Kwarantanna

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Maryann
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 kwie 2017 17:42
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Re: Kwarantanna

Post autor: Maryann »

Masz racje...spirytus mozna lepiej wykorzystac :lol: Do rak moze byc ten na kosciach tylko nie mocno rozcienczony.
Awatar użytkownika
alutka 114
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 gru 2018 19:01
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: alutka 114 »

Wszyscy, którzy ostatnio spirytus kupowali mówili, że do dezynfekcji, ale niektórzy do dezynfekcji wewnętrznej :lol:
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

Mnie już ręce swędzą od tej ciągłej dezynfekcji :cry:
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Każda dezynfekcja jest wskazana byleby była skuteczna-co do płynu-ja poszedłem na łatwiznę i kupiłem gotowy-30 zeta za litrowe opakowanie-nie wiem czy to dużo czy mało-zdrowie nie ma ceny-tym bardziej że ten z orlenu który miał być produkowany w niezmierzonych czy nieprzebranych ilościach-podobnie jak pieniądze w nbp-według glapińskiego-gdzieś zniknął-może dobra zmiana rozprowadziła go dla swoich- albo prezydent musi jeszcze raz uroczyście uruchomić produkcję :o Trzymajcie się Zdrowo,Odkażajcie tym co Wam najlepiej pasuje lub smakuje i zabezpiecza Was przed koroną,Pozdrawiam,Nieustająco Tak Cennego Zdrówka Życząc :kwiat: :)
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Wczoraj syn podał mi link do pewnego wpisu dotyczącego kwarantanny i zachowania .
Przeglądając internet natrafiłem na reportaż z północnej anglii i opisie pewnej Pani ,która poszła ze śmieciami.
Mieszkała w bloku -otóż na śmietniku odkryła kontener z nie przeterminowaną żywnością ktoś komu było za dużo wyrzucił.
Dziś rano około godziny 10-11 pojawił się szum na klatce schodowej podszedłem do okna ...akurat widziałem Zgromadzenie kilku Osób i samochód Straży Miejskiej .wg sąsiada obserwującego a będącego na spacerze ze swym psem /Ktoś wyrzucił obok kontenera troszkę produktów spożywczych.
Wg Relacji Sąsiada ponad 20 pizzy w kartonach , kilka opakowań bigosów ,fasolek czy krokietów oraz kilkanaście opakowań ryb oraz innych specyfików było tez pieczywo oraz inne artykuły szybko psujace się .
Niestety wg relacji produkty te nie były przechowywane w Lodówce tylko prawdopodobnie na Balkonie.

Pojawił się temat sławnej Pielęgniarki ,która po 12 godzinnym dyżurze nie mogła Kupić Chleba -Ostatnie dni Pracowała w godzinach 7-19 w pracy była już o 6,30 wychodziła o 19,30.

Zastanawiam się czy Musimy KUPOWAĆ aż tyle ,aby później wyrzucać
Gdybym miał czegoś za duzo są Lodówki dla Bezdomnych czy inne formy dzielenia się Żywnością
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam,zastanawiam się czy możliwe jest technicznie stworzenie przy wyjściach i wejściach do szpitali tymczasowych stref OZONOWYCH w celu odkażania i zabijania wirusa,bo dla naszego zdrowia ozon nie jest szkodliwy-chyba że się mylę-a jak nie to dlaczego nikt na tak prosty sposób nie wpadł-tylko każą jak pisze Lewek :kwiat: przechodzić przez namioty gdzie mają dostęp wszyscy-dla mnie to DURNA instrukcja,Pozdrawiam,Trzymajcie się Zdrowo :kwiat: :)
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

"Czy ozonowanie jest skuteczne przy usuwaniu koronawirusa ..."
REDAKCJA MEDONET | data publikacji: 20.03.2020, 11:00
Konsultacja merytoryczna: LEK. ALEKSANDRA WITKOWSKA
Aby nie zarazić się koronawirusem COVID-19 należy nie tylko dbać o higienę rąk, ale również czystość powierzchni, z których często korzystamy. Jednym ze sposobów dokładnej dezynfekcji może być ozonowanie. Czy ta metoda jest skuteczna? Zapytaliśmy o to dr hab. n. med. Tomasza Dzieciątkowskiego, wirusologa z Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.
Na czym polega ozonowanie?
Ozonowanie to jedna z metod przeprowadzenia dezynfekcji, która nie wymaga użycia środków bakteriobójczych. Zamiast nich jest wykorzystywany ozon będący silnym utleniającym gazem. Ozonowanie najlepiej sprawdza się do odkażania mieszkań po kwarantannie, ponieważ usuwa z pomieszczeń mikroorganizmy, grzyby oraz pleśnie. Za pomocą tej metody można również zdezynfekować samochody, odgrzybiając klimatyzację.

Ozonowania a koronawirus?
Czy jednak ozonowanie będzie skuteczne przy usuwaniu koronawirusa z pomieszczeń i pieniędzy? Według dr hab. n. med. Tomasza Dzieciątkowskiego, wirusologa z Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego niestety, wszystkie działania ozonu dotyczą przede wszystkim komórek bakteryjnych, a nie patogenów wirusowych. Z tego względu ozonator nie będzie miał żadnego zastosowania w przypadku mieszkań, pieniędzy czy samochodów. Tę metodę można jednak wykorzystać, jak już zostało wspomniane, do dezynfekcji po kwarantannie, tak aby oczyścić powietrze.
Awatar użytkownika
Jankaa
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 17 wrz 2020 08:19
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Jankaa »

Temat w sam raz na czasie .Tylko bez reklam a z wnioskami ,albo przeżyciami to tak.
ODPOWIEDZ