Sanatorium z ZUS
Re: Sanatorium z ZUS
-
forumowicz
Po mojemu wybitnie kiepskie argumenty...Ona88_ pisze: 27 sie 2018 16:55 Leczę się na depresję dostałam skierowanie z ZUS do sanatorium 7.10 na 24 dni ale koleżanka ma 26 października ślub będę świadkowa nie chce z tego rezygnować,nie wiem co mam teraz zrobić może to kiepskie argumenty....
Wybór jest prosty albo zdrowie albo imprezowanie.
- tico22
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 15 sie 2016 16:35
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękowano: 2 razy
Pozdrawiam serdecznie.
Ale spróbuję dzisiaj zadzwonić i zapytać co można zrobić w tej kwestii
Jak by to wyglądało,jak bym chciała wrócić wcześniej ile bym musiała zapłacić dodatkowo?To dosłownie 6 dni pewnie sporo?
Nie chce rezygnować ale znów chciałabym być na tej uroczystości nie chce zawieźć.Terminu mi nie zmienią bo wcześniejszych na moją dolegliwość nie mają a później kończy mi się zasiłek
Ale jakoś to ładnie ubrać w słowa,że nie chce rezygnować tylko o jeden tydzień chodzi dosłownie co myślicie?
-
forumowicz
oczywiscie jeśli wszystko inne jest ok.
Bo np ja dostałem termin i miejsce będąc jeszcze na L4, nie mając jeszcze decyzji o przyznaniu świadczeń rehabilitacyjnych... chodziło mi po głowie żeby uderzyć z pismem o przyśpieszenie sanatorium.. Ale posłuchałem rad innych i odpuściłem zostawiając to do czasu przyznania świadczeń... i cale szczescie ze sie wstrzymałem bo usłyszałem ze niejako normą jest ze zus przyznaje sanatorium na koniec swiadczen. a mi świadczenia sie konczą w lutym.. i moje pismo prawdopodobnie poskutkowało by na opak i zamiast sanatorium miec w pazdzierniku miałbym je w grudniu styczniu tak żeby pasowało wg okresu otrzymywania świadczeń... zima w sanatorium brrrrrr
i jak tu dogodzić mam rybkę i che rybkę o weselu wiedzieć wcześniej było działać. A teraz to tylko można skrócić o ten tydzień na podstawie zaświadczenia z urzędu o ślubie możne pójdą na to ale ośrodek straci albo za osobodzień trzeba będzie zapłacić.
powodzeni