Wspólny wyjazd małżonków

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Hana51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 sty 2015 22:17
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6

Re: Wspólny wyjazd małżonków

Post autor: Hana51 »

Witam. Dawno mnie nie było na forum. Kolejka dobrze się posunęła i wyjazd już za nie długo. Mamy zamiar z moim życiowym partnerem wyjechać razem, lecz każde z nas ma inne schorzenia. Nie wiem jak NFZ nas potraktuje i czy nie rozdzielą nas do różnych sanatorii. Nasze skierowania były od innych lekarzy ale włożyliśmy w jedną kopertę. Lecz nie wiem czy to wystarczy. Nie dołączyliśmy żadnego pisma z prośbą o rozpatrzenie wspólnego wyjazdu. Jak myślicie jest szansa jeśli zrobimy to jeszcze teraz? Wyjazd powinien się odbyć w okolicach czerwca-lipca.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Wspólny wyjazd małżonków do sanatorium ...

Post autor: jacky6 »

Bogutka5 pisze: dobry pomysł o ile z różnych powodów życie pozwala na realizację ....

Bogutka
Trzeba mieć takie podejście do życia.
Czasami człowiek cały czas oszczędza - więc przychodzi czas na skorzystanie z życiowych oszczędności ...
Bo jak przyjdzie stanąć przy portierni u Św. Piotra - to kasa nie będzie już potrzebna...
Starym zwyczajem - prawie - piszę celowo - prawie - każdy ma jakieś swoje zaskórniaki lub oszczędności...
Jeśli nawet je wydał na jakieś nadzwyczajne wydarzenie lub lekarstwa - to zawsze pozostaje szansa na pomoc dzieci ...
W końcu one też dostały sporo - nie tylko na wyprawkę ślubną...
...
:mrgreen: :ugeek:
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Re: Wspólny wyjazd małżonków

Post autor: Bogutka5 »

Jacky6 ... miałam raczej na mysli mozliwości posiadania wystarczającej ilosci wolnego czasu ... urlopu jest ile jest i trzeba go dzielić na wszystkie przyjemności - sanatorium lub wizyta u dzieci lub inne nicnierobienie. Nie zawsze można sobie pozwolić na zwolnienie lekarskie z różnych powodów. Każdy wolny dzien jest na wage złota z tego tez powodu nie wyobrażamy sobie osobnego wyjazdu do sanatorium czy gdziekowliek.
Pozdrawiam
Bogutka
ODPOWIEDZ