Wybrałbym się do sanatorium z fajną Panią

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Alisza
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 maja 2011 19:46
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 15

Re: Wybrałbym się do sanatorium z fajną Panią

Post autor: Alisza »

Właśnie wróciłam z sanatorium w Kołobrzegu i muszę powiedzieć że "fajnych " Pań jest bez liku :shock: za to "fajnych " Panów jak na lekarstwo ;) Uwielbiam super towarzystwo, śmiech, dobrą zabawę, taniec a jak wiadomo najlepiej jest wtedy gdy towarzystwo jest "mieszane" ale niestety....... :shock: 90% turnusu to kobiety a 10% mężczyźni i do tego ani do rozmów ani do zabaw :cry: . Dlatego Cezary z jednej strony masz rację dobra organizacja przed to podstawa, ale z drugiej strony i tak na pewno będziesz miał "w czym wybierać".....do wyboru :lol: ....do koloru :lol: młode... :lol: starsze... :lol: szczupłe.... :lol: grubsze... :lol:małe... :lol: wysokie... :lol: białe... :lol: czarne... :lol: rude... :lol: Paleta barw i kolorów, charakterów i innych "walorów smakowo-zapachowych" :roll: Pozdrawiam :) :kwiat:
koro
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 28 paź 2013 13:37

Post autor: koro »

Załamka, a gdzie byłaś?
Jeżeli możesz napisać.
Awatar użytkownika
Alisza
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

koro pisze:Załamka, a gdzie byłaś?
Jeżeli możesz napisać.
Pewnie że mogę ;) Kołobrzeg i dodam .....nigdy więcej :shock: Pozdrawiam :)
koro
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Trudno popełniam seppuku, czyli harakiri
;)
Awatar użytkownika
Alisza
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

:oops: Nie rób tego nie warto ;) ŻYCIE JEST PIĘKNE :kwiat: drobnostki nie są ważne :lol:
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Alisza! Nie masz pojęcia jak ja pragnęłam dostać skierowanie do sanatorium w Kołobrzegu.Marzyłam o tym-chodzi o miejscowość.Nawet lekarz zapisał to na wniosku.Niestety przewrotnośc losu -- wylądowałam w Beskidach ,do których mam rzut beretem.Pozdrawiam wieczorkiem i może kiedyś doczekam się morza :)
koro
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Alisza pisze::oops: Nie rób tego nie warto ;) ŻYCIE JEST PIĘKNE :kwiat: drobnostki nie są ważne :lol:
Oczywiście to tylko żart.
Opinie o Kołobrzegu są raczej dobre.

Nie umrę nie, lecz będę żył...

pzdr
grazynap53
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 03 cze 2013 17:59
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: grazynap53 »

Hej Cezary, mam rade dla Ciebie-zanim dostaniesz sanatorium z NFZ-tu postaraj się o skierowanie w ramach prewencji ZUS (dużo szybciej).
Jeżeli jednak wybierasz sie prywatnie do sanatorium to raczej wybierz takie, gdzie w większości przebywają kuracjusze ze skierowań ZUS ze względu na większy przedział wiekowy.Polecam super Sanatorium Róża w super miejscu w Ustroniu (Beskidy Ślaskie).
Napewno będzie tam więcej fajnych pań. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
mercedes
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 mar 2012 13:58
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 17

Post autor: mercedes »

witam -Grazynap a jak sie zalatwia sanatorium w ramach prewencji z ZUS czy to trzeba byc przewlekle chorym - pozdrawiam
koro
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Zabiorę głos, o ile można

Potrzebna jest odpowiednia historia leczenia. Jakie dokładnie kryteria są brane pod uwagę to na pewno konsultacje specjalistyczne i stwierdzone niedomagania, które w toku dotychczasowego leczenia ambulatoryjnego nie ustąpiły. Nie jest wymagane długotrwałe zwolnienie lekarskie chociaż tacy pacjenci są często kierowani "przymusowo", a raczej możliwość po leczeniu uzdrowiskowym dobrego funkcjonowania w pracy.
ZUS wysyła pacjentów prawdopodobnie do 60 roku życia i zatrudnionych, być może również na krótkiej czasowej rencie emeryci są wykluczeni.

Skierowanie wystawia lekarz POZ lub specjalista na odpowiednim druku. Większość lekarzy o tym nie wie lub nie pamięta!

Pzdr
ODPOWIEDZ