Rejestracja NFZ numerki

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Bunia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 gru 2011 20:19
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 20
Podziękowano: 2 razy

Re: Rejestracja NFZ numerki

Post autor: Bunia »

pogodynko ta nie miła pani , miała zły humorek bo na pewno nie jadła pączka :lol: o wszystkim decyduje lekarz , jak sama :!: piszesz Ty nie jesteś jedyna w takiej sytuacji i wierze że sanatorium z NFZ też dostaniesz , wyślij te dokumenty i poczekaj na decyzje . Ja wczoraj załatwiłam wszystko , i może dostane turnus w marcu--jeśli ktoś nie będzie mógł jechać , z tak zwanych zwrotów , albo wrzesień lub pażdziernik , nic mi nie przepadło. :D Życzę Ci powodzenia trzymam kciuki .
Kilka lat temu jak zaczełam się leczyć moje dzieci były małe , było mi ciężko je zostawić , dziś wiem ze nie zrobiłam im krzywdy że je zostawiam, a wiem ze te moje pobyty w szpitalu czy w sanatorium nauczyły je większej samodzielności , na pewno miałam lżej bo zostały z mężem - babcia i ciotki też pomagały czego i tobie z całego serduszka życzę Bunia.
Gosia43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2012 11:15

Post autor: Gosia43 »

Pogatynka. Ja myśle że może jednak poczekaj .A jak dzwoniłaś zapytałaś kiedy tak w przybliżeniu możesz spodziewać się wyjazdu. A z jakiego NFZ jesteś.
pogodynka
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 lut 2012 18:03
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: pogodynka »

Dziekuję Wam dziewczyny za miłe słowa . Podlegam pod warmińsko - mazurski oddział NFZ.
Co do terminu wyjazdu - oni nie moga nic powiedziec kiedy ani gdzie dokladnie. Każa czekac . Ale zdaje się , że zrobie tak jak napidsałam wczoraj . Zaczekam az na stronce pojawią się jakies konkretne dane . No i jesli terminy sie pokryją to pojadę i "zwrócę" to co mi przyznali - usprawiedliwaiając sie wyajzdem ZUS-owskim . W chwili obecnej ma numerek 72. Ale z tego co wyczytałam z Waszych postów - to najczesciej osoby dostające skierowania wiedza ok 2 miesiecy wczesniej kiedy jadą... więc liczę , ze i mnie poinforują z duzym wyprzedzeniem . Hm... najwyzej udam głupią , jak mnie skrzyczą , ze nie poinformowałam o tym wyjeżdzie z ZUS. Na dokumentach pisze ze mam ich informowac o zmienia miejsca zamieszkania i piobytach w szpitalach . A sanatorium to nie szpital , prawda ? :D

hehehe , nie ma co panikowac . Potem sie będę martwiła :)

Miłego dnia :)
Gosia43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dziś rano był numer 21 a po południu to..... :D
Zakład lecznictwa uzdrowiskowego: SZPITAL UZDROWISKOWY NR 3 "MŁYNARZ"
Adres: SZCZAWNO-ZDRÓJ, WOJSKA POLSKIEGO 3
Telefon: 074-84-93-251
Termin leczenia: 2012-04-16 - 2012-05-07 (liczba dni: 21)
No i wszegulności warto było przesunąć turnus. Z Świąt Wielkanocnych na po świętach.
Życze miłego wieczorku-pozdrawiam : ;)
pogodynka
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 lut 2012 18:03
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: pogodynka »

:)
no to szykuje sie przeglad szafy i pakowanie walizek :)

a ja.... wczoraj numer 72 , a dzis .... 76 (!!!). hmm...
ewa831
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2011 20:51
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: ewa831 »

ale Ci dobrze a długo czekałaś
ewa831
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Gosia 43 z jakiego jesteś funduszu
Gosia43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Wniosek złożyłam w 03,12,2011. Miłąm zaznaczone po szpitalu bo miłam 3 wypisy z ostatniego roku.NFZ Dolnośląski.
A ciuszki nie ma co przeglądać biore praktyczne i wygodne dwi kreacje na niedziele.A z wyjazdu bardzo się już ciesze tylko mój mąż nie zabardzo ale to jest tak zawsze. :lol: miłego wieczorku
Gosia43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

:o A co najśmieszniejsze jeszcze mu nie powiedziałm że już wiem kiedy :roll: musze znaleś odpowiednią chwile :oops:
ewa831
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

To miłego wypoczynku życzę i spokojnej rozmowy z mężem ;) Wiem coś na ten temat
ODPOWIEDZ