Jakie sanatorium polecacie?!

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
kasiula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2012 11:16
Staż sanatoryjny: 6

Re: Jakie sanatorium polecacie?!

Post autor: kasiula »

A tak na marginesie zbych zaskoczyłeś mnie tak długim i szczegółowym opisem. :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Również ,samych serdecznosci bużka :)
zbych
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 kwie 2010 21:20

Post autor: zbych »

Miłe Panie. Nie wiem z jakich NFZ jesteście, ale u mnie w dolnośląskim takich luksusów nie ma aby dawano kuracjuszowi 4 ośrodki do wyboru. Czeka się 22-24 miesiące, przydzielają ośrodek i jazda. Jak nie to nie. Jeżeli chodzi o wyjazdy prywatne to powiem tak. Wszystko zależy kogo na co stać. Ja do biedaków nie należę, ale do Kulczyka mi daleko ha, ha, ha. biorąc pod uwagę, że często korzystam z turnusów prywatnych więc szukam w miarę przyzwoitych ofert, a przy tym tanich. Dla przykładu: można pojechać do
"Kombatanta" w Kołobrzegu na tydzień za 1500 zł lub do "Nauczyciela" w Szczawnicy na dwa tygodnie za 1236 zł??? Ogromnej różnicy w standardzie nie ma. Nie ma basenu i nie ma kawiarni. Tarasy widokowe z widokiem na pasmo Pienin są, pokoje z łazienkami, telewizorem, telefonem, balkonem, zabiegi na miejscu, jedzenie przyzwoite więc wybieram tańszą ofertę i jadę poźną wiosną w góry, a wczesną jesienią lub nawet latem nad morze, do Świnoujścia np. do Posejdona. Rownież tanio, przyzwoicie, wszędzie bliziutko. super.
Nooo. gdybym był Kulczykiem to pewnie wypoczywał bym na Bermudach lub wybrał bym się na safari, ale nie narzekam. :D :D :D
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Drogi Panie :) ceny są prawie takie same ,biorąc pod uwagę zbliżony standard .Ostatnio troszkę zasmakowałąm w podobnych wyjazdach pryw ,to prawda co piszesz,ale do tych cen trzeba doliczyc płatne zabiegi ;)
kasiula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nie jestem kulczykiem a na safari byłam w Scharm El Scheik ;) zbych Więc nie trzeba nim być haha... Dziękuję miło za podpowiedzi.Jeśli chodzi z jakiego funduszu?To ja Wielkopolska proszę pana.Miłego wieczoru pozdrawiam
zbych
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 kwie 2010 21:20

Post autor: zbych »

W kwestii zabiegów. Ceny które podałem są z zabiegami 2 lub 3 zabiegi w tej cenie. Jeżeli chodzi o safari. Boże drogi, tak rzuciłem safari, dla przykładu równie dobrze mogłem napisać Hawaje, Teneryfa lub jeszcze inny zakątek świata. Wszędzie pewnie nie byłaś???
kasiula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nie wszędzie zbych..ale odkąd wygrałam walkę o życie na nowo to zwiedzam dość dużo...a pierwsze co byłam to Betlejem i Jerozolima.Pozdrawiam...
anula03
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 12 paź 2012 16:03

Post autor: anula03 »

czesc kasiula w jaki sposob z pefronu mozna zalatwic sanatorium i ile dofinansowuja pozdrawiam
Hania
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 kwie 2012 12:45
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Hania »

Witam
Nie wiem jak jest w innych województwach ( ja jestem z mazowieckiego i z powiatu blisko Warszawy- napisze jak jest u nas. Dofinansowanie uzależnione jest od dwóch rzeczy: 1\pierwsza to Twoje dochody w przeliczeniu na osobę a drugie jakim funduszem dysponuje dana placówka. Np przy dochodzie 2 tys na osobę mąż dostał dofinansowania 350,00 zł zaznaczam, że było to 2 lata temu. Pojechał do Krynicy gdzie koszt turnusu wynosił 1200 zł od osoby
Pozdrawiam
Hania
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Zdaję sobie sprawe ,że.....
ale drogie Panie temat dofinansowania wyjazdów z PFRON jest dardzo dobrze opisany w

Sprawach Formalnych

pod tytuł Dofinansowania z PFRON

a tutaj Kasiula szuka tylko opini n/t Ośrodów
Przepraszam ,ze znowu..... :idea:
ODPOWIEDZ