kolejka do sanatorium...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
forumowicz

Re: kolejka do sanatorium...

Post autor: forumowicz »

Zuzazg...
nasza ulubiona pora roku chyba nie zależy od tego kiedy się urodziliśmy... Ja jestem teoretycznie "letnia"... a na sama myśl o upałach i braku tlenu w powietrzu odechciewa mi się wakacji :-)
Moje sanatorium tez wypadnie jesienią... Mam nadzieję, że będę miała lepsze wspomnienia ;-)
Awatar użytkownika
agat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2012 22:07
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: agat »

Madzik 8-)

życzę Ci oczywiście jak najlepszych jesiennych wspomnień, chyba mamy coś wspólnego (uwielbiam odpoczynek jesienią) mimo, że jestem "zimowa" a może "zimna"....... :lol: :lol:

pozdrawiam
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Agat...
idąc tym tropem powinnam być gorąca... :D Wstyd sie przyznac ale raczej umiarkowana jestem hihi
Pozdrawiam! :-)
flugo
Na forum od: 23 maja 2012 19:22

Post autor: flugo »

Hej Agat,
Moja mama też dostała Wysową. Odbiera to jako karę właśnie. Nie bardzo wie za co. Też 28 dni. Co jest dziwne - skąd te 28 dni?
Byłem raz w okolicy jak i sam budynek uzdrowiska widziałem:
miejsce byłoby spoko ale dla kogoś lubiącego góry ze sprawnym układem ruchowym a nie dla kogoś kto nie bardzo może chodzić. W pobliżu jest np. ośrodek nauki jazdy konnej i sporo szlaków turystycznych w bardzo atrakcyjnej dla miłośników trekkingu okolicy.
Dookoła uzdrowiska Biawena są góry ok. 600m a na dole wieś. Wieś Wysowa znajduje się poniżej, różnica wysokości podejścia ze wsi do budynku to ok. 36m czyli aby dojść do wsi musisz zejść jak z 10 pięter a potem tyle samo pokonać w górę. Nie bardzo mogę zrozumieć dlaczego osoby z reumatologią są tam kierowane. Jeżeli nie możesz chodzić po nachylonym ani wychodzić to ugrzęźniesz w budynku. Wydaje mi się że za komuny to było uzdrowisko dla osób z chorobami płuc?
Uzdrowisko sprawia wrażenie "do wszystkiego". Wystarczy obejrzeć ich specjalizacje - wszystko tam można znaleźć. Takie Busko np. jest od dołu do góry przystosowane dla osób np. z RZS poprzez wszelkie fizyczne udogodnienia np. otwieranie drzwi na przycisk. Ciekawe czy w Wysowej też się tak specjalizują w reumatologii....
Budynek niestety sprawiał z zewnątrz wrażenie lekko zaniedbanego (przydałoby się odmalować), przynajmniej jak go ostatni raz widziałem. Zdziwiło mnie to bo myślałem że to dochodowy interes.
Ogólnie mama sie zastanawia mocno czy nie odpuścić, bo to jednak góry. Dla kogoś np. z RZS może być cieżko gdzieś wyjść.
flugo
Na forum od: 23 maja 2012 19:22

Post autor: flugo »

mama zdecydowała - nie jedzie, a też na jutro ma turnus.
emmi99
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2012 22:45

Post autor: emmi99 »

Atina jak twój numerek ?
pytam bo podobnie miałyśmy
u mnie 650 już :D
ale nikt nie dzwoni na kiedy termin ,a chyba powinni juz dac znac ..
kurcze troche sie denerwuję,niby fajnie że niedługo,że latem,bo jesień ze wzgledu na szkołę dzieci mi nie bardzo pasuje
( a tak sprzedam je babci na 3 tyg.)
ciekawe gdzie mnie wyślą...jesli chodzi o sanatoria zlokalizowane nad morzem z profilem choroby narządów ruchu i reumatyczne dużego wyboru nie ma,chyba tylko Kołobrzeg i Kamień Pomorski czy się mylę ?
evora
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2010 17:21

Post autor: evora »

flugo pisze:mama zdecydowała - nie jedzie, a też na jutro ma turnus.
Szkoda flugo.Wysowa to piękne miejsce.Fakt,ze trzeba troche do Biewany sie drapać pod górke,ale jest droga ktora całkiem swobodnie można wejsc spacerkiem.Widoki piękne,a i na sanatorium nie mogę złego słowa powiedzieć.Pewnie,ze można by sie było przyczepić szczegółów jak wszędzie gdzie jest duzo ludzi.ALe..Wysowa jest cicha i piękna.TO jest moje zdanie,nikomu nie można narzucać.Pozdrowienia dla mamy
Lary
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2012 16:10

Post autor: Lary »

Ja mam nr 22 000 i myślę że niedługo dostanę przydział w góry, nad morzem są jeszcze sanatoria m.in. w w Sopocie, Świnoujściu,( Kamień Pomorski to kawałek od morza), jeszcze chyba w Darłowie, Dąbkach ,
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Witam,

Lary 8-) a może dostaniesz skierowanie do Kołobrzegu lub Ustki :?:

Pozdrawiam
Selene :)
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Emmi99 ja dziś mam numer 4612....a więc jeszcze to potrwa :) mój profil leczenia to reumatologia.
Zablokowany