Opłata uzdrowiskowa w szpitalu uzdrowiskowym

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Re: Opłata uzdrowiskowa w szpitalu uzdrowiskowym

Post autor: darek »

Każdy z podmiotów świadczących umowę z NFZ -sanatoryjny musi mieć podpisana umowę 24 godz z lekarzem
Zdarza się ,że są to lekarze Dyżurujący w domu czas dojazdu do 30 minut lub Stacje ratownictwa medycznego.
podobnie jak ma to się w Szpitalach 1 "doktor na cały ..OBIEKT -względy oszczędnościowe
Beataa2702
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 mar 2014 21:22
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5

Re: Opłata uzdrowiskowa w szpitalu uzdrowiskowym

Post autor: Beataa2702 »

darek pisze:Każdy z podmiotów świadczących umowę z NFZ -sanatoryjny musi mieć podpisana umowę 24 godz z lekarzem
Zdarza się ,że są to lekarze Dyżurujący w domu czas dojazdu do 30 minut lub Stacje ratownictwa medycznego.
podobnie jak ma to się w Szpitalach 1 "doktor na cały ..OBIEKT -względy oszczędnościowe
.... hmm .. właśnie zadzwoniłam do Kujawianki w Inowrocławiu do której się wybieram 31.05 i Pani w recepcji zapewniła mnie o całodobowej opiece lekarskiej, a niewiedza moja wzięła się stąd iż przeglądając nasze piękne kurorty było zaznaczone że średni personel medyczny a lekarz godziny nocne i weekendy w nagłych przypadkach i na prośbę po wcześniejszym zgłoszeniu u pielęgniarki - dla mnie poczucie bezpieczeństwa jest rzeczą najważniejsza iż moje serduszko nie bije w rytmie'' cza,cza'' tylko różnych rytmach - może jestem troche spokojniejsza - pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ