Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Miłość jest dziką siłą. Kiedy próbujemy ją okiełznać, pożera nas. Kiedy próbujemy ją uwięzić, czyni z nas niewolników. Kiedy próbujemy ją zrozumieć, miesza nam w głowach.
Paulo Coelho
Dopiero teraz zauważyłam, że cytat, który wkleiłam , jest nieczytelny, dlatego poprawiam się :
"Gdy rozstaniesz się z drugą osobą lub zostaniesz odrzucony, to wkoło słyszysz zawsze: znajdziesz fajniejszą, ona nie była Ciebie warta, co Ty w niej widziałeś.....Ale nikt nie zapyta, co czułeś przy niej, że tak cierpisz bez niej"
Nigdy nie daj Sobie wmówić
Że cierpienie jest częścią miłości
Miłość to błogość i harmonia,
to radość i szczęście.
Nigdy cierpienie, które jest jej
lustrzanym zaprzeczeniem.
Jeżeli kochasz kogoś za urodę, to nie jest miłość , ale pożądanie. Jeżeli kochasz kogoś za jego inteligencję, to nie jest miłość, lecz podziw. Jeżeli kochasz kogoś dla jego majątku, to nie jest miłość, ale zainteresowanie. Jeśli kogoś kochasz i nie wiesz dlaczego, to jest prawdziwa miłość
Agalew , to prawda o czym piszesz, ale wydaje mi się, że te czynniki również mogą wpłynąć na późniejszą miłość. Najpierw np. zauroczenie urodą czy inteligencją a później może z tego zakwitnąć miłość. Gdy ona się rozwinie pierwotne jej przyczyny gasną.