczegół. Lece na kolację, odezwę się później.
ODPOWIEDZ