Bransoletki-opaski
- Sloneczko
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 30 razy
- Podziękowano: 36 razy
Re: Bransoletki-opaski
- medi
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 22 lip 2011 15:26
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 6
- Podziękował: 1 raz
Zdarza mi się często zjeść coś zanim dotrę do kasy ,lub nadpić z butelki wodę nikt mnie jeszcze za to nie zlinczował bo robię to jawnie i często nawet zgłaszam komuś z obsługi ,że padnę jak nie skonsumuję i jest ok .darek pisze: Osobach chorych na Cukrzycę -ile było przypadków ,że ktos podczas Zakupów zaczoł jeśc Batonika -bo miał niedocukrzenie a Ochrona prawie tą osobę ZLINCZOWALA
Osobach z Rozrusznikami ,dyfyblilatorami -ilez to razy stawialy te osoby cały sklep na nogi bo bramki SZALAŁY czyli Zlodziej a to tylko byl impuls z urządzenia wszczepionego
O Osobach z Padaczką czy umiemy IM POMOC
-nie bo są to wg wielu pijacy a WYSTARCZY TYLKO BRANSOLETKA i wiadomo jak POMÓC
-darek w
Osoba z defibrylatorem ,cóż może wystarczy wprowadzić "legitymacje" okazywane przy przejściu przez bramkę
a jeżeli chodzi o padaczkę uwierz mi w swoim życiu znałam kilka osób z tą chorobą i żadna z nich nie zdecydowałaby się nosić opaski ...no i byłam kilkakrotnie przy ataku padaczki ,objawy ataku są tak charakterystyczne że od razu wiadomo o co chodzi .Dla moich znajomych z padaczką chodzenie z taką opaską to byłoby jak piętno .Dyskretny " identyfikator" tak ,bijąca po oczach opaska nie .
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 88 razy
Meduzo
Zdarza się ,ale Sama napisalas zdarza się a ile juz mieliśmy nawet i PROCESÓW za batomika ?
Wierz mi osoby chore na Cukrzyce insulinozależna ZACHOWUJĄ SIĘ NAPRAWDE NIE IRACJONALNIE.
Wiem ,że w tym kraju 99% ludzi zna się tak na Pilce nożnej jak i na medycynie ,ale zachowan Diabetykow osoby ,ktore nie maja kontaktow z tymi Chorymi trudno jest opowiedzieć gdy cukier jest unormowany wszystko jest ok ale gdy spada to Naprawdę jest nie ciekawie!!
Co do karioweterow i rozrusznikw -Zapraszam Cie na przelot samolotem w Polsce -posiadam legitymacje , informacje i ZAWSZE musze się robierac prawie do rosołu aby pokazać im SZNYTE na lewej persi zawsze im mowię ,że w afganistanie wbili mi noż i to mi pozostało ( bo malo osob wierzy ze moge miec slabe serduch a są i duzo Mlodsi ) a co do ochrony w sklepach Znajomy w pewnym Markecie został Zlinczowany bo ciagle wyly Bramki -Fakt powiedział a Pan ochroniarz i tak podejżewał go ,ze coś kradnie .
Dopiero zadyma przyjazd Policji oraz zawezwana przez Żone Pogotowie uspokoilo Atmosferę .
A co do Padaczki znam Mloda dziewczyna studentkę ,ktora Nosi taki Gadżet , cóż może sie lansuje
Cóz moze , zyję wsrod więszych gadzeciarzy lub osób Dających o siebie jak i innych
- medi
- Przyjaciel forum

.Samolotami nie latam więc na ten temat się nie wypowiadam ,a co do cukrzyków to jak już wspominałam matka moja była cukrzykiem więc coś tam na ten temat wiem
- administrator
- Administrator
- Na forum od: 28 lis 2008 22:27
- Staż sanatoryjny: 1
- Podziękowano: 3 razy
Re: Bransoletki-opaski z informacją o chorobie
Groźby? A gdzie tu groźby? Ktoś tu coś nadinterpretował, zwykłe przychylenie się do prośby autora wątku. Temat miał być o opaskach z informacją o chorobie, dlatego Darka jak też i mnie co najmniej zdziwiło wstawianie obrazków z jak to Max nazwał opaskami miłości czy seksu. Rzeczywiście wstawianie zdjęć gadżetów erotycznych szczególnie w takim temacie nie będzie przeze mnie mile widziane. Dlatego też przypuszczam Andrzeju, że nie wiesz o które posty mi poszło, bo zdążyłem je usunąć.Meduza pisze:Wiem Andrzeju ,że Tynie "stawiasz nikogo do kąta" .Chodziło mi raczej o wypowiedź admina i jego groźby zamknięcia tematu dla mnie jest to równoznaczne ze stwierdzeniem "albo jesteście tego samego zdania co ja ,albo won bo to jest moja piaskownica" .
administrator napisał(a):Moi drodzy, Darek pisze o poważnych sprawach. Warto się śmiać ale z niektórych rzeczy nie należy drwić. Także kolejny raz poproszę o pisanie na temat lub przychylę się do wniosku Darka o zamknięcie tematu.
I przez takie głupie wstawki dyskusja znów schodzi z poziomu uświadamiania o możliwościach ratowania życia, do poziomu brukowca. Jak pisałem pożartować można ale niekoniecznie w tym temacie, po to macie specjalny dział do tego by w innych wypowiadać się merytorycznie.
- medi
- Przyjaciel forum

Opaskę może w sklepie kupić każdy więc proszę pokazać mi lekarza który zasugeruje się napisem na niej ? Jeżeli znajdzie się taki to powinien dostać zakaz leczenia ludzi .W sklepie czy podczas kontroli na lotnisku też Ci ona nic nie da ,procedury są procedurami i nikt nie będzie narażał pasażerów na niebezpieczeństwo żeby nie urazić kogoś z rozrusznikiem .Więc to tylko i wyłącznie gadżet nic więcej .
- medi
- Przyjaciel forum

- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 88 razy
Mam serdeczna prosbę o usunięcie Mojego Tematu ponieważ zamiast wskazac ,okazał sie li tylko przytyczka do poniekąd wg Mojej osoby niepotrzebnych pląsow .
Otrzymalem kilka e-maili popierających ,jednakże co jest oczywiste w Tym społeczeństwie Zawsze znajda się osoby ,którym nie JEST PO DRODZE .
Cóz
Do Pani Meduzy
Faktycznie Ja żyję winnym niz Pani Świecie może nie z tej bajki ,ale pragnołbym wyjasnić Pani kilka Spraw.
Zdaję sobie sprawę ,że Jest Pani OBYTĄ KOBIETĄ w dziedzinie medycyny , że poznała Pani kilka schorzeń.
ale pragnolbym Pania poinformowac ,że ;
Opaski dla osob z Rozrusznikiem czy Kardiowerterm przy wypiśie z Klinik wydają lekarze Kardiolodzy wraz z tzw
Paszportem Osoby z wszczepionym czy to Rozrusznikiem czy Defyblilatorem !
( do sprawdzenia w najbliższym oddziale gdzie wszepiaja w/w urzadzenia !!)
Opaski dla Diabetyków rozdawane sa w poradniach diabetologicznych czy też w wytypowanych Aptekach
( opaski te zalecane są dla chorych na T-1 , może Pani Mama miała T-2 stąd nie było takiej potrzeby )
Natomiast co do innych opasek poprzez Stowarzyszenia danej choroby sa rozprowadzane w Przychodniach specjalistycznych -duzo zalezy od Menagerow firm farmaceutycznych oraz stowarzyszeń
Natomiast co do gadzeciarstwa
Prosze zadzwonić pod nr 112 i zapytac się czy taki gadżet POMAGA
Znam kilka osob ,ktorym taki gadżet POMÓGŁ i sa wśród ZYWYCH
Życząc Zdrowia uważam ,że Temat winien byc zamknięty i usunięty z serwera
-darek
- margot
- W naszej pamięci

- Na forum od: 26 lip 2010 13:17
- Oddział NFZ: Lubelski
Nigdy nie wiemy kiedy , kogo i co spotka w życiu - oczywiście nie jest to zagadnienie dla wszystkich .......a może zbyt trudne do opanowania ........
Pozdrawiam
- Sloneczko
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Podziękował: 30 razy
- Podziękowano: 36 razy