Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Witajcie Ja jestem z Śląskiego NFZ, Wróciłam z sanatorium w czerwcu 2012r i dzisiaj byłam prosić o wypisanie nowego wniosku.Lekarka powiedziała ,że dopiero po roku ,bo odeślą,ewentualnie można spróbować po Nowym Roku,to może już przyjmą. Wszystko to dziwne ,bo moi znajomi co byli ze mną już poskładali i czekają na kolejke To pewnie zależy od NFZ, pozdrawiam.
Barba, to zależy od NFZ, a także chyba od lekarza. Ja juz wczesniej o tym pisalam,jestem z dolnośląskiego i po dwóch miesiącach od powrotu złożyłam ponowny wniosek, który został przyjęty. Poczytaj poprzednie posty w tym temacie, tam pisza osoby ze śląskiego.
Witam.Myślę,że to zależy od lekarza.Moja lekarka nie chce wypisać,bo jak twierdzi i tak jej to zwrócą.W przychodni obok wypisują bez problemu,.No cóż to zależy od kaprysu lekarza:)pozdrawiam.
Witaj barba Współczuje Ci lekarki, która woli dmuchać na zimne.Cóż, pozostaje Ci czekać do nowego roku.Nawiasem mówiąc, nie wiem skąd bierze sie u niektórych lekarzy przekonanie, że trzeba odczekać rok.Spróbuj zaraz na początku roku,nie powonno być problemu.Powodzenia
Witam. W moim NFZ w woj. łódzkim przyjęli wniosek po trzech miesiącach od powrotu z sanatorium. Lekarz POZ nie robił żadnego problemu z wypisaniem wniosku na kolejny wyjazd.Tak naprawdę to zależy wyłącznie od lekarza czy zgodzi się wypisać kolejny wniosek czy nie . Nie ma wyraźnych wskazówek z NFZ po jakim czasie można złożyć następny . Pozdrawiam
Przepisy, które przeglądałam (strona NFZ) nic nie mówią o terminie składania wniosków a jedynie o terminie ponownego wyjazdu, który nie może być wcześniejszy niż 18 miesięcy od powrotu. Przepisy w każdym NFZ muszą być jednakowe, mnie też lekarka coś mówiła o zwrocie przez NFZ ale gdy wykazałam się wiedzą o czytanym rozporządzeniu bez problemu wypisała mi skierowanie tuż po przyjeździe. (Mazowieckie). Trzeba mieć argumenty a nie informacje z gatunku jedna baba drugiej babie...
Wszyscy którzy piszą,że wniosek można składać zaraz po po powrocie z sanatoriummają absolutną rację! tak stanowią przepisy .Trzeba to lekarzom mówić jak Bietka a jak nie pomaga ,wydrukować i zostawic do czytania.