Busko Zdrój 1 kwietnia

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Andrzej111
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2012 22:36
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 8

Re: Busko Zdrój 1 kwietnia

Post autor: Andrzej111 »

astrid pisze:Perełko!Twój przedmówca ma rację,mało kuracjuszy wchodzi na tę stronę.Ja też niedawno ją odkryłam.Będę w Busku ale w maju.Od kilku lat jeżdżę do Buska,zabiegi są super i klimat miasteczka też.Pozdrawiam :D
Widzę, że na stronę zaglądają (raczej ujawniają się) już ci którzy wybierają się w maju. Ja tez dzisiaj tu wszedłem bo i ja w maju się tam wybieram. Podoba mi się Busko, a w zasadzie kąpiele siarczkowe dla których jadę tam po raz trzeci z rzędu.. Nie zgadzam się z przedmówcą, że Busko to dziura. W końcu życie kuracjusza obraca się wokół parku, kawiarenek, piwnych ogródków, wieczorków tanecznych i.... szlaku do Biedronki. Pozdrawiam wszystkich.
Awatar użytkownika
perelka1501
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 20 lut 2013 22:22

Post autor: perelka1501 »

Dzięki Pupek za ostrzeżenie:) Andrzeju sądzisz, że kilkaset odsłonięć to tylko Ci co jadą w maju...eeeee..... nie sądzę. Busko to popularna miejscowość i mnóstwo osób korzysta z zabiegów, ale zupełnie nie rozumiem tego, że ludziska zaglądają a jakoś wstydzą się przyznać, że jadą, bo jak inaczej można tłumaczyć takie zjawisko....tym bardziej, że wpisana w tytule jest data wyjazdu. No ale trudno:) potrafię przystosować się do warunków. Napiszcie proszę, gdzie w Busku jest dobra kawa, ciekawa muzyka, gorąca czekolada i dobre piwo grzane, które uwielbiam:).
Czy oprócz Biedronki....to są jakieś sklepy?
Anka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2010 14:35

Post autor: Anka »

Witaj
Kawe dobrą polecam w Sanato,dobra jest też w Słowackim i tam powinna być czekolada na gorąco.Jest też Dolce Vita ale to nie w Zdroju trzeba spacerkiem iść do Buska .kawiarenka jest w centrum.Sklepy to Kaufland/troszkę daleko/ Rossmann i dużo pomniejszych sklepów również w centrum.Bardzo ciekawa muzyka jest w parku zdrojowym kawiarnia Wiktoria gra ukraiński zespół/to jest moje zdanie/również fajnie grają w Belwederskiej ale to zależy od aktualnie śpiewającej solistki.Napewno znajdziesz coś dla siebie .Przyjemności
Awatar użytkownika
perelka1501
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Dzięki Aniu za wskazówki.
astrid
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 lut 2013 11:38
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: astrid »

Anka to faktycznie bardzo pomocny kuracjusz :D W Sanato jest dobra kawa i wspaniałe ciacha (niektóre pieczone na miejscu),dobra kuchnia w Słowackim,np.placek po węgiersku,tatar.Sklepy spożywcze w pobliżu sanatoriów bardzo drogie,szczególnie ten koło Belwederskiej,nieco tańszy koło Oblęgorka.Na tańce najwięcej osób chodzi do Włókniarza,ale Ania ma rację,że najlepiej gra zespół w Victorii.Koncerty odbywają sie w najstarszym sanatorium Buska-Marconim(centralne miejsce w parku).Ja będę we Włókniarzu,też niedaleko parku.Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
perelka1501
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Astrid - jedziesz w tym samym terminie czyli od 1 kwietnia? Dziękuje za wskazówki:)
astrid
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Niestety nie Perełko,będę w Busku od 6 maja.
Andrzej111
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Astrid ma rację, w uzdrowisku pysznie i sympatycznie jest w Sanato. Ze względu na wysokie ceny w sklepach spożywczych w pobliżu sanatoriów kuracjusze wydeptują ścieżkę do Biedronki w której jest również stoisko alkoholowe. Rzeczywiście, na tańce najwięcej chodzi do Włókniarza, choć tam graja najgorzej. To podobne zjawisko jak w Ciechocinku w Stodole, graja najgorzej, a najwięcej chętnych do poderwania.. przepraszam, tańca.
Andrzej111
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

astrid pisze:Niestety nie Perełko,będę w Busku od 6 maja.
Astrid, do zobaczenia, ja też będę od 6 maja.
astrid
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Czy wybierasz się Andrzeju do Włokniarza?
ODPOWIEDZ