Ruda - z tą pomocą, to oczywiście zawsze chętnie pomagam miłym Forumowiczom
Zwykle jednak są niewielkie zagrożenia i nie jest konieczna pomoc wybitnego eksperta

Co robić w banalnych sprawach podpowie prawie każdy
Podobnie jest z tymi niegroźnymi mailami, które są z obrazkiem ładnej dziewczyny (ubranej)

Oprócz fotki jest zawsze tekst pisany łamaną polszczyzną. Podobnie jest z innymi atakami typu Phishing, jest dziwna pisownia.
Oto przykład takiego tekstu (pisownia oryginalna)
Witaj moj nowy kumplu !
Jestem Nigora, Teraz jestem 32 lat , mieszkam w Kazachstanie. Wlasciwie jestem niewiarygodnie towarzyski dama kto jest probowania znalezc oddanego i po prostu wspierajacy facet , moj osobisty druga polowa . zostal przekazany twoj osobisty e-mail w a dopasowanie daty biuro wlasne miasto . Teraz jestem po prostu w poszukiwaniu podstawowego zwiazku , dokuczanie i przygody nie dla mojej sytuacji . Jesli byc moze zlapany twoj prawdziwy ciekawosc a potem interakcja daleko jest absolutnie nie tylko problematyczny dla ciebie osobiscie, potem po prostu pozwol nam ruszaj do przodu. Jesli byc moze to z pewnoscia problematyczny , po prostu po prostu odrzuc moj e-mail . Zycze Ci fantastycznego dzien jak rowniez cudowny stan umyslu. Z cala pewnoscia patrzec w przyszlosc, Twoja odpowiedz z twoja zdjecie . Powodzenia , Nigora.
Żadnych linków nie ma, więc powinno to być bezpiecznie. O co tu chodzi

Co o tym myślicie