Potrzebna pomoc techniczna -erotyczne emaile

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
RudaAndzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lis 2019 13:01

Re: Potrzebna pomoc techniczna -erotyczne emaile

Post autor: RudaAndzia »

Hipuś,
tak tryb zdalny mamy od dłuższego czasu we krwi :lol: :lol: ,
na chwilę obecną nadal tylko tryb zdalny nas obowiązuje :twisted: ,
nudzą się już podobno Wszyscy, bo fale odpływają i przypływają ;) :P ,
tylko nikt nie wie jak długo taki stan rzeczy będzie trwał :roll: ,
oby nie za długo, bo później będzie potrzebna dodatkowa pomoc :twisted:
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

Ruda - dopóki tu jesteśmy, to pesymizm i nuda nam nie grozi 😃
Jest wiosna, robi się coraz piękniej a niepotrzebnych maili prawie nie ma 😎 Tylko się cieszyć 🙂👍
RudaAndzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lis 2019 13:01

Post autor: RudaAndzia »

Taaa... nie ma :mrgreen: :?:
Hipuś z wiosną właśnie jakaś lawina mi się na pocztę zwaliła :twisted:
i test mam nie zaliczony z pomocy technicznej, bo jak z taką lawiną wojować :twisted: :lol: :lol:
Pomocy oczekuję, niemota ze mnie okrutna :roll: ,
Hipuś musisz mnie z tej lawiny wyciągnąć :twisted: , ratuj nim ta lawina głowę mi całkiem zaleje :lol: :mrgreen:
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ruda - z tą pomocą, to oczywiście zawsze chętnie pomagam miłym Forumowiczom :D
Zwykle jednak są niewielkie zagrożenia i nie jest konieczna pomoc wybitnego eksperta :D Co robić w banalnych sprawach podpowie prawie każdy :D

Podobnie jest z tymi niegroźnymi mailami, które są z obrazkiem ładnej dziewczyny (ubranej) :shock: Oprócz fotki jest zawsze tekst pisany łamaną polszczyzną. Podobnie jest z innymi atakami typu Phishing, jest dziwna pisownia.
Oto przykład takiego tekstu (pisownia oryginalna)
Witaj moj nowy kumplu !
Jestem Nigora, Teraz jestem 32 lat , mieszkam w Kazachstanie. Wlasciwie jestem niewiarygodnie towarzyski dama kto jest probowania znalezc oddanego i po prostu wspierajacy facet , moj osobisty druga polowa . zostal przekazany twoj osobisty e-mail w a dopasowanie daty biuro wlasne miasto . Teraz jestem po prostu w poszukiwaniu podstawowego zwiazku , dokuczanie i przygody nie dla mojej sytuacji . Jesli byc moze zlapany twoj prawdziwy ciekawosc a potem interakcja daleko jest absolutnie nie tylko problematyczny dla ciebie osobiscie, potem po prostu pozwol nam ruszaj do przodu. Jesli byc moze to z pewnoscia problematyczny , po prostu po prostu odrzuc moj e-mail . Zycze Ci fantastycznego dzien jak rowniez cudowny stan umyslu. Z cala pewnoscia patrzec w przyszlosc, Twoja odpowiedz z twoja zdjecie . Powodzenia , Nigora.
Żadnych linków nie ma, więc powinno to być bezpiecznie. O co tu chodzi :?: Co o tym myślicie :?:
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Trafiają się takie i podobne niegroźne maile niekoniecznie erotyczne. Treść podobna i ładna fotka :lol:
Dużo bardziej niebezpieczne są maile i sms-y. w których jest zawarta informacja o zatrzymaniu naszej przesyłki i prośba o dopłatę drobnej sumy do usługi kurierskiej. :shock: Zwykle podany jest link, na który trzeba zrobić mały przelew, a kliknięcie przenosi nas na fałszywą stronę naszego banku :evil: A to tylko początek dużo większych problemów nie tylko z naszymi środkami na koncie :twisted:
ZenekM197
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 cze 2020 20:53
Oddział NFZ: Podkarpacki

Post autor: ZenekM197 »

Hipokryt, ubytki kasy z banku mnie nie interesują :twisted: , zdecydowanie wolę te niewinne, napisane łamaną polszczyzną, obiecujące a jednocześnie wychwalające osobliwie atuty osoby, która napisała tegoż maila czy też SMS-a, chyba wolę ryzyko towarzyskie niż bankructwo.
Obawiam się tylko, że pod tymi niewinnymi mailami lub SMSami można mieć do czynienia z późniejszym szantażem 8-) ale jest ryzyko jest zabawa, jak to mówią chętni do zabawy 8-) :P
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To jeszcze inny przykład takich niepotrzebnych maili z ofertami niekoniecznie erotycznych.
Myślę o zmianie auta, więc przeglądam różne oferty. Jednocześnie na maila zaczęły przychodzić propozycje kredytowe z prośbą o podanie danych osobowych a nawet numeru karty 😮
Oczywiście taki mail trafił do spamu 😎
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Potrzebna pomoc techniczna - erotyczne maile i nie tylko

Generalnie nie mam problemu z tymi niechcianymi mailami, ale... raz na jakiś czas trafi się coś takiego, co nie trafia do spamu i może niepokoić. Ostatnio pojawił się mail z obrazkiem ładnej dziewczyny (ubranej :lol: ) i tekst pisany łamaną polszczyzną o takiej treści:
Marek, Otrzymajcie szybki pogląd tchórza w tych hotties!
Jak się macie? Marek,
Agnieszka właśnie wyświetlił Twój profil. Jeśli ty też jesteś nią zainteresowany, możesz przełamać lody, wysyłając jej krótką wiadomość!
Zacząć gadać
Oczywiście był podejrzany link ukryty pod ostatnimi dwoma wyrazami. :?
Komentarz zbędny. Kolejny mail trafił do Spamu :D
ZenekM197
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 cze 2020 20:53
Oddział NFZ: Podkarpacki

Post autor: ZenekM197 »

Hipokryt,
Taka okazja wpadła Ci sama w ręce 8-) , mogłeś podrążyć tematu, tak dla dobra ogółu ;) , a później poopowiadałbyś jak i co :P , zawsze to człowiek byłby mądrzejszy po doświadczeniach innych :D
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Szanowny Zenku - ciekawa ta Twoja propozycja, ale raczej nie skorzystam :lol:
Czyli chcesz, abym otworzył podejrzany mail, kliknął w link, a potem opisał tu co się dalej zdarzyło ku uciesze ogółu :?: :lol:
Obawiam się, że mógłbym już więcej nic nie napisać z powodu technicznej awarii sprzętu :o
Już sobie wyobrażam komentarze, że "Hipokryt nie chce nic napisać i podzielić się z nami opinią" :shock: albo: "Wątpię by się pochwalił, on tylko innych śledzi 🤪😂" :lol:
A przecież nie byłoby tu żadnej złej woli z mojej strony :roll: Taki link mógłby uszkodzić system :evil:
ODPOWIEDZ