Polańczyk 19.04-10.05 2017

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
esia62
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 wrz 2011 17:21
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4

Re: Polańczyk 19.04-10.05 2017

Post autor: esia62 »

Hej,byłam w Solince parę dni temu.Niestety musiałam zakończyć turnus zanim go rozpoczelam :D
Opiszę moje wrażenia.Pokoj , który otrzymałam był jednym z sześciu które mają być remontowane.Meble już nowsze , łazienka stara ale czysta.Ogolne wrażenia dość dobre.Co do obsługi to jedynie Panie w recepcji malo przyjemne a tak cały personel bardzo ale to bardzo życzliwy.Z moich rozmów na miejscu yynika że lepiej być tam dzień wczesniej bo wtedy jest wybór pokoji.
Awatar użytkownika
lubelanka64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2015 17:23
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 10 razy

Post autor: lubelanka64 »

Dziękuję esia62 za parę zdań, skoro byłaś krótko to i opinia z typu "pierwsze wrażenie". Kto napisze więcej :?: :?: :?: :?: Pozdrawiam
Dorka28
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 01 kwie 2017 06:52
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Post autor: Dorka28 »

Witaj lubelanka...Zakochałam się w Polańczyku i stąd moje milczenie!!. Bylo super pod każdym względem. Nawet troszkę deszczu nie przeszkadzało żeby pobyt byl atrakcyjny. Moze zaczne od NAJWAŻNIEJSZEGO. Z zabiegow jestem bardzo zadowolona. Sympatyczne dziewczyny i masażyści również. Wszystkie zabiegi są przed obiadem a nawet i do 11 godziny. Czyli resztę dnia spedzasz wg uznania. Pokoje czyste schludne. Nie wszedzie sa lodowki ale nie byla wlasciwie potrzebna. % mozna schlodzic w zimnej wodzie. Jedzenia dla mnie starczalo i jeszcze zostało często. Jest okazja na zrzucenie kg i nie dojadac. No chyba ze jakiegos pstrąga lub inne zachcianki. Codzienne pląsy dobrze rzeźbią figurę! Dlatego polecam kawiarenke na dole lub Atrium i inne sanatoria warto zwiedzic. Obok w Skalnym można skorzystac z sauny jacuzzi i polecam na rozrywke kręgle. No i oczywiście spacery zwiedzanie Polańczyka i okolic, to obowiązkowe zadanie. Ale najważniejsze to trafić na super towarzystwo !!!! i wszystkie inne mankamenty nie mają znaczenia. Tak było ze mną. Z czystym sumieniem polecam wyjazd i troszkę zazdroszczę terminu. Ja z pewnością tam wrócę. Planuje wyjazd prywatnie. To tyle w telegraficznym skrócie. Życzę wiele radości i uśmiechu. Pozdrawiam słonecznie.
Leku60
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 16 cze 2017 11:11
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: Leku60 »

Witaj Dorka dziękuję za opis i wrażenia ze swojego pobytu w Solince.NApisz proszę jak z Twojej perspektywy wygląda przydział pokoi czy sa wcześniej przydzielane ,kiedy przyjechac dzień wcześniej rano czy w południe.Pozdrawiam
Dorka28
Kuracjusz
Kuracjusz

Witam Leku! Ja bylam ok godziny 15 dzien wczesniej. Jest korzystniej zarowno pod względem pokoju jak i wizyty u lekarza. Nie ma kolejki pod gabinetem i ogolnie jest swobodniej. Jest dodatkowa oplata chyba ok 70 zl. To jest tylko moja sugestia. Pozdrawiam i zycze wspanialego pobytu a zapewne taki bedzie.
Leku60
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Dziękuję za podpowiedz dopytam czy jesli byłaś wcześniej miałaś możliwość wybrania pokoju ikiedy miałaś wizytę u lekarza ze nie bylo kolejki.Wybacz ze tak dopytuje ale w moim terminie w tym samym dniu rozpoczyna turnus nfz i zus pozdrawiam serdecznie.
Dorka28
Kuracjusz
Kuracjusz

Leku, chętnie odpowiem. Zdecydowanie łatwiej jest dostac pokoj. Dla mnie Panie z recepcji byly baaardzo mile. A lekarka przyjela mnie w dzien przyjazdu. Pozdrawiam bardzo miło i serdecznie ☺
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Leku 60 o ile wiem to w Solince nie ma turnusu z ZUS, ponieważ Solinka nie podpisuje kontraktów z tą instytucją. Jest tylko turnus z NFZ i kilkunastu kuracjuszy komercyjnych z turnusu rechabilitayjnego. Najlepiej wyjedż dzień wcześniej lub bądż o godz. 7.00 w dniu rozpoczęcia turnusu. Pozdrawiam
Leku60
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Witam Dorka bardzo dziękuję za informacje.Jeśli będę miał jeszcze pytania to napisze
na priw oczywiście jeśli mogę ,Pozdrawiam serdecznie i dziękuję.Zbigniew masz rację jest tylko nfz i turnusy rehabilitacyjne dlatego też dopytuje o pokoje i nie chodzi mi o 1
myslalem o 3 ,Dziękuję i Pozdrawiam.
Dorka28
Kuracjusz
Kuracjusz

Leku możesz oczywiście napisać na priv. Jeśli COŚ z moich porad wykorzystasz to bedzie mi miło :kwiat: Ok 7 rano jest najwięcej kuracjuszy. Przyjeżdżają autobusy wówczas. Ale na wszystko jest duzo czasu i zdążysz ze wszystkim. Przyjazd dzień wcześniej to taki, nazwę to komfort. Ja tak to odbieram. :)
ODPOWIEDZ