Starość kontra młodość
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 mar 2020 22:12
- Podziękował: 26 razy
- Podziękowano: 73 razy
Re: Starość kontra młodość
Andy, wie że holistyczne podejście do człowieka i zdrowy styl życia sprawiają, iż na starość nie będziemy narzekać, zwłaszcza jak ZUS (o Jezus!
Bibi2 obawia się, że siła i brawura młodości wygra z mądrością wieku dojrzałego, ale wie, że pogoda ducha i dobry charakter jej nie ulegną. Jednak tęskni za tym cudownym, nienazwanym stanem...
Felice, racjonalnie i rzeczowo podchodzi do każdego etapu życia, inteligentny żart preferuje, by każdy z nich spokojnie przejść.
Ogrodnik, marzy, choć wie, że te marzenia zmieniają się z wiekiem, więc szuka teraz siebie, spokoju oraz źródła swojego szczęścia. Mądrość życiową od nauk sensu stricto oddziela (naprawdę nie mogą iść razem pod rękę?
Andrzej ma alergię na mentorski ton starości i wraz Kochanowskim rumianą dziewkę goni i w ogóle humorem tryska.
Atina wie, że umysł trzeba trenować i o starości w ogóle mu nie mówić, bo lepiej wiekiem dojrzałym się delektować.
Jowita szuka porozumienia między tymi dwoma tytułowymi, noblistkę nam cytując, pozytywne myślenie i radość z życia proponuje.
Majka wie, każde życie jest cudem, czy młode czy stare razem iść powinno, bez wstydu, przymusu za to z wzajemnym szacunkiem. Co potwierdza Ewasz z młodą duszą, ciągle gdzieś goniąc.
Jacky6 rekomenduje, że wesołe jest życie staruszka (he-he, he-he) i że bawić się można w każdym wieku.
Ja pilnuję dziecka w sobie, by mi gdzieś się nie zawieruszyło, po podno tak się dzieje z wiekiem (a mówią, że człowiek dziecinnieje na starość
Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam i nie uraziłam, a gdyby coś to z góry przepraszam.
Pewnie byłoby łatwiej, co nie co zobaczyć.
Ale mam też pytanie, jeśli Pozwolisz.
To co Piszesz opierasz na subiektywnych postach pisanych na potrzebę tematu, jego estetyki nie psując. Nikogo nie neguję o manipulację absolutnie, jestem daleki od tego, i ja z góry przepraszam, jeśli ktoś tak odczół. Masz świadomość tego? Znasz nasze życie...Jego blaski i cienie...
Wiesz, Co to jest szczęście? A czy ono w ogóle istnieje? Tak, genu nie wyrwiesz, zostanie w nas. Tu się zgadzamy... Zatem ja zostaję przy tym co mam, i Ty przy swoim zostajesz?
Miałem już dziś nie pisać, by znów nikogo nie rozdrażnić. Ale to chyba z szacunku do tego, że Ty Piszesz i do własnych nawyków, że nie powinno się milczeć, gdy do mnie ktoś mówi, pisze...
Każdy teorię przytoczy,
zanim ktokolwiek nam szczęście znajdzie,
zanim coś powie,
stanie przed lustrem naszego życia,
głęboko spojrzy nam w oczy,
tam znajdzie serial nie do zdobycia,
z pokorą prawdy się dowie.
Wszystko w około jest tłem człowieka,
jak przestrzeń wokół słońca.
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

Patentu na szczęście dla wszystkich nie mam, ale że ono istnieje to z całą pewnością wiem i życzę go każdemu razem i z osobna.
Muszę uciekać do obowiązków. Zajrzę później, by zobaczć czy duże cięgi dostanę.
- Andrzej1958
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 maja 2018 19:18
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 79 razy
A co do Babci, Andrzeju nie wiem, nie pytałem.
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

To niech tak będzie, nie będę się wypierać i zapierać młodości, bo się weźmie obrazi i sobie pójdzie
Uff, to mi ulżyło, to żarty byłyogrodnik pisze: 08 lip 2021 13:44 Jakie Cięgi, na żartach się nie znasz? Andrzej uśmiechnięty, żadnych zastrzeżeń, tylko dyskusja. A że mam odwagę swoje zdanie wypowiedzieć, to chyba na tym polega...![]()
A co do Babci, Andrzeju nie wiem, nie pytałem.![]()
A co do babci, to i owszem mam dwie śliczne, mądre wnuczki (to po mnie, bo gena przecież nie wydłubiesz