Krynica Zdrój -Lwigród -od 03.12.2018

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Re: Krynica Zdrój -Lwigród -od 03.12.2018

Post autor: Fionka »

Miejscówki już sprawdziłam.Hawana za moimi plecami do Łysego rzut beretem s i do Prezydenckiej blisko,Kaprys za płotem.
mlodychlopak20+
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 12 mar 2017 17:04
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: mlodychlopak20+ »

Chętnie potkam się z kimś namiejscu w Krynicy ;)
Awatar użytkownika
agata-beata
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 26 mar 2014 13:27
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: agata-beata »

Witam,
Mam skierowanie NWZ do OSW Lwigród w terminie od 04.01.2019 r. Czyli turnus po Tobie. Może jakaś mała podpowiedź odnośnie jakości zakwaterowania. Czy można załatwić wcześniej coś lepszego. Czym się sugerować. Czy jest szansa na pokój 2 osobowy?
Awatar użytkownika
Marlenka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 lip 2015 20:09

Post autor: Marlenka »

agata-beata pisze: 03 gru 2018 21:29 Witam,
Mam skierowanie NWZ do OSW Lwigród w terminie od 04.01.2019 r. Czyli turnus po Tobie. Może jakaś mała podpowiedź odnośnie jakości zakwaterowania. Czy można załatwić wcześniej coś lepszego. Czym się sugerować. Czy jest szansa na pokój 2 osobowy?
Witaj agata-beata :kwiat: Z rezerwacją pokoi jest raczej trudno. Radzę zadzwonić do ośrodka i rozmawiać z managerem, on robi co może ;) Mile widziane są zaświadczenia od lekarza kierującego. Dużo też zależy czy jesteś na NFZ, poszpitalne, czy jeszcze inne. Warunki w Lwigrodzie opisałam wcześniej, wystarczy ze się cofniesz. Jedynki dwójki są ładne trójki i czwórki już troszkę gorzej bo są małe i wiadomo mało miejsca. Wszystkie pokoje są z łazienkami
Awatar użytkownika
agata-beata
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witam, Dzięki Marlenko za wiadomość. Kontaktowałam się z ośrodkiem i pytałam czy mogę wcześniej zarezerwować pokój ale niestety dostałam odpowiedź, że nie prowadzą wcześniejszej rezerwacji. Powiedz mi czy zimową porą w pokojach jest w miarę ciepło i jakie jest oświetlenie. Czy są może lampki nocne? Czy da radę przy tym oświetleniu wieczorami czytać książki? .
Ja mogę być w Krynicy albo bardzo rano ok. godz. 6:00 lub ok. 18:00 - jeszcze nie jestem zdecydowana. A może mi podpowiesz, która z tych wersja przyjazdu jest lepsza? Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Marlenka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 lip 2015 20:09

Post autor: Marlenka »

agata-beata :kwiat: Trudno mi coś Ci doradzić o której masz przyjechać. Zależy jak bardzo zależy Ci na dobrze dobranych zabiegach, bo pokoje przydzielają kilka dni wcześniej i godz przyjazdu nic nie zmieni. Jak dla mnie o 6 za wcześnie a o 18 za późno ;)
Przy łóżkach są kinkiety, a przynajmniej w moim były i można spokojnie przy nich czytać.
Czy jest w zimie ciepło nie wiem bo byłam w sierpniu :lol:
Awatar użytkownika
truskawkowazima
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 29 lis 2018 00:54

Post autor: truskawkowazima »

agata-beata pisze: 06 gru 2018 00:21 Witam, Dzięki Marlenko za wiadomość. Kontaktowałam się z ośrodkiem i pytałam czy mogę wcześniej zarezerwować pokój ale niestety dostałam odpowiedź, że nie prowadzą wcześniejszej rezerwacji. Powiedz mi czy zimową porą w pokojach jest w miarę ciepło i jakie jest oświetlenie. Czy są może lampki nocne? Czy da radę przy tym oświetleniu wieczorami czytać książki? .
Ja mogę być w Krynicy albo bardzo rano ok. godz. 6:00 lub ok. 18:00 - jeszcze nie jestem zdecydowana. A może mi podpowiesz, która z tych wersja przyjazdu jest lepsza? Pozdrawiam
Witam :) Ja jestem obecnie tutaj w Lwigrodzie na turnusie .Pokoje są ciepłe Moim zdaniem lepszą wersją jest przyjazd poranny, bo jesli nawet dostaniesz pokój 2 czy 3 osobowy to możesz zapłacić 20 zł i wejśc do pokoju duzo wczesniej , i wybrać sobie łóżko , lepsze miejsce w pokoju. Bo tak normalnie klucze wydawane są od godz.14.
Ogólnie jest fajnie, zabiegi ok, szkoda że nie ma basenu jeszcze(otwarty ma być wiosną )W continentalu też nie można teraz skorzystać z basenu, to chyba jedyny minus.A tak ogólnie całkiem miło.
Awatar użytkownika
agata-beata
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witam,
"Truskawkowazimo" bardzo Ci dziękuję za wyczerpującą odpowiedź i wskazówki. Wszystkie rady są mile widziane. Skoro w ośrodku jest możliwość wykupienia pokoju na kilka godzin to prawdopodobnie do Krynicy przyjadę bardzo rana. Obawiałam się, że zmęczona po podróży będę musiała czekać do godziny 14 gdzieś na korytarzu (może nawet na stojąco). Fajnie, że Ty tam już jesteś i masz dobre rozeznanie. Czy może na wyposażeniu łazienek są suszarki do włosów i ręczniki? Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 15 razy

Post autor: Samosia »

agata-beata pisze: 09 gru 2018 22:12 Witam,
"Truskawkowazimo" bardzo Ci dziękuję za wyczerpującą odpowiedź i wskazówki. Wszystkie rady są mile widziane. Skoro w ośrodku jest możliwość wykupienia pokoju na kilka godzin to prawdopodobnie do Krynicy przyjadę bardzo rana. Obawiałam się, że zmęczona po podróży będę musiała czekać do godziny 14 gdzieś na korytarzu (może nawet na stojąco). Fajnie, że Ty tam już jesteś i masz dobre rozeznanie. Czy może na wyposażeniu łazienek są suszarki do włosów i ręczniki? Pozdrawiam
Witaj....Jeśli chodzi o ręczniki to są w pokojach i wymiana jest w połowie turnusu...co do suszarki do włosów to niestety ale radze zabrać swoją z domu....Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
agata-beata
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Dzięki za tak szybką odpowiedź. Zabrać to można prawie wszystko z domu, tylko że walizka ma swoją pojemność. Szczególnie w okresie zimowym ciuch są grubsze i dochodzą zimowe buty.Trochę to trudny zimowy turnus ale czekałam 25 m-cy więc trudno teraz zrezygnować.
ODPOWIEDZ