Termin wyjazdu ........I gdzie ......????

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Insignia 2010
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 wrz 2016 14:38
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6
Podziękowano: 2 razy

Re: Termin wyjazdu ........I gdzie ......????

Post autor: Insignia 2010 »

A to Stokrotka tez tam jedzie ????? Pamietaj atmosfera na wyjeździe to w 99 % procentowy nasz udział .Ja milo wspominam 2016 Żegiestów 2018 Krynica 2019 Ustroń Zdrój to było super .....mniej udane były wyjazdy do Rymanowa w 2017 ........zobaczymy jak będzie tetaz komisja 07.10.2019 ....Ale chyba jak będzie wyjazd to początek 2020 ......oby wogole był choc zdrowie tj ....kręgosłup ten kostny :cry: kiepski ...
Stokrotka48
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 sie 2019 16:48

Post autor: Stokrotka48 »

Dziękuję za miłe słowa dodania otuchy☺️, masz rację atmosfera wszystkich kuracjuszy jak i w pokoju jest bardzo ważna(właśnie w pokoju zależy kto się trafi) . A wiadomo też, że jak pierwszy raz się jedzie do Sanatorium, to człowiek mało świadomy jest tego jak tam jest. Andrzeju jadę do Jedlca w terminie 21pazdziernik do 10 listopada z Białegostoku. Oj to Ty już dużo razy byłeś w Sanatorium, ja też choruję na kręgosłup i trzeba zadbać leczyć🙁 Trzymam kciuki, że na komisji będzie dobrze u Ciebie i napisz jak poszło. Pozdrawiam i życzę miłego popołudnia i smacznego obiadziku, ja właśnie jem rosolek bo coś przeziębienie bierze.
Insignia 2010
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Hej Stokrotko 🤗 rozumie że jedziesz pierwszy raz .Spoko nie musisz sie stresować i słuchać tego co Tu wszyscy piszą , każdy z nas inaczej odbiera .Jestem człowiekiem dość wybranym i wymagającym i jak widzisz moj staż sanatoryjna jest dos intensywny .I choc nie powiem mógłbym jechać prywatnie w duzo lepsze warunki , ale to należy nam się jeszcze w tym kraju pod warunkiem ze mamy schorzenia udokumentowane na podstawie określonych badań. Nigdzie podczas moich pobytow nie narzekalem na warunki w każdym z tych obiektów bylem na diecie bo przecież cały rok ogarniamy jakieś frytury , a tu podadzą ugotowane 😉😉. Więc I Ty nie będziesz narzekała.
Jedlec to gdzieś podobno w lesie to sanatorium , pewnie jakieś szlaki są tam , czyli gdzieś na spacery bedzie można chodzić .No i zapewne lokal z muzyką tez się znajdzie wiec spoko .Zreszta każdy z lekarzy podczas przyjęcia do lecznicy zwraca uwagę aby uczestniczyć w terapii tanecznej .
gamlog
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 gru 2014 10:46
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: gamlog »

Hej stokrotko dasz rade nie smutaj sie jak ja jechałam pierwszy raz też byłam przerażona i do tej pory się z tego śmieje :lol: :lol: :lol: i Jedlec też przeżyłam
Stokrotka48
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Wpadłam wieczorkiem i dziękuję Andrzeju za odpisanie bardzo pomagające☺️Nawet kilka słów jak ktoś napisze to zaraz inaczej
bo w otoczeniu bliskich nie mam kogoś kto był w Sanatorium . Myślę że jakoś będzie a najważniejsze są zabiegi żeby pomogły na kręgosłup. Pisałeś że masz duży staż i podziwiam Cie i myślę że lżej jest po takich zabiegach. Jedlec leży gdzieś koło lasu więc spacer będzie wskazany a lubię pospacerować rozmyslajac sobie, szczególnie jak niedawno straciłam swoją Mamę. Pozdrawiam i życzę Ci dużo zdrówka
Stokrotka48
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Witam Cie Gamlog i dziękuję za miłe słowa za odpisanie, jak byłaś tam jestes zadowolona to będzie dobrze ☺️pozdrawiam Cie i życzę miłej nocki ☺️Na pewno jak inni jeżdżą parami to zawsze razniej
Insignia 2010
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Hej co do lżej ......fakt pół roku jest ok pod warunkiem ze nie mam za duzo pracy .Najlepiej to wtedy kiedy się wraca i spokojnie bez emocji ;) wdraża w codzienne życie .Z reguły od 5 do 7 miesięcy wmoim przypadku jest dobrze , teraz doszło jeszcze jedno schorzenie , ale żyć trzeba ;) wiec głowa do góry Stokrotko i kuruj się , to naprawdę pomaga ( choc na krótki czas ale i to dobre ) i regularnie korzystaj puki co z tego dobrobytu . Zawsze stacjonarne zabiegi moralny i psychiczny wypoczynek ( pod warunkiem ze bedzie fajny współ lokator /lokatorka w pokoju jest lepszy już pogoń za zabiegami w miejscu stałego pobytu ;)
Awatar użytkownika
gwiazda79
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 16 lip 2019 22:19

Post autor: gwiazda79 »

Witam wszystkich serdecznie i cieplutko😀Jutro rano start Gołdap😂Przerażona bo to pierwszy raz do sanatorium.Walizka pusta😂głowa też z natłokiem myśli to jest straszne😆Nie mogę się ogarnąć😂😂😂Może kilka ciepłych słow od Was kochani mnie zmobilizuje😊Pozdrawiam każdego 😙😙
Insignia 2010
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Hej z tego co mi mówił znajomy z którym bylem razem w Krynicy to obiekt podobno dobry jedzenie ok tylko wszędzie daleko ......trzeba autem gonić
Insignia 2010
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Moje pierwsze razy ....... :D :D trafiłem od razu ekstra Żegiestow 👍Krtnica 👍choc i tak się nie przejmowałem bo adoptuje i integruje się dobrze w nowym środowisku i otoczeniu . Fakt zawsze autem bo i coś zobaczyć można , ale i tak zawsze buty dobre do wędrówek i strój treningowy zabieram wiec polecam i tobie.
ODPOWIEDZ